Neúspěch – jak se s ním vyrovnávám?

Jsem lovec, kterému se všechno daří? Který sbalí každou holku? Který bez výjimky zaznamenává pouze úspěchy při randění, ve vztazích i v podnikání? Ani náhodou! Pravidelně něco poseru. Jak tedy přijímám neúspěch?

Jak reaguješ na neúspěch při randění? Brečíš, vztekáš se, nebo hned vyrazíš na rande s jinou atraktivní holkou?
Jak reaguješ na neúspěch při randění? Brečíš a žadoníš, vztekáš se, nebo se jen pousměješ a vyrazíš na rande s jinou atraktivní holkou?

Občas se ze strany čtenářů svého blogu, případně studentů svého osobního kurzu setkávám s takovýmito reakcemi:

  • No jo. Tobě se to říká. Tobě se všechno daří!
  • Ty jsi zkrátka šťastlivec a já jsem smolař. Nic naplat. Nikdy na tom nebudu tak dobře jako ty!
  • Pro tebe je to jednoduchý. V komunikaci s holkama jsi prostě naturál. Žerou tě a máš u nich úspěch!

V reakci na tyto poznámky se vždycky rozesměju a povídám: “To je blbost, kamaráde. S neúspěchem se setkávám každou chvíli. Kouzlo je v tom, že jsem si na něj zvykl a beru ho pozitivně. A samozřejmě ho taky prokládám úspěchem.

METODA VYROVNÁNÍ SE S NEÚSPĚCHEM

Jak tedy vypadá můj tvůrčí proces, ať už se týká třeba podnikání, online marketingu nebo balení holek? Skládá se z následujících kroků:

  1. Zjistím si o dané problematice co nejvíce informací z kvalitních, odborných zdrojů a pečlivě je nastuduju.
  2. Následně informace a poznatky uvádím do své praxe. Vrhám se do života a teorii převádím v akci.
  3. Dříve či později se v návaznosti na tuto akci setkávám s určitou mírou neúspěchu.
  4. Moje reakce je vždy takováto: “Klid, chlape. Víš, jak na to. Celkovou metodu obecně znáš. V tomhle případě jsi to ale podělal. Nevyšlo to, ale nevadí! Příště to uděláš líp.”
  5. Nejdříve si shrnu to, co se v rámci dané věci podařilo a co jsem udělal dobře.
  6. Samotný neúspěch se poté snažím co nejlépe zanalyzovat. Vycházela chyba ze mě? Z mého přístupu, chování, mylných informací? Pokud ano, okamžitě formuluju a memoruju poučení pro příště. Jak se zkrátka dané chybě příště vyhnout, celý proces uchopit lépe a uspět?
  7. V návaznosti na tuto metodiku se vždy dříve či později setkávám s úspěchem.

A je to. Jednoduchý jako facka! Pomocí této metody ve finále neúspěch přetavím v pozitivní fenomén, který mi příště pomůže k dosažená úspěchu.

ÚSPĚCH A NEÚSPĚCH V ROCE 2020

Navzdory své děsivé pověsti byl rok 2020 nejlepším rokem mého života. Proč?

  • Splnil jsem si svůj dlouholetý sen a vydal jsem e-knihu Lovcův trénink.
  • Výrazně jsem pokročil ve splnění dalšího snu – napsání a vydání prozaické knihy. (Projekt s pracovním názvem Mé odpoledne s chlípným dědečkem v současné době dokončuji a vydám ho příští rok. Úvod si můžeš přečíst ZDE).
  • V rámci mé životní mise – tedy tvorby tohoto blogu a e-knihy Lovcův trénink – jsem určitým způsobem pomohl tisícům čtenářů posunout se o něco dál v seberozvoji na poli balení holek, vztahů a celkově životního přístupu.
  • Udržuju skvělé vztahy se svou rodinou.
  • Z pohledu vztahů se ženami a sexu dávám roku 2020 jedenáct bodů z deseti a to navzdory karanténě. Celkově si v této oblasti žiju svůj sen.
  • V oblasti sportu a seberozvoje mi dělá radost můj pokrok v thajskym boxu.
  • Obecně se nyní považuju za chlapa, který žije ten nejspokojenější život. Každé ráno vstávám s nadšením, plný chuti pracovat na své životní misi a prožívat další životní dobrodružství. Obecně vůbec nevím, co je špatná nálada, skepse, frustrace, natož deprese.

Ok. To byly úspěchy. Tak dost vytahování. Pojďme se podívat na to, co jsem v roce 2020 posral. Tady máš nějaké příklady z praxe:

NEÚSPĚCH V RANDĚNÍ

Lovcův deník a Lovcův trénink pojednávají mimo jiné o tom, jak si do života přivést hojnost atraktivních žen. Naopak nikdy nebyly ani nebudou o stoprocentní schopnosti sbalit jednu konkrétní ženu. V této oblasti se sám pravidelně setkávám s neúspěchy. Tady je pár z nich:

NEÚSPĚCH #01: SVĚTLANA, CO HLEDÁ V ŽIVOTĚ NĚCO JINÉHO NEŽ JÁ

Koncem léta jsem se přes Tinder seznámil s krásnou česky mluvící holkou původem z Balkánu. Je jí cca 26 let (tedy o 13 let mladší než já). Prostřednictvím rychlé, efektivní metody popsané v Lovcově tréninku jsem s ní okamžitě domluvil první rande. Schůzka probíhala fajn, šli jsme se projít do parku, pak si dali drink. Po dvou pivech jsem ji poprvé políbil. Světlaně se moje počínání líbilo, takže jsem pokračovali, ovšem k nějaké další sexuální eskalaci už nedošlo. Musel jsem jít domů pracovat. Na druhý den jsem od ní dostal zprávu ve stylu: “Jsem ráda, že jsme se potkali, ale každý hledáme v životě něco jiného…bla…bla…bla.” Krasavu jsem pochopitelně nijak nenaháněl, popřál jsem jí hezký den, mile se rozloučil a domluvil si schůzku se svou sexy FB.

Neúspěch je přirozenou součástí procesu randění. Nebuď jak Harold a neposer se z něj.
Neúspěch je přirozenou součástí procesu randění. Nebuď jak Harold a neposer se z něj.

CO JSEM UDĚLAL DOBŘE

V případě neúspěchu si vždycky shrnu, co jsem udělal dobře, a z čeho můžu mít radost:

  • Můj Tinder profil dosahuje takových kvalit, že jeho prostřednictvím získávám pravidelně spojení s atraktivníma holkama, jako je Světlana.
  • Pomocí efektivní komunikace přes zprávy jsem neztratil čas stupidním vykecáváním se online, ale rovnou si domluvil první rande.
  • Rande probíhalo samo o sobě skvěle. Velmi dobře jsme se bavili, vyhnul jsem se typickým chybám na prvním rande a brzy se Světlanou navázal uvolněný hovor na téma vztahy a sex.

CO JSEM UDĚLAL BLBĚ – POUČENÍ PRO PŘÍŠTĚ

  • Nedodržel jsem zásadní pravidlo, o němž sám píšu v Lovcově tréninku: “Nepokoušej se holku políbit na prvním rande, ledaže bys chtěl plně sexuálně eskalovat se vším všudy. Případně polibek a eskalaci nech až na druhé rande u tebe doma.” (Mimochodem: proč se nepokoušet holku políbit na prvním rande? Lapidárně řečeno: jelikož to snižuje její tenzi, nejistotu a atraktivitu.)
  • Na polibek jsem měl tedy navázat plnou sexuální eskalací u ní nebo u mě doma a případně riskovat syndrom sexu na jednu noc. Případně se ji nepokoušet políbit vůbec, rande neprotahovat, ukončit ho po cca 60 až maximálně 90 minutách a pozvat Světlanu k sobě domů na druhé rande a až při něm eskalovat.
  • Jako idiot jsem se tedy neřídil vlastními doporučeními a “odměnou” se mi stal neúspěch a poučení pro příště.
Stane se…

NEÚSPĚCH #02: ROMANA, CO VYPADALA JINAK NEŽ NA FOTKÁCH

Asi před měsícem jsem absolvoval Tinder rande se zajímavou holkou jménem Romana. Fotografie na jejím profilu působily velmi dobře, v podstatě na nich vypadala jako modelka. O to více mi spadla brada, když se na místě setkání vynořila ženština, jejíž vzhled zdaleka neodpovídal proporcím krasavice na fotografiích. Na nohou se jí navíc skvěly barefoot boty. Nepovažuju se za nějakého módního cimprlicha, ale jakmile můj zrak padne na chodidla ženy zohyzděná touhle estetickou zrůdností, moje libido je rázem katapultováno do krajiny temného zapomnění. S Romanou jsem absolvoval krátké rande, během něhož mi vyprávěla o naší společné zálibě – bojových uměních a sportech. V podstatě jsem si s ní dobře pokecal jako s kámošem, nicméně sexuální atraktivita z mé strany se nacházela na bodu mrazu. Zkrátka, kdybyste si chtěli vychladit pivo, mohli jste mi ho v tu chvíli strčit mezi nohy.

CO JSEM UDĚLAL DOBŘE

  • Rande jsem klasicky zorganizoval cca 2 minuty chůze od svého bytu. Časová ztráta tak byla minimální.

CO JSEM UDĚLAL BLBĚ – POUČENÍ PRO PŘÍŠTĚ

Co jsem udělal v tomto případě blbě? Jedním slovem: nic. V životě je potřeba se smířit s tím, že občas se setkáš s neúspěchem navzdory tomu, že formálně neuděláš žádnou chybu. Randění v tomto smyslu nepředstavuje výjimku. Ve světě digitálního balení (obecně velmi efektivního způsobu navazování kontaktů s atraktivníma holkama) se zkrátka pravidelně budeš setkávat se situací, kdy dámy vypadají jinak než na fotkách. A to platí v obou koncích kvalitativního spektra: někdy vypadají výrazně hůře, někdy lépe. Nemá kvůli tomu cenu fňukat. Nový alfa chlap – lovec tuto skutečnost přijme a bere ji s nadhledem.

Ženy a neúspěch při jejich balení by tě neměly vyvést z míry. Pokud jsi temperamentní chlap, vědomě makej na své nezávislosti na výsledku a nauč se ovládat.
Ženy a neúspěch při jejich balení by tě neměly vyvést z míry. Pokud jsi temperamentní chlap, vědomě makej na své nezávislosti na výsledku a nauč se ovládat. Nikdy holku nenaháněj!

NEÚSPĚCH #03: DÁŠA, CO MÁ V ŽIVOTĚ JINÉHO CHLAPA

Během karantény jsem rovněž pozval na rande Dášu, atraktivní 24letou holku pohybující se v umělecký sféře. Vzhledem k zavřeným pohostinským provozovnám mělo naše první rande podobu procházky po Vinohradech. Bylo to fajn. Dali jsme si svařák a brzy zapředli hovor o vztazích.

FRAME – RÁMEC ROZHOVORU

Dáša patří mezi onen typ holek, které mají tendenci dominovat rozhovoru prostřednictvím neustálého kladení otázek na téma chlapova života a vztahů. Na tento styl komunikace pochopitelně nikdy nepřistupuji. Vždy uvolněně, slušně a s úsměvem odpovím, ale při nejbližší příležitosti hladce stačím hovor směrem k holce tak, že sám začnu klást otázky. Ten, kdo pokládá dotazy, totiž určuje rámec rozhovoru. Nikdy nedopustím, aby rozhovoru dlouhou dobu dominovala holka. V dobré náladě navozené svařákem jsme se brzy začali bavit i o sexu a vztazích.

Jak jsem tušil, z Dáši brzy vypadlo, že se kolem ní točí hromada uslintaných beta uctívačů, kteří by dali cokoli, aby jí mohli sloužit třeba jako podpěrka pro nohy, když večer kouká na telku. Neřekl bych, že realitu nějak zvlášť přibarvovala. Jedná se o půvabnou holku přesně ve věku, když ženy dosahují nejvyšší sexuální atraktivity (její vrchol u žen obvykle nastává kolem 23. roku života). Rande jsem ukončil asi po 80 minutách, políbil Dášu na rozloučenou (pouze na tváře!) a zmizel do metra.

DRUHÉ RANDE

Druhý den jsem ji pozval klasicky k sobě domů na druhé rande. Odpověď zněla tak, že na druhé rande ráda půjde, nicméně by ho ráda zorganizovala na neutrální půdě, nikoli u mě doma. Po mnoha letech zkušeností s randěním vím, že toto není úplně dobré znamení. Pokud totiž holka k chlapovi po prvním rande cítí opravdovou, silnou romanticko-sexuální atraktivitu, většinou pozvání domů na rande přijme. Jak to vím? Zažil jsem to totiž už v mnoha, mnoha případech s jinýma holkama. Jakmile holka začne vymýšlet jiné alternativy, pravděpodobně se někde nachází zádrhel:

  • Necítí dostatečnou míru atraktivity.
  • Jedná se o holku s problematickým vztahem k sexualitě, která si příliš neužívá sexu a jejíž sbalení by tedy trvalo mnoho schůzek (nic pro mě).
  • Je tam nějaký další zádrhel. (Například jiný chlap, kterého holka řeší a na rande s jinými kluky chodí například jen pro vyvolání žárlivosti u svého “vyvoleného”.) Více na toto téma zde.

Druhé rande jsem tedy zorganizoval kousek od mého bydliště. Během něj jsem zcela uvolněně eskaloval a Dášu políbil. U polibků zůstalo. Na druhý den mi od ní přišla zpráva, že se omlouvá, ale že vlastně teď řeší někoho jiného a ať se mám hezky. Usmál jsem se, popřál jsem jí hezký den a za půl hodiny měl skvělý sex s jednou ze svých milenek.

CO JSEM UDĚLAL DOBŘE

  • Jsem rád, že jsem na rande postupoval podle všech pravidel popsaných v Lovcově tréninku: strávil jsem na něm minimum času, odvážně eskaloval a obeznámil se s realitou co nejdříve. (Samozřejmě ve světě balení žen je všechno možné, tedy i možnost, že si Dáša svého “jiného chlapa” vymyslela. Nevidím v tom ale smysl. Pokud bych ji nepřitahoval, předpokládám, že by nešla na druhé rande a nelíbala se se mnou).

CO JSEM UDĚLAL BLBĚ

Opět platí, že v podstatě nic a neúspěch tentokrát opět přišel tak nějak shodou okolností. Uvažuji ovšem silně nad tím, že do budoucna budu již vždy trvat na uskutečnění druhého rande v mém skvostném příbytku. Pokud dáma odmítne, mile se s ní rozloučím a přesunu se k balení jiných holek. (Nastavování takovýchto striktních limitů už doporučuji ovšem opravdu pokročilým lovcům, kteří se vyznačují stoprocentní nezávislostí na výsledku a hojností atraktivních žen v životě).

NEÚSPĚCH VE VZTAZÍCH

S neúspěchem jsem se v roce 2020 setkal nejen na poli balení holek, ale i vztahů. Počátkem roku jsem se pokusil navázat nejvyšší formu nemonogamního vztahu – tzv. OLTR s jednou okouzlující holkou. Nakonec jsme se ovšem rozešli.

CO JSEM UDĚLAL DOBŘE

Užili jsme si spoustu fajn momentů a příjemné konverzace i super sexu. I v případě OLTR vztahu přistupuju k holce i našemu vztahu s naprostou uvolněností a nezávislostí na výsledku – tedy stylem, “když to vyjde, fajn, když to nevyjde, taky fajn”.

CO JSEM UDĚLAL BLBĚ

V případě tohoto vztahu jsem udělal chybu ve smyslu porušení jednoho základního pravidla pro nemonogamní vztahy, které blíže popíšu ve své budoucí knize věnované tomuto tématu. Ve zkratce se jedná o to, že OLTR vztah, jakožto nejvyšší forma nemonogamních vztahů, by se měl zahájit nejdříve po roce (ale raději ještě delší době) zcela nebo téměř zcela bezproblémově fungujícího MLTR vztahu. Toto pravidlo jsem zcela nedodržel, OLTR vztah jsem zahájil dříve, což se ukázalo jako chyba. Stane se. Budiž to poučením pro příště.

BER NEÚSPĚCH POZITIVNĚ

Zkus i ty brát svoje neúspěchy pozitivně. Shrň si, co jsi v jejich rámci udělal dobře a pochval se za to. Potom analyzuj, kde jsi udělal chybu, vytvoř si na základě toho poučení do budoucna a příště se chybě vyhni. jednoduchý jako facka. No, a samozřejmě na sobě makej, ať neúspěchy proložíš i nějakými těmi podařenými ekvilibristikami na poli balení krásných holek, vztahů, podnikání, sportu a dalších oblastí života (klidně i cvrnkání kuliček do díry, jestli chceš, ty sporťáku).

LOVU ZDAR A NEÚSPĚCHU (OBČAS) TAKTÉŽ!

Dotazy a koučink: info@lovcuvdenik.cz

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *