Rady pro holky #02: Co dělat, když chceš alfa chlapa?

Co dělat, když jsi žena, co hledá partnera, který je silný, úspěšný, inteligentní, asertivní, upřímný a pravdomluvný, ve skvělé fyzické kondici? Zkrátka chlapa, který je součástí top 20 % mužů nebo ještě lépe třeba top 5 %?

BETA – submisivní chlap, více či méně explicitně podřizující svou životní agendu druhým lidem (v kontextu romanticko-sexuálních vztahů partnerce); ALFA – dominantní chlap řídící se v životě primárně svou životní agendou.

Během posledních let jsem potkal hodně holek ve věku cca 26 až 33, které více či méně rozčileně lamentují tímto stylem:

  • Chci navázat dlouhodobý vztah. Proč nemůžu najít pořádného chlapa, na kterého se mohu spolehnout a ke kterému mohu vzhlížet?
  • Praví chlapi už asi vymřeli!
  • Nerozumím chlapům. Žádný vztah mi dlouhodobě nevydrží. Začínám se pomalu smiřovat s tím, že zůstanu navždy single a bezdětná.
  • Vztahy mi nevycházejí. Buď narazím na beta chlapa, který mě velmi brzo přestane přitahovat. S alfa chlapem se vždy rozhádám a je také brzy konec!
  • Ráda bych potkala pořádného alfa muže pro dlouhodobý vztah, ve kterém najdu oporu a který mi nebude lhát, ale žádného nemůžu najít!

Primárně pro tyto ženy je určen následující článek. Nicméně předpokládám, že zajímavý bude i pro chlapy. Jdem na to!

CHARAKTERISTIKA ŽEN MARNĚ HLEDAJÍCÍCH PARTNERA

Jaká je charakteristika zmíněných žen?

  • Často jde o ženy velmi intenzivně makající na svém univerzitním vzdělání a kariéře.
  • Velmi často mají velmi vysoké, komplexní nároky na budoucího přítele/manžela: musí být inteligentní, úspěšný, asertivní, skvěle vypadající, odvážný, zábavný, pravdomluvný. Zkrátka alfa chlap se vším všudy. (Za úsměvné považuju, že hodně těchto holek primárně říká: “Nemám nijak velké nároky na chlapa. Jde mi hlavně o LÁSKU!” Když je ovšem dobře posloucháš, zjistíš, že de facto touží po esenciálním alfa chlapovi odpovídajícímu top 5 % mužské populace).
  • Významná část z těchto žen postupně obětuje svůj vzhled a fyzickou kondici na oltář kariéry a vzdělání. Například tím způsobem, že tráví v zaměstnání dvanáct hodin denně a nezbývá jim čas na sport, zdravé stravování a zejména nutný spánek (minimálně 8 hodin denně). Často se jedná o pozvolný proces, kdy během let jejich fyzický vzhled uvadá.
  • Téměř ve 100 % případů se jedná o dominantní ženy, ačkoli tak možná na první pohled nemusí působit. V romanticko-sexuálních vztazích mají tendenci své partnery dominovat, řídit, snažit se podřídit je své životní agendě. Tím pádem se honí za neexistující chimérou, konstruktem moderní doby – submisivním alfa chlapem.
  • U části těchto žen, zejména pak u těch, kde se inteligence, dobré vzdělání snoubí s vysoce nadprůměrným vzhledem (a tedy neustálou, celoživotní validací ze strany dotěrných uctívačů, beta chlapů – orbiterů), pak k výše zmíněným vlastnostem často přibývají tyto charakteristiky: arogance, vztahovačnost, urážlivost, náladovost, vysoké nároky obecně ve stylu: “Jsem královna. Dejte mi, co chci!”, nedostatek respektu k mužům i lidem obecně.
  • Téměř všechny tyto ženy vědomě či nevědomě vstupují do fáze Epifanie – jedná se o období v životě ženy nastávající zpravidla kolem 30 roku života, kdy si náhle žena uvědomuje, že vrchol její sexuální atraktivity již pominul a začínají jí tikat tzv. biologické hodiny. Ženu začíná ovládat úzkost a podvědomý imperativ najít si rychle vhodného partnera a mít děti.
Nepopírám, že ve společnosti existuje pravděpodobně stále širší skupina chlapů, kterým se líbí dominantní ženy s maskulinními vlastnostmi. Jako na potvoru ovšem tito chlapi zpravidla daným ženám nepřipadají atraktivní. To jsou paradoxy!:)).

BUĎ, JAKÁ CHCEŠ!

Účelem tohoto článku rozhodně není tyto zmíněné ženy nějak předělávat a vychovávat. Určitě se nepovažuji za nějakého konzervativního tradicionalistu, co by chtěl ženy posílat zpátky k plotně a do chléva. Naopak se v tomto ohledu řadím spíše k libertariánům vyznávajícím heslo: “Ať si každý žije jak chce! (Samozřejmě v limitech určených zejména legislativními normami).”

Prostřednictvím tohoto článku chci spíše zodpovědět dotazy, které od těchto žen často slýchávám a které jsem vypsal v úvodu článku. Mám totiž pocit, že odpovědi pro ně obestřeny tajemstvím. A to zcela zbytečně, protože většinu těchto dotazů lze zodpovědět velmi, velmi jednoduše. Je k tomu ovšem zapotřebí uvědomit si několik tvrdých a možná nelíbivých pravd a skutečností, které ti dnešní korektní společnost a její agenda úzkostlivě tají.

3 MOŽNOSTI BĚHEM FÁZE EPIFANIE

Ženám, které vstupují do výše popsané fáze epifanie, ve výsledku zbývají 3 možné životní strategie:

  1. Zůstat single či mít v budoucnu pouze krátkodobé či dlouhodobější nemonogamní vztahy typu fuck buddy, či různé typy polyamorie.
  2. Najít si za partnera beta chlapa (výhoda: chlap se ve vztahu podřídí tvé agendě a více méně bude dělat to, co si přeješ, nevýhoda: dříve či později tě začne ultimátně nudit jak po životní, tak po sexuální stránce). Tím pádem žít stylem sériové monogamie (rozchod, nový vztah, repeat).
  3. Pokusit se najít za partnera alfa chlapa (tedy pořádného chlapa, v němž najdeš oporu, stabilitu, bezpečí, zázemí, nevšední zážitky, humor, zábavu skvělý sex a další benefity – tedy věci, které chce dle profilů na dating aplikacích snad každá žena).

Podle mého názoru je legitimní každá z těchto 3 zmíněných voleb a je na každé ženě, pro kterou se rozhodne. Pojďme si teď ale více rozebrat detaily třetí volby, po které, jak alespoň slýchávám, prahne spousta nezadaných žen kolem třicítky.

Mám právo na pořádného, dominantního chlapa, který mě bude poslouchat. Zařiďte to!

CO MĚ, JAKO ALFA CHLAPA, NA ŽENÁCH NEZAJÍMÁ?

Pro úspěšné zvládnutí třetího bodu je dobré zbavit se některých nepravdivých stereotypů ohledně toho, co alfa chlapy na ženách zajímá a přitahuje. Tyto nepravdivé stereotypy jsou nám vnucovány prostřednictvím socializace ve školách a rodinách, skrze mainstreamová média a moderní populární kulturu a další zdroje falešného společenského programování. Často se tyto falešné stereotypy zakládají na stupidní a nepravdivé premise, že muži a ženy jsou de facto stejní. Pojďme je tedy trochu nabořit!

Co mě, jako alfa chlapa (respektive, abych se nevytahoval, muže snažícího se žít životem alfa chlapa) na ženě zajímá pouze velmi okrajově či mě nezajímá vůbec? Co zkrátka hraje jen velmi malou roli, pokud mluvíme o mé atraktivitě vůči konkrétní ženě a mé ochotě s ní navázat vážný vztah? Upozorňuji, že o následujících věcech budu nyní hovořit pouze v kontextu ochoty navázání vztahu. Jinak řečeno – v kontextu navázání vztahu mě nezajímá kariéra ženy, jinak si ovšem o její kariéře rád pokonverzuji třeba během rande.

#1 NEZAJÍMÁ MĚ TVÁ KARIÉRA ČI BYZNYS

Samozřejmě ocením, pokud netrávíš posledních deset let na pracáku nebo jako sugar baby majetného důchodce, jinak ovšem tvá kariéra hraje, pokud jde o mou atraktivitu vůči tobě a mou ochotu s tebou navázat romanticko-sexuální vztah, v podstatě nulovou roli. Spíše tomu může být naopak! Pokud vidím, že žena tráví v práci dvanáct hodin denně ve snaze stát se CEO nadnárodního korporátu, její životní styl zcela respektuji, ale vím, že pravděpodobně budeme mít vždy maximálně vztah na úrovni kamarádů s benefity.

Zkrátka, muži a ženy nejsou stejní. Zatímco pro ženy je kariéra chlapa velmi důležitou součástí jeho atraktivity, obráceně tomu tak není. Jak neromantické! Jan nerovnoprávné! Jak nekorektní! Hehe, bohužel (bohudík), je to tak. Muži ve vztahovém rámci nesou břemeno výkonu – musí na sobě makat a stát se nejlepší verzí sebe sama. U žen břemeno pracovního/kariérního výkonu nehraje tak důležitou roli.

#2 NEZAJÍMÁ MĚ TVŮJ PŘÍJEM

Jako alfa chlapa mě absolutně nezajímá, kolik vyděláváš. Soustředím se na svůj byznys, na jeho rozvoj a zvyšování profitu. Příjem potenciální partnerky, s níž mohu navázat sexuální nebo romanticko-sexuální vztah, je pro mě absolutně irelevantní.

Faktem stále zůstává, že své finance budu významným způsobem sdílet pouze se ženou, se kterou navážu nejvyšší formu nemonogamních vztahů – tzv. OLTR. Netřeba dodávat, že takový vztah navážu až s partnerkou po mnohaletém spokojeném vztahu s absencí drama a výraznějších problémů.

Finanční situace holky by mě teoreticky zajímala pouze v jednom případě – a to ve chvíli, kdy by během úvodní fáze randění vyplývalo z kontextu toho, co říká, že se nachází ve finančních problémech a hledá zachránce, který je za ně vyřeší. V takovém případě bych pravděpodobně ihned přerušil kontakt. Něco takového se mi (naštěstí) zatím nikdy nestalo.

#3 NEZAJÍMÁ MĚ TVŮJ DOKTORÁT

Jako vysokoškolsky vzdělaný člověk si obecně více rozumím s inteligentními ženami, nicméně vysokoškolské diplomy jsou mi v podstatě ukradené. Zkrátka z hlediska romanticko-sexuální atraktivity pro mě nehraje roli, zda má holka doktorát ze sociologie, či má “pouze” bakalářské či středoškolské vzdělání nebo třeba jen učňák. Ještě jednou raději upozorňuji, že věta “nezajímá mě tvůj doktorát” je vyřčena v kontextu mého případného zájmu s tebou navázat vztah. Pokud doktorát máš, a jsi nekonfliktní, atraktivní žena, rád si o tvém oboru pokonverzuji. To samé platí i o tvé práci.

Mnohem raději navážu vztah s pozitivně naladěnou, přátelskou holkou, co má třeba středoškolské vzdělání, než s neustále negující doktorandkou v oboru filosofie, která vůči mě vrhá své drama.

V poslední době mě například jedna žena zaujala svou znalostí MBTI typologie a četbou tvorby Ericha Fromma. V návaznosti na to je konverzace s ní samozřejmě mnohem zábavnější a plodnější, nežli se obvykle stává. I přesto však prvotním impulzem navázat s touto dámou vztah byl pro mě primárně její vzhled a femininní, nekonfliktní chování. Intelektuální benefity následovaly až poté.

#4 NEZAJÍMAJÍ MĚ TVÉ MASKULINNÍ VLASTNOSTI

Z hlediska romanticko-sexuální atraktivity a mé případné touhy navázat s tebou dlouhodobý vztah nijak pozitivně nehodnotím tvé vlastnosti, které zde opět nekorektně nazvu “tradičně maskulinními”. Tedy:

Často je tomu právě naopak! Pokud u ženy nacházím velkou míru těchto vlastností, vím, že navážeme maximálně sexuální vztah na úrovni fuck buddy. Nikdy nehodlám vytrvat ve vážném, dlouhodobém vztahu s ženou, která má tendenci soutěžit se mnou v těchto výše zmíněných vlastnostech a prát se se mnou o dominanci ve vztahu! Jako alfa chlap také rozhodně nemám zájem zahájit vztah, který bude tzv. půl na půl (další chiméra dnešní hyperkorektní doby). Jako alfa chlap chci ve vztahu převzít vůdčí roli a s ní spojenou zodpovědnost. Netvrdím, že se budu chovat jako uzurpátor nebo nějaký středověký despota, nicméně chci být ve vztahu vůdčí osobností. Nelíbí se ti to? Zcela v pořádku. V tom případě ti obecně zbývají výše zmíněné možnosti 1 a 2 (single život či partnerství s beta chlapem).

#5 NEZAJÍMAJÍ MĚ TVÉ MASKULINNÍ ZÁJMY

Jako chlapovi je mi z romanticko-sexuálního hlediska zcela jedno, zda má žena chlapské zájmy. Zda ji přitahují:

  • Bojové sporty a umění.
  • Zbraně.
  • Auta.
  • Počítačové hry.
  • Apod.

Zkrátka tyto okruhy témat, ačkoli mě osobně zajímají, nemají vliv na mou romanticko-sexuální atraktivitu vůči ženě. Jinak řečeno, žena se jim věnuje? Ok. Žena se jim nevěnuje? Ok. Žádný rozdíl.

CO MĚ NA ŽENÁCH NAOPAK ZAJÍMÁ A PŘITAHUJE

Jaké vlastnosti jsou pro mě naopak důležité, pokud jde o sexuální a romanticko-sexuální atraktivitu vůči ženám? V tomto ohledu nejsem žádný vybíravý princ, ani anální analyzátor ženských kvalit. Jedná se pouhé dvě charakteristiky. Tyto vlastnosti jsou:

  1. Vzhled.
  2. Absence drama a femininní, nekonfliktní chování.

Zkrátka, abych o ženě začal uvažovat jako o možné sexuální, či romanticko-sexuální partnerce, musí dobře vypadat (minimálně osmička na mé subjektivní stupnici atraktivity 1 až 10) a musí vykazovat velmi nízkou, či lépe žádnou tendenci k vytváření dramat. Pojďme si to rozebrat. Ano, muži a ženy zkrátka nejsou stejní. Zatímco ženy se na chlapy dívají jako na objekty komplexního úspěchu, chlapi se na ženy dívají primárně jako na sexuální objekty krásy.

Atraktivní vzhled a absence drama u ženy tvoří naprosto nutný základ každého mého vztahu. Až na sekundární úrovni k nim přibývají další pozitivní vlastnosti jako inteligence, smysl pro humor, šarm, vzdělání, sexuální schopnosti (skvělý sex) atd. Jinak řečeno: žena je například prudce inteligentní, šarmantní, skvělá v posteli, ale zároveň náladová, vztahovačná a dramatická? Nebo je prudce inteligentní, vtipná, ale nestará se o svůj vzhled? V tom případě ji zcela respektuji a vážím si jí jako člověka, ale vážnější, dlouhodobý vztah nenavážeme.

VZHLED

Tvrdá, možná nelíbivá, nekorektní pravda zní takto: “Chlapy (a zejména alfa chlapy) V KONTEXTU NAVÁZÁNÍ PŘÍPADNÉHO VZTAHU primárně nezajímá tvé vzdělání, kariéra, bankovní konto, to, že zpíváš v kapele, to, že jsi silná žena aka “bad bitch”, která dokáže asertivně seřvat drzého číšníka, a tak dále. Chlapy zajímá primárně…tradááá, velké překvapení… TVŮJ VZHLED.

Obecně vzato je samozřejmě skvělé, že makáš na svý kariéře, že máš v životě, co tě baví, že se rozvíjíš. V tomto ti fandím! Nicméně pokud zároveň nakyneš dvaceti kilo nadváhy, tak je to prostě problém! Jak skandálně nekorektní, že? Holt, je to tak. Ženy jsou pro chlapy zejména objekty krásy! Z toho důvodu ti radím následující:

  • Starej se maximálně o svůj vzhled a fyzickou kondici a nedovol, abys je obětovala například práci na kariéře. Pravidelně cvič, zdravě jez a dobře spi (alespoň 8 hodin denně). Než začneš křičet cosi o nerovnoprávnosti, jen skromně připomínám, že to samé radím chlapům!
  • Uvědom si tvrdou, nelíbivou pravdu, že tvůj vzhled (tedy tvoje hlavní deviza na sexuálním trhu), má pomíjivý charakter. Ačkoli se tě kosmetické firmy, mainstremová média, stupidní filmy a seriály možná snaží přesvědčit o opaku, v průběhu let už nikdy tvá sexuální a romanticko-sexuální agenda nebude tak silná jako v cca 23 roku života. To platí pro všechny ženy samozřejmě s několika málo výjimkami (např. holka, co měla 20 kg nadváhu ve dvaceti a poté ve 30 letech zázračně shodila).

ABSENCE DRAMA

Mám pro tebe kvízovou otázku. Která žena pro mě bude spíše vhodnější kandidátkou pro dlouhodobý vztah, s níž budu chtít například v budoucnu potenciálně mít děti?

A. Fyzicky atraktivní žena se skvělým vzděláním, kariérou, která pravidelně projevuje tendence k vytváření vztahového drama, k soubojům o dominanci ve vztahu. Žena, která mým směrem vrhá pravidelně tvrdou negativitu ve formě pichlavým poznámek, kritiky, výčitek, ultimát, požadavků atd. Lidově řečeno do mě neustále či pravidelně pičuje. Žena, která má sklony k náladovosti a pravidelným záchvatům zpruzenosti. Žena, která se mnou soutěží o maskulinní, dominantní pozici ve vztahu.

B. Fyzicky atraktivní žena, která nedisponuje nijak zářnou kariérou, ani doktorátem. Nicméně po většinu času se nachází v dobré náladě, nevytváří drama vůči mé osobě. Nemá tendenci soutěžit se mnou ve vztahu o dominanci. Vyznačuje se přátelským a femininním chováním. Není puťka, vyjádří svůj názor, nicméně vedení a zodpovědnost za směřování vztahu přenechává zejména mě jako chlapovi. Ocení mé maskulinní kvality jako odvaha, iniciativa, dominance, asertivita, vedení a s ní spojená zodpovědnost, a nesnaží se tyto vlastnosti uzurpovat pro sebe, nebo jet se mnou nesmyslnou hru půl na půl.

Předpokládám, že hádáš správně – na plné čáře vítězí možnost B! Nelíbí se ti mé preference? Absolutně tvůj názor respektuji. V tom případě ti ovšem doporučuju vydat se cestou číslo 2 a vstoupit do vztahu s beta chlapem. V podstatě žádný skutečný alfa chlap vedle sebe nesnese ženskou, co se ve vztahu furt snaží nosit kalhoty!

CO JE DŮLEŽITĚJŠÍ – VZHLED ČI ABSENCE DRAMA?

Možná se teď ptáš, co je důležitější, spíše vzhled či absence drama? Z hlediska navázání romanticko-sexuálního vztahu hraje obojí velmi důležitou, nezastupitelnou roli. Pokud jde o vzhled, bez obalu přiznávám, že čím fyzicky atraktivnější mi žena připadá, tím hlubší vztah mám tendenci s ní navázat.

Vzápětí ale dodávám, že i naprosto perfektní vzhled dokáže přebít dramatická osobnost. Zkrátka, i v případě, že žena skvěle vypadá, ale vztah s ní je příliš konfliktní, představuje to pro mě většinou i ze sexuálního hlediska totální turn off. Zároveň s takovou ženou nikdy nenavážu vztah hlubší nežli kamarádi s benefity.

ZAČÍNÁM U SEBE

Aby to nepůsobilo pouze tak, že chci jako nějaký zapšklý otec Fura ženy jen poučovat, dodávám, že ve zmíněných věcech začínám vždy sám u sebe. To znamená jsem, případně se maximálně snažím být chlap, který:

  • je v 99 % času dobře naladěn, pozitivní, v dobré náladě. Mající radost ze života, práce a životní mise.
  • není sebestředný a spíše ženám, se kterými se stýká, naslouchá a zajímá se o jejich život a zájmy.
  • pokud náhodou výjimečně není v dobré náladě (poměrně vzácný jev, který většinou nastává kombinací faktů jako únava, nevyspání, stres, bolestivé zranění z thai boxu), snažím se nevytvářet drama a případně se maximálně snažím, aby mělo jen velmi krátkodobé trvání (např. několik vteřin až minut).

SHRNUTÍ: CO JE PRO ALFA CHLAPA DŮLEŽITÉ A CO NE

Abychom si to shrnuli. Pro navázání vztahu s alfa chlapem hrají následující elementy takovéto role:

MUST HAVE: Fyzická atraktivita (čím lepší, tím je pro mě žena atraktivnější i z hlediska navázání romantického vztahu), absence drama vůči mé osobě.

NICE TO HAVE: vzdělání a rozhled, smysl pro humor. (Pokud žena disponuje těmito vlastnostmi, je pravděpodobnější, že s ní navážu vážnější romanticko-sexuální vztah).

VĚCI NA PŘEKÁŽKU VZTAHU: maskulinní chování a charakterové rysy jako například dominance. Snaha soutěžit se mnou o dominantní postavení ve vztahu. Přílišné kariérní zájmy (s CEO nadnároní firmy pravděpodobně navážu maximálně vztah typu fuck buddy, maximálně MLTR). A samozřejmě drama v jakékoli podobě.

CHCEŠ SI MĚ VE VZTAHU UDRŽET?

Pokud si mě nějaká žena chce udržet ve vztahu, co je k tomu potřeba? Hehe, předpokládám, že nyní očekáváš schéma, jak z přednášky o astrofyzice. Omyl! Chlapi jsou jednoduchá stvoření, alfa chlapy nevyjímaje. Abych chtěl se ženou udržovat dlouhodobý vztah musí:

  1. Dobře vypadat – samozřejmě nejsem žádný hnidopich, chápu, že když máš PMS a nevyspala ses, že nebudeš zrovna princezna. Myslím to spíš v tom kontextu, že není dobré, když bezdůvodně přibereš 10 kilo.
  2. Být ke mně milá a nevytvářet dráma.
  3. Mít se mnou stále častý a skvělý sex (podobně jako na začátku našeho vztahu).

Toť vše. Jak jednoduché. Život je jednoduchý! (Pokud si ho nekomplikuješ sám/sama).

LOVU ZDAR!

Dotazy a koučink: info@lovcuvdenik.cz

2 Comments

  • Ahoj Lovče,
    obvykle žádné články nekomentuji, ale tentokrát mi to nedá. Docela by mě zajímalo, co myslíš tím, že hodláš ve vztahu převzít vůdčí roli (ideálně na nějakém konkrétním příkladu), že neuznáváš vztah “půl napůl”, když zároveň tvrdíš, že nejsi žádný konzervativní staromilec. Nezlob se, ale mě osobně to přijde trochu jako protimluv… Dík za odpověď

    • Ahoj, Majo, myslim tim to, ze se ve vztahu ujmu vudci role, pokud jde o dulezite otazky jako jsou finance, bydleni atd. Zaroven nejsem tradicni v tom ohledu, ze bych nejak svou partnerku kibicoval a narizoval ji, co ma delat. Lovu zdar! L

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *