Blog koučink #02: Frustrace ze současný doby

Karanténa, napětí ve vztazích, rozchody, těžší balení holek, nuda, ztráta motivace, deprese. Co dělat, když tě drtí současná situace?

Trávíš většinu času doma masturbací, čuměním na Netflix, hraním her a tím, že jsi posranej z Covidu? Z toho moc dopaminu nevytřískáš…

Zdravím všechny čtenáře, který na sobě chtěj makat a stát se lepší verzí sebe sama, ideálně Novým alfa chlapem, který žije šťastný, autentický a plodný život k prospěchu svému i lidem okolo. Přichází druhý příspěvek ze série Blog koučink, ve které odpovídám na vaše dotazy. Máš taky nějaký dotaz ohledně balení holek, vztahů, seberozvoje a života obecně? Napiš mi na info@lovcuvdenik.cz. Pokud dotaz bude dávat smysl, zodpovím ti ho v rámci této rubriky. (Vzhledem k tomu, že z něj tady můžou čerpat i ostatní čtenáři, je tento koučink levnější nežli klasická forma tréninku jeden na jednoho).

Dnešním tématem bude zpráva od čtenáře, který zažívá frustraci ze současný coviďácký situace. Jdem na to!

AJŤÁK TOMÁŠ

Ahoj, Lovče, jsem pravidelný čtenář tvýho blogu. Díky za super články! Je to bullshit free obsah, který opravdu funguje. Chci se na tebe obrátit s dotazem ohledně svý situace. Jmenuju se Tomáš, je mi 29 let a žiju v Praze. Vystudoval jsem bakaláře, humanitní obor, ale už osm let se živým jako technik v IT oblasti. S platem jsem celkem spokojený, určitě je značně vyšší než republikový průměr. Bydlím v menším bytě v okrajovější části města, který jsem si pořídil na hypotéku.

KONÍČKY

Ve volným čase rád hraju na konzoli (Nintendo), koukám na seriály. Miluju taky cestování, čímž se tak nějak dostávám k současný době a současný situaci, ve který se nacházíme. Jelikož cestování a poznávání nových zemí je můj největší koníček (procestoval jsem mimo jiné s bývalou přítelkyní – o té ještě bude řeč – skoro celou jihovýchodní Asii), tak mě neskutečně frustruje současný stav, kdy v podstatě vůbec nemůžeme vypadnout ven za hranice, nebo je to fakt komplikovaný. Těšení se na dovolenou a nové cestování bylo vždycky něco, co mi dodávalo motivaci na dlouhé měsíce dopředu. Například minulé roky jsem se už v lednu těšil a plánoval cestu do třeba do Vietnamu, kterou jsem pak uskutečnil až v létě. Vzhledem k tomu, že vůbec netuším, jak bude situace ohledně cestování vypadat dalších pár měsíců, je tahle motivace něco, co mi hrozně chybí.

ROZPAD VZTAHU

Aby toho nebylo málo, tak řeším i problémy v partnerském životě. Zkrátka se to na mě nějak sype. S expřítelkyní jsme spolu byli tři a půl roku. Seznámili jsme se přes kamarády na jedné party. Expřítelkyni je 28 a pracuje jako veterinářka. (Na tvůj dotaz, kde vidím sebe a ji na stupnici atraktivity, je odpověď následující: já – cca 6, ona – 7). S ex jsme se spolu nikdy oficiálně nesestěhovali (naštěstí), má vlastní byt po babičce v centru, ale trávili jme spolu hodně času, v podstatě u mě bydlela. Minulý rok jsme se stále častěji hádali. Dělala mi nepříjemnosti kvůli maličkostem a nakonec to vyvrcholilo tím, že se ode mě začátkem lednu odstěhovala. Prý ještě není konec, ale potřebuje teď trochu víc prostoru.

ŽENSKÝ TINDER IDEÁL

Jak vypadají nároky většiny žen na Tinderu? Takto: naprostá většina uživatelek (například i dvojky na stupnici atraktivity 1 až 10) zpravidla svajpují doprava u elitních cca 20 % chlapů či méně. Zkrátka ženy mají obecně zcela nerealistická očekávání. Má cenu se kvůli tomu vztekat? Ne! Nový alfa chlap nebrečí nad současnou situací, ale využije ji ve svůj prospěch.

NEÚSPĚŠNÉ DIGITÁLNÍ BALENÍ

I na základě toho, co jsem si přečetl na tvém blogu, jsem pochopil, že to je jen taková slovní vata a vzal jsem to prostě jako rozchod. Upřímně jsem byl i tak trochu rád. Sex poslední rok stál totálně za prd (byl jsem rád, pokud byl tak jednou za pár týdnů). Řekl jsem si, že aspoň budu mít nějaký nový projekt a vrhl jsem se rovnou na balení na Tinderu. A teď se dostávám k hlavnímu problému. Po necelým měsíci přichází pořádný rozčarování. Zápasím s následujícíma problémama:

  • málo spojení s holkama.
  • když už se spojení podaří, tak téměř žádná neodpoví na moje zprávy.
  • Za tu dobu se mi podařilo navázat dvě smysluplný konverzace, ale narazil jsem na problém, kam ty holky sakra vzít na rande??? Všechno je zavřený. Venku je hnusně a tma. V tomhle se normálně randit nedá.

Když to shrnu. Celková moje situace vypadá následovně: nuda, frustrace, pomalu se zvětšující beznaděj. Už jsem přemýšlel o tom, že se ozvu svý ex, ačkoli podle tvého článku vím, že by to byla chyba. Budu vděčnej za jakoukoli radu, jak z toho ven!

LOVCOVA REAKCE

Čau, Tomáši. Jsem rád, že čteš Lovcův deník! Podle toho, co vidím a slyším zejména v médiích a sociálních sítích, ale i částečně naživo kolem sebe, nejsi rozhodně jediný chlap, jemuž současná situace tak nějak vzala koule do kleští. Pojďme se podívat, co s tím.

V prvý řadě je potřeba si uvědomit, že i za současný situace lze žít spokojený, zajímavý a plodný život. Následující řádky prosím neber jako nějaký stupidní vytahování se. Prostě chci jen ilustrovat, že pokud začneš žít životem Nového alfa chlapa, staneš se do značný míry imunním vůči podobným krizím, jako je ta současná. Žiješ zkrátka zajímavě a šťastně i přes covidy a podobné šášoviny. Navzdory všeobecný vlně fňukání a pesimismu byl totiž pro mě osobně rok 2020 bez nadsázky tím nejlepším rokem mýho života. Proč? Z následujících důvodů:

  • Disponuju silnou a zajímavou životní misí, která mi každé ráno dodává chuť vstát a začít makat, a jejímž prostřednictvím pomáhám sobě i ostatním. V jejím rámci tvořím tento blok a zároveň se mi loni podařilo publikovat mou první knihu, kterou si už pořídily a přečetly stovky čtenářů.
  • V rámci životní mise se mi loni podařilo rozjet psaní druhé, tentokrát beletristické knihy, jejíž vydání se neodvratně blíží.
  • Daří se mi po byznysové stránce.
  • Co se týče ženského elementu – můj život je v tomto ohledu 10/10. Užívám si pravidelného sexu (několikrát do týdne) i zábavných konverzací se svými FB a MLTR. Drama v mém vztahovém životě prakticky neexistuje.
  • Jasně, že v minulém roce jsem v této oblasti zažil i spoustu neúspěchů. Přečíst si o nich můžeš v této kapitole. Beru je vždy jako zajímavé a někdy i zábavné příběhy, které mi přinášejí nové cenné zkušenosti.
  • Jsem ve skvělý kondici – udělal jsem významný pokrok ve svým nejoblíbeněšjím sportu, do kterýho jsem se kdy pustil – Muay Thai.
Posilovny jsou zavřený? Makej venku! Můj trénink boxu – stačí pneumatika od traktoru a boxerky.

CO JE POTŘEBA KE ŠŤASTNÝMU ŽIVOTU

Ještě jednou opakuju. Výše psané body nezmiňuju kvůli tomu, abych tady na tebe nějak machroval, ale z důvodu toho, abych ilustroval základní body, které jsou nutné k dosažení dlouhodobé a stabilní maskulinní spokojenosti. Jedná se o následující elementy:

  • Silná, zajímavá a stabilní životní mise.
  • Dostatečný příjem, respektive úspěch po finanční a byznysové stránce.
  • Kvalitní balící schopnosti a hojnost žen v životě. V dnešní západní společnosti nejlépe v nemonogamních vztazích. Pokud trváš na monogamním způsobu života, tak alespoň schopnost si v krátké době efektivně přivést do života atraktivní ženy.
  • Dobrá fyzická kondice.

Pojďme si nyní probrat jednotlivé body a určit, jak jsi momentálně v jejich rámci stojíš a kam by ses mohl případně posunout.

ŽIVOTNÍ MISE

Podle tvého emailu soudím, že životní mise představuje něco, co ti momentálně zásadním způsobem schází. Životní misí totiž není:

  • Paření na Nintendu.
  • Korporátní job.
  • Cestování jako hobby.

Přitom kolem 30. roku života nastává období, kdy by chlap měl na definování své životní mise intenzivně pracovat. Zkus se na tuto oblast zaměřit a nalezni svou životní misi. Zároveň pamatuj na to, že hledání životní mise je samo o sobě misí, která může trvat měsíce, v krajním případě i roky. To je zcela v pořádku.

Jak si mohu být tak jistý, že životní misi momentálně postrádáš? Jednoduše kvůli tomu, že píšeš o tom, jak zažíváš pocity nudy. Uvidíš, že jakmile svou životní misi definuješ a začneš se jí věnovat, nuda se pro tebe stane zcela neznámou emocí. Osobně jsem pocit nudy nezažil už celá desetiletí. Více na téma životní mise najdeš zde (psáno v kontextu rozchodu, ale použitelné i mimo tento kontext).

S dobře definovanou životní misí, které se intenzivně věnuješ, z tvého života pravděpodobně vymizí emoce jako prázdnota, nuda, pocity marnosti a z nich vyvěrající pesimismus, apatie a deprese.

FINANCE

Podle toho, co píšeš, představují finance oblast, kde jsi na tom relativně dobře. Pamatuj akorát na toto: Nový alfa chlap by měl svůj příjem založit nejméně na dvou (ale klidně více) nezávislých zdrojích, aby v případě výpadku jednoho z nich, nebyl úplně v prdeli a uchoval si i v oblasti kariéry, financí a byznysu maximální nezávislost na výsledku. Tato strategie je úžasným lékem jednak na potíže v zaměstnání, pokud jsi zaměstnancem, jednak poskytuje i skvělou ochranu před krizemi, jako je ta současná. Je potřeba si uvědomit, že podobné krize nejsou ničím novým (ta předcházející proběhla v roce 2008) a alfa chlap s nimi musí do budoucna počítat. Tomuto byznysovému tématu se budu v budoucnu věnovat podrobněji.

VZTAHY

Naopak oblast vztahů se ženami a balících schopností ti docela hapruje. Pokud na stupnici sexuální atraktivity označíš sebe za 6ku a tvou bývalou partnerku za 7ku, tak je to zkrátka průser, chlape. A to platí, ať už se tvé hodnocení dá označit za realistické, či pouze domnělé. Pokud je domnělé, stejně ho totiž promítáš do svého jednání a tím se stává reálným.

Ženy na základě hypergamie randí s muži na stejné úrovni a výše. Pokud se tedy nacházíš na stupnici atraktivity níže než tvoje partnerka, většinou bývá jen otázkou času, kdy se s tebou rozejde. Oceňuju alespoň, že máš už dostatek vědomostí a zdravého rozumu na to, abys svou ex nenaháněl.

Co bys měl jinak udělat pro to, aby tvůj budoucí vztah či vztahy měly lepší průběh a dosahovaly celkově vyšší stability. Zejména zapracuj na své hodnotě a staň se nejlepší verzí sebe sama. Jednotlivé tipy ohledně vztahů najdeš zde.

BALÍCÍ SCHOPNOSTI A DIGITÁLNÍ BALENÍ

Co se týče digitálního balení – podobnou frustraci jako ty zažívá, řekl bych většina uživatelů Tinderu a podobných seznamovacích apek. Tinder může teoreticky sloužit jako velmi efektivní zdroj rande s atraktivníma holkama. Jak to vím? Protože ho tak používám. Co tedy oněm frustrovaným klukům a chlapům, kteří vykřikují “Tinder nefunguje”, uniká? Kde leží ten zakopaný pes?

Zejména v jednoduchém faktu, že veškeré ženy na seznamovacích aplikacích bez ohledu na svou reálnou atraktivitu svajpují doprava (mají shody) pouze s elitními cca 20 % všech chlapů na této apce. Tento fakt se mi neustále potvrzuje. Ženy mají prostě obrovské, a přiznejme si, často nerealistické, nároky na chlapy. Moje nedávná zkušenost vypadá takto: celkem hezká 33letá, ovšem single máma jednoho dítěte, momentálně se starající o svou vážně nemocnou máti, v rámci práce cestující do zahraničí asi desetkrát do měsíce – tedy obecně vzato žena naprosto nevhodná pro dlouhodobý monogamní vztah, svajpuje dle svých slov na Tinderu cca jednou ze sta, tedy elitní 1 % chlapů.

CO S TÍM?

Obecně vzato se tak i na Tinderu pravděpodobně uplatňuje známé Parretovo pravidlo, kdy v tomto případě 20 % elitních uživatelů apky má rande a sex s většinou žen na této aplikaci. Co s tím? Řešení je nabíledni:

  • Zařaď se mezi 20 % elitních chlapů (nebo ještě lépe mezi cca 10 %), a to ve všech oblastech jako jsou finance, kariéra, vzhled, fyzická kondice, vzdělání, společenská prestiž.
  • Makej na svých základech pro balení.
  • Makej na svých komunikačních schopnostech, a svém umění správně používat digitální balení v praxi. Skvělým startem pro tebe může být přečtení knihy LOVCŮV TRÉNINK

FYZICKÁ KONDICE

Jako poslední, ovšem neméně důležitou oblast tvé životní spokojenosti, zmiňuju fyzickou kondici. Vzhledem k tomu, že sám sebe označuješ jako 6 na škále atraktivity 1 až 10, tipuju, že tvoje fyzická kondice není ideální. V tom případě radím následující:

  • Trénuj minimálně jednu hodinu za každých 48 hodin.
  • Zvedej těžký váhy, začni se věnovat bojovýmu sportu.
  • Zdravě žer.
  • Otužuj se – nic nezvedne náladu tak jako ledová sprcha po ránu.
  • Posilovny jsou zavřený? Nevymlouvej se – makat můžeš venku: venkovní workout hřiště, kolo, běh do kopce, trénink boxu ve dvou v parku nebo někde na louce. Řešení zkrátka existují!

ROZVÍJEJ SE MAXIMÁLNĚ VE DVOU OBLASTECH!

Na závěr tu mám ještě jeden poslední tip. Hodně kluků, co se vrhnou do seberozvoje, dělá tu chybu, že se snaží rozvíjet v příliš mnoha oblastech najednou stylem: “Zakládám startup, chci uběhnout maraton, chci sbalit čtyři nové holky za měsíc, chci se naučit opravovat svou motorku, chci si udělat kurz komunikace, učím se anglicky, učím se vyšívat atd.”

Toto je chybný přístup. Naprostá většina z nás je schopna řádně se rozvíjet pouze maximálně ve dvou oblastech v daný čas. To znamená jediné: Urči si priority a pracuj na nich! Například se pokoušej definovat svou životní misi a do toho se zdokonaluj v digitálním balení. Neudělej chybu jako blázni, kteří se snaží zvládnout desítku věcí najednou, a pak nevyhnutelně končí vyhořelí a frustrovaní.

Poslední tip na závěr. Nevíš, jak zorganizovat rande během současné covid situace? Pozvi holku na procházku a kafe přes oběd. Ve chvíli, kdy zlepšíš své základy pro balení a kvalitu svého profilu si můžeš dokonce dovolit zvát holky na první rande k sobě domů. Momentálně tuto strategii úspěšně používám. Jak na lepší digitální balení se dozvíš zde, jak na lepší balení obecně se dozvíš zde.

LOVU ZDAR!

Dotazy pro koučink: info@lovcuvdenik.cz

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *