Jak prožít rozchod #04 – životní styl a mise

Jak se úspěšně vyrovnat s rozchodem? Důležitými elementy jsou tvoje životní mise a zdravej životní styl, díky nimž neskončíš jak ufňukaná ostuda všech chlapů.

Životní mise - to je nepostradatelnej element v životě chlapa.
Životní mise – to je nepostradatelnej element v životě chlapa.

prvním díle tohoto Lovcova manuálu, jak prožít rozchod, jsem definoval pozitivní (zdravý) a negativní (patologický) důsledky rozchodu.   K tomu, abys mohl rozchod prožít správně, bez patologických příznaků potřebuješ mít pořešené tyto  4 oblasti:

  1. Eliminace holkytidy (oneitis) – tedy nezdravé, emocionální závislosti na jedné ženě – vyfabulovaném přesvědčení, že ona na celém světě je ta jediná, nenahraditelná.
  2. Zlepšení balících schopností – tedy tvých možností přivést do svého života jiné, atraktivní ženy.
  3. Vybudování životní mise, která definuje smysl tvého života mimo rámec vztahů se ženami.
  4. Zdravej životní styl – pravidelně cvičit a nepřehánět to s chlastem, případně drogama.

Odstraněním nezdravé holkytidy a tvými balícími schopnostmi jsme se zabývali v předcházejících kapitolách tady a tady. V této poslední kapitole seriálu Jak prožít rozchod se mrknem na definování životní mise a zdravej životní styl.

ŽIVOTNÍ MISE

Životní mise představuje tvůj osobní projekt, díky němuž:

  • vstáváš každý ráno s nadšením a chutí vítězit. Plnej energie ohledně toho, že se mu budeš věnovat.
  • používáš svoje schopnosti a talent a zlepšuješ je.
  • si udržuješ dobrou náladu, pozitivní myšlení a entuziasmus i v případě, že se momentálně tvůj vztah s holkou či holkama nevyvíjí nejlíp.

Životní mise je jednoduše nepostradatelným rysem každého dospělého a úspěšného Nového alfa chlapa – Lovce, díky nimž je nezávislej na výsledku, nefňuká a nelže jiným ani sám sobě.

ZÁKLADNÍ RYSY ŽIVOTNÍ MISE

V ideálním případě se životní mise vyznačuje charakterem dlouhodobého projektu. V jeho průběhu pak postupně dosahuješ jednotlivých cílů, jejichž splnění tě nakopne a zároveň motivuje k okamžitému zahájení další práce a dosažení dalšího cíle.

Takto vypadají základní rysy životní mise:

  • Dlouhodobý komplexní projekt.
  • V jeho rámci postupně dosahuješ cíle a zároveň určuješ další, takže projekt trvá potenciálně až do konce tvého života.
  • Zahrnuje činnost nebo činnosti, kde využíváš svůj talent a schopnosti a zlepšuješ je.
  • Zahrnuje činnost nebo činnosti, které tě zkrátka baví (jsou pro tebe koníčkem, nejen prací).
  • Projekt může být individuální nebo zahrnovat kooperaci s jinými lidmi (v tom případě bys ovšem měl v daném projektu zastávat jednu z důležitých a řídících úloh, nikoli být pouze někým „kdo se veze“).
  • V nejlepším případě projekt zahrnuje podporu jiných lidí (vzdělávání, pomoc apod.)
Životní mise je dlouhodobej projekt.
Životní mise je dlouhodobej projekt.

JAK SI NAJÍT ŽIVOTNÍ MISI

Nalezení životní mise může pro některé z nás představovat misi samu o sobě. V tomto ohledu nelze příliš radit, protože pro každýho z nás se jedná o individuální výzvu. Jak jsem zmínil výše, mělo by se jednat o projekt, který tě bude bavit, využiješ v něm své schopnosti a přirozené nadání a bude se jednat o dlouhodobý, komplexní projekt přinášející benefity tobě a potenciálně i jiným lidem. Ideální je, pokud ti životní mise slouží i jako prostředek pro vydělávání peněz.

Definování životní mise ti klidně může zabrat delší časový období. Rozhodně taky není žádná ostuda, když v mladším věku vyzkoušíš více životních misí, než zjistíš, která ti vyhovuje nejvíc. Kolem třicátého roku života bys ovšem už na přesném definování své mise měl intenzivně pracovat.

PŘÍKLADY ŽIVOTNÍCH MISÍ

Mou životní misí je například tvorba tohoto blogu a přidružených publikací – dlouhodobý projekt, který mě neskutečně baví, používám v jeho rámci svůj talent a schopnosti, v nichž vynikám, určitým způsobem pomáhám jiným lidem a zároveň vydělávám finance.

Za další potenciální životní mise považuju například:

  • Rozvoj svého podnikání (např. snaha vybudovat finančně profitabilní firmu)
  • Umělecké aktivity (např. budování úspěšné hudební kariéry v rámci kapely)
  • Sportovní aktivity (např. snaha prosadit se na sportovním poli – stát se mistrem v boxu apod.)
  • Budování politický kariéry (celostátní nebo komunální)
  • Práce na komunitních aktivitách (např. založení klubu karate pro místní děti apod.)

Z výše řečenoho vyplývá, že životní mise představuje víc než koníček. Jedná se skutečně o komplexní projekt, který se stává smyslem tvého života a přináší ti široké spektrum benefitů – zdokonalování se v různých činnostech, finance, společenskou prestiž.

Z toho důvodu za životní misi nepovažuju aktivity, který maj charakter spíš jednoduchého hobby, podivné nerdí záliby, případně které slouží jen jako kamufláž pro chlastání. Například:

  • Členství v bowlingovym týmu v místní putice, kde při turnajích vychlastáš deset kousků.
  • Lepení letadýlek pro vlastní potěchu.
  • Hraní v kapele, jejíž nejvyšší ambicí navždy bude jen koncert v místním kulturáku.
  • Nudnej korporátní job, kterej vykonáváš bez sebemenšího nadšení, pouze jako formu vydělávání si peněz.

NEZÁVISLOST NA VÝSLEDKU

Pokud máš definovanou životní misi, zjistíš, že tvoje uvolněnost a nezávislost na výsledku ve vztazích a při balení žen raketově poroste. Jednoduše ti životní mise dodá vědomí, že disponuješ smyslem života dalece přesahující tvůj vztah s individuální ženskou. V případě situací jako je rozchod se toto stává neocenitelnou oporou. Jednoduše zůstaneš v klidu, i když tvůj vztah skončí, protože dobře víš, že zatímco se budeš věnovat hledání nové partnerky nebo partnerek, budeš každé ráno vstávat s nadšením. Přichází totiž další den, během kterýho ti tvoje životní mise poskytne pracovní náplň a radost ze života.

ZDRAVEJ ŽIVOTNÍ STYL

Zdravej životní styl považuju za poslední kámen mozaiky tvých schopností prožít rozchod jako silnej a sebevědomej chlap. V týto oblasti doporučuju následující:

  • Cvičit minimálně jednou za 48 hodin (osobně doporučuju sporty, který podporujou růst muskulatury, testosteronu a zdravý agresivity: bojový sporty (box), posilovna (zvedání těžkejch vah), kardio (běh do kopce, běh se zátěží), rugby apod.
  • Otužování – každej den si dát ledovou sprchu. Vede k podpoře imunity a pořádně tě nabudí.
  • Zdravě žrát: dostatek bílkovin (kuřecí maso, tvaroh, luštěniny) a čerstvý zeleniny. Vyhnout se shitům jako jsou různý sladký tyčinky, fastfood a podobně. V tomto ohledu máš výhodu, pokud umíš vařit a dokážeš si připravit zdravý a chutný jídlo sám.

ALKOHOL A JINÝ DROGY

Samostatnou kapitolu pak reprezentujou různý návykový látky jako alkohol, cigára, drogy. Hodně kluků dělá v post-rozchodovym období tu chybu, že v rámci svého fňukání utápí žal v chlastu, cigaretách, případně dalších substancích. To považuju za cestu do pekla.

Sám rozhodně nejsem abstinent. Mám rád alkohol a patřím mezi příležitostný, společenský kuřáky. Věřím, že v této oblasti hraje důležitou roli míra. Osobně to dělám tak, že alkohol nebo cigareta pro mě představuje určitý svátek. Jakmile se to změní v každodenní rutinu, máš problém.

Této oblasti věnuj soustavnou pozornost, jelikož potenciálně ohrožuje veškerý tvůj životní program. Můžeš mít pořešeny všechny důležitý oblasti jako je regulace holkytidy, tvoje balící schopnosti, životní mise, cvičení a zdravé stravování, ale pokud selžeš v regulaci konzumování alkoholu a jiných návykových látek, i tak se z tebe stane ostuda všech chlapů. A to nechceš. Dávej si na to bacha a…

LOVU ZDAR!

Dotazy a zájem o koučink balení a vztahů: info@lovcuvdenik.cz

Sleduj Facebook a nenech si ujít žádné novinky: https://www.facebook.com/LovcuvDenik/

One Pingback

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *