Jak prožít rozchod #02 – holkytida (závislost na holce)

Jak se stát šťastnějším, sebevědomějším a úspěšnějším chlapem? Základem je eliminace holkytidy – nezdravé závislosti na jedné holce.

Zprávy od kluka prožívající holkytidu - nezdravou emocionální závislost na jedné holce.
Post-rozchodové zprávy od kluka prožívajícího holkytidu – nezdravou emocionální závislost na jedné holce.

„Dřív to bývalo fajn, ale teď už to nemá smysl.“…„Takže tohle je konec?“…„Jo, vidím to tak. Je konec.“

Takovej nebo podobnej rozhovor zažila většina z nás, případně na nás ještě v životě s velkou pravděpodobností čeká. Rozchod není příjemné období, ale když ho prožiješ správně, posune tě dál a udělá z tebe silnějšího muže. Pokud k němu naopak přistoupíš špatně, stane se z tebe ukňouraná ostuda všech chlapů.

POZITIVNÍ A NEGATIVNÍ PROJEVY ROZCHODU

prvním díle tohoto seriálu jsem definoval pozitivní (zdravý) a negativní (patologický) důsledky rozchodu.

K tomu, abys mohl rozchod prožít správně, bez patologických příznaků potřebuješ mít pořešené tyto  4 oblasti:

  1. Eliminace holkytidy (oneitis) – tedy nezdravé, emocionální závislosti na jedné ženě – vyfabulovaném přesvědčení, že ona na celém světě je ta jediná, nenahraditelná.
  2. Zlepšení balících schopností – tedy tvých možností přivést do svého života jiné, atraktivní ženy.
  3. Vybudování životní mise, která definuje smysl tvého života mimo rámec vztahů se ženami.
  4. Zdravej životní styl – pravidelně cvičit a nepřehánět to s chlastem, případně drogama.

Jakmile ti to byť jen v jedné oblasti hapruje, pravděpodobnost patologického průběhu rozchodu a velmi negativního vlivu na tvůj život prudce roste.

HOLKYTIDA

V tomto díle seriálu Jak prožít rozchod se podíváme na holkytidu, na původ této závislosti na holce, negativní důsledky a na to, jak ji ve svém životě eliminovat.

Co tento výraz vlastně znamená? Překládám takto anglický výraz „oneitis“ používaný v pickup komunitě – složeninu dvou slov: one (jedna, jediná) itis (latinsky nemoc). Jedná se o nezdravou psychickou a emocionální závislost na jedné ženě. Vykonstruované, nerealistické a nezdravé přesvědčení, že jen a pouze tato jediná žena mezi třemi miliardami dalších žen na světě je pro tebe ta správná, jedinečná, nenahraditelná a nepostradatelná.

PŮVOD HOLKYTIDY

Kořeny holkytidy tkví v dynamice, kterou výstižně popisuje přísloví „čeho je moc, toho je příliš“. Láska, city, emoce – to vše představuje pozitivní fenomény v životě člověka. Na lásce a zamilovanosti jako takové není nic špatného. Právě naopak! Život je o těchto pozitivních pocitech, a kdo je nezažil, ten se významně ochuzuje o tu nejpodstatnější část lidství.

Pokud láska přerůstá v nezdravou fixaci, závislost, ne-li posedlost se stává nezdravou, patologickou holkytidou.

Ve chvíli, kdy svou holku miluješ, prožíváš s ní krásný emoce, podporuješ ji a chceš pro ni to nejlepší, je vše v pořádku. Problém začíná, když:

  • začínáš být přesvědčen, že tvoje milovaná holka je zcela jedinečná, nenapodobitelná a absolutně nenahraditelná.
  • není jako ostatní, prostě žádná jiná žena na planetě se jí nevyrovná.
  • věříš, že tvůj život bez ní pozbývá smyslu.
  • jsi přesvědčen, že je pro kvalitu života naprosto nepostradatelným fenoménem. Tedy že tvůj emocionální i sexuální život s jejím případným odchodem končí, nebo už nikdy nebude tak kvalitní jako dřív.
  • jsi přesvědčen, že bez ní už nikdy nemůžeš být ani nebudeš šťastný.

Díky výše zmíněnému se tak de facto vzdáváš vlastní nezávislosti a zodpovědnosti za svůj život a osud, kterou vkládáš do rukou holce, na níž jsi závislý. Co na to říct? To je prostě průser, chlape.

DŮSLEDKY HOLKYTIDY

V čem tkví negativní důsledky holkytidy? Zejména v destruktivním vlivu na tvé maskulinní hodnoty a kvality jako sebevědomí, nezávislost, síla, osobní integrita a obecně vzato štěstí v životě.

Spolu s holkytidou přicházejí do tvého života a osobnosti tyto negativní jevy:

  • Nezdravá žárlivost a dotěrnost.
  • Nezdravá vztahovačnost a citlivost.
  • Závislost a betaizace – tedy ochota obětovat své hodnoty, principy, svobodu a štěstí na oltář dočasné spokojenosti své partnerky. S tím následně přicházející submisivita ve vztahu.
  • Tolerance ženského drama.
Ať je holka sebevíc krásná, sexy a okouzlující, vytvořit si na ní nezdravou emocionální závislost (holkytidu), je cesta do průseru!
Ať je holka sebevíc krásná, inteligentní, sexy a okouzlující, vytvořit si vůči ní nezdravou emocionální závislost (holkytidu), je cesta do průseru!

HOLKYTIDA V KONTEXTU ROZCHODU

S holkytidou do tvého partnerského života přichází pomalá destrukce. Její nezdravý vliv se projevuje v jakémkoli období vztahu. V kontextu rozchodu pak holkytida přináší:

JAK ELIMINOVAT HOLKYTIDU

Eliminace holkytidy představuje pro vývoj tvé chlapské osobnosti a obecné štěstí v životě zásadní krok. Svou partnerku miluj, starej se o ni, podporuj ji, chtěj pro ni co nejlepší, ale nikdy nedovol, aby tvé emoční pouto k ní nabobtnalo v nezdravou emocionální závislost. 

Eliminace holkytidy se dá rozdělit do 7 nezávislejch kroků, který musíš všechny uskutečnit, abys uspěl a porazil závislost (inspirováno koučem Black Dragon). Tady jsou:

UVĚDOM SI, ŽE ZÁVISLOST TVOŘÍŠ TY, NE ONA

  • Emoce spojené s holkytidou nejsou vysílány do tvé mysli druhou osobou (danou holkou), ale vznikají v tvé hlavě. Fakt, že se ti v hlavě vytvořila nezdravá emocionální závislost je vždy a jen tvoje chyba, nikoli její!
  • Pokud si například nejseš schopen představit, že by vztah s tvou stávající partnerkou skončil, představ si situaci, že by náhle zemřela, srazilo ji auto, trefil blesk, zabila ji mimozemská invaze. (Nikomu to samozřejmě nepřeju, uvádím to jen jako ilustrační příklad). Jak bys reagoval? Nějakou dobu bys byl smutný, pak bys pravděpodobně pokračoval v životě dál a našel si jinou partnerku. Holkytida je prostě jen v tvé hlavě!
  • Holkytida je symptomem tvé mentality nedostatku, pokud jde o ženy. Nejzranitelnějšími chlapy, pokud jde o holkytidu, jsou tedy ti, kteří neovládají proces balení a svádění a atraktivní ženy představují v jejich životě vzácný fenomén. Zbav se mentality nedostatku! Nauč se správně komunikovat se ženami a svádět je a vytvoř si v sobě mentalitu hojnosti!

UVĚDOM SI, ŽE JSOU TO JEN HORMONY V TVÉ HLAVĚ

  • Jak trefně uvádí vztahový kouč Franco: “Zamilovanost je organická (biologická) psychóza, jejímž účelem je udržet dva jedince ve vztahu tak dlouho, aby mohlo nastat těhotenství a proběhnout dostatečně dlouhá péče o potomka tak, aby přežil.”
  • Kašli na moderní mainstreamovou populární kulturu, která ti pere do hlavy, že fňukání a emocionální závislost na jedné holce je vlastně krásná věc. To je hovadina!

NAJDI SI ŽIVOTNÍ MISI

  • Najdi si životní misi, která určuje a definuje smysl tvé existence zcela mimo rámec vztahů se ženami (např. tvé podnikání, sebezdokonalování, sport, charita a péče o druhé, věda, hra na hudební nástroj apod.) Pracuj na ní a rozvíjej ji.

PRAVIDELNĚ CVIČ A OTUŽUJ SE

  • Dobrá fyzická kondice zlepšuje tvůj psychický stav, sebevědomí a atraktivitu, což se pak odrazí na tvých základech pro balení holek.
  • Dopřej si kvalitní spánek – minimálně 8 hodin denně.

VYHNI SE DLOUHODOBÉ SEXUÁLNÍ ABSTINENCI

  • Dlouhodobá sexuální abstinence má ničivý účinek na psychiku i fyzický stav chlapa. A rovněž na tvou nezávislost na výsledku – důležitý předpoklad pro úspěšné balení jiných holek.
  • Jakmile dlouhodobě sexuálně abstinuješ, pravděpodobnost rozvoje holkytidy vůči jedné ženě v tvé mysli geometricky roste.

NIKDY SE NESOUSTŘEĎ NA JEDNU HOLKU

  • Nacházíš se v procesu balení? Nikdy se nesoustřeď jen na jednu holku.
  • Rozcházíš se? Přeruš kontakt se svou ex-partnerkou a začni oslovovat a zvát na rande co největší množství holek. Nejlepším lékem na rozchod a případnou holkytidu vůči ex-partnerce je mít rande a sex s deseti jinýma atraktivníma holkama! Jak to zařídit? Pro návod klikni ZDE.
  • Nacházíš se v monogamním vztahu – můžeš být své partnerce věrný, ale měj ve svém životě dostatek kontaktů s atraktivními ženami a procvičuj si komunikaci s nimi.

NESPOKOJ SE S PRŮMĚRNĚ VYPADAJÍCÍMA HOLKAMA

  • Někteří chlapi spadající do skupiny „rádoby player, playboy“ mají tendenci balit množství průměrně až podprůměrně vypadajících holek a mít s nimi sex. Problém v tomto přístupu ovšem spočívá v tom, že poté se v jejich životě potenciálně objeví ta jedna nadprůměrně vypadající krasava a pokud s ní týpek zahájí vztah, tak najednou veškeré sebevědomí a zkušenosti mizí a místo nich nastupuje plíživá holkytida.
  • Při procesu balení ani ve vztazích se nespokoj s líným a neagilním balením podprůměrně vypadajících holek. Vždy bal a měj vztahy jen s holkama, které jsou pro tebe špičkově atraktivní (tzn. na subjektivní stupnici atraktivity 1 až 10 minimálně holky na úrovni osmiček a výše!).

ELIMINACE HOLKYTIDY JE DŮLEŽITÁ KDYKOLI

Na holkytidu jsme se dnes podívali zejména v kontextu rozchodu, ale její eliminace je důležitá pro psychické i fyzické zdraví a rozvoj chlapa v jakémkoli období v životě, nikoli pouze když se rozcházíš!

V dalším díle seriálu Jak prožít rozchod se podíváme na tvé balící schopnosti, které si musíš pořešit, abys toto složité období zvládnul se vztyčenou hlavou a stal se svým lepším já. A pak také na tvou životní misi. Do tý doby…

LOVU ZDAR!

Dotazy: info@lovcuvdenik.cz

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *