Jak prožít rozchod #03 – a nebýt poustevník

Jak správně prožít rozchod? Důležitý jsou i tvoje balící schopnosti, díky nimž neskončíš jako sexuální poustevník, co neuroticky masturbuje za lopuchem.

Bejt po rozchodu poustevník ve vyhnanství do země autoerotiky? Velký špatný...
Bejt po rozchodu poustevník ve vyhnanství do země autoerotiky? Velký špatný…

prvním díle tohoto seriálu jsem definoval pozitivní (zdravý) a negativní (patologický) důsledky rozchodu.  

K tomu, abys mohl rozchod prožít správně, bez patologických příznaků potřebuješ mít pořešené tyto  4 oblasti:

  1. Eliminace holkytidy (oneitis) – tedy nezdravé, emocionální závislosti na jedné ženě – vyfabulovaném přesvědčení, že ona na celém světě je ta jediná, nenahraditelná.
  2. Zlepšení balících schopností – tedy tvých možností přivést do svého života jiné, atraktivní ženy.
  3. Vybudování životní mise, která definuje smysl tvého života mimo rámec vztahů se ženami.
  4. Zdravej životní styl – pravidelně cvičit a nepřehánět to s chlastem, případně drogama.

Odstraněním nezdravé holkytidy jsme se zabývali v předcházející kapitole. V této kapitole seriálu Jak prožít rozchod se mrkne na zlepšení balících schopností.

ZLEPŠENÍ BALÍCÍCH SCHOPNOSTÍ

Svou přítelkyni/ženu miluj, podporuj ji, nelži jí, chtěj pro ni to nejlepší, užívej si vašeho vztahu a emocí mezi vámi. To vše v životních situacích, které jsou z externího hlediska příznivé i nepříznivé. Ovšem v případě, že se vztah dlouhodobě nevyvíjí podle tvých představ (dlouhodobě ti tvá přítelkyně nepřináší do života pozitiva, ale spíše negativa, tedy váš vzájemný vztah generuje zbytečné drama, nepohodu, konflikty), buď daný vztah připraven ukončit, důstojně z něj odejít a v dohledné době navázat vztah s další ženou nebo ženami.

Zní to dobře, co? Jenže na rovinu, k tomu, abys byl schopný tento zásadní krok učinit – tedy ukončit vztah, potřebuješ zdravé sebevědomí. Potřebuješ si být jistý, že:

  • Máš dostatečné schopnosti přivést do svého života nové, atraktivní ženy a nebýt vztahovej a sexuální poustevník.
  • Máš dostatečné schopnosti, aby sis tyto ženy v životě udržel a navázal s nimi vztah.

PROČ SE CHLAPI BOJÍ UKONČIT VZTAH?

Proč se v dnešní době chlapi bojí ukončovat vztahy? Proč je většina (cca 70 %) rozvodů a rozchodů iniciována ženami? Jsem přesvědčen, že zásadní roli zde hraje právě absence balících schopností – chlapi si jednoduše ve vztazích pohodlně hoví a jejich balící schopnosti (tedy schopnosti komunikovat se ženami a svádět je) jdou do kopru. V případě rozchodu se pak z nich stávaj zoufalí poustevníci odsouzení k měsícům sexuálního vyhnanství do země autoerotiky.

ŽENSKÁ A MUŽSKÁ REALITA SE LIŠÍ

To ovšem také navozuje otázku: „V čem se tedy ženy liší? Proč se nebojí ukončovat vztahy? Proč často zvládají rozchody lépe než chlapi?“

Důvodů můžem definovat více, nicméně zásadní roli tady hraje to, že:

Ženská a mužská realita v tradičním monogamním vztahu se zásadním způsobem liší, pokud jde o kontakt s druhým pohlavím.

ŽENSKÁ REALITA

Ačkoli je žena v monogamním vztahu věrná svému partnerovi, kontinuálně se dostává do těchto situací a interakcí s opačným pohlavím:

  • Je oslovována cizími chlapy a zvána na rande nebo nějaké společenské akce.
  • Cizí chlapi s ní iniciují sexuální rozhovory, během kterých jí lichotí a balí ji.
  • Má kolem sebe více či méně široký okruh uslintaných a nadržených kamarádů/orbiterů ve friendzóně, kteří jí rádi s čímkoli vypomohou, podpoří ji jen odměnou za to, že s ní budou moci strávit nějaký čas.
  • Většina těchto kamarádů se jí rovněž více či méně zoufale snaží sbalit.
  • Všechny tyto situace ve výsledku validují a podporují její ego a sebevědomí.

ŽENSKÁ MENTALITA HOJNOSTI

Za výše zmíněné aktivity žena nenese žádnou odpovědnost – zůstává totiž pasivní a aktivně ji oslovují chlapi, ona jim v tom těžko může zabránit. Pravdou je, že v tomto existují mezi ženami individuální rozdíly. Určité ženy oslovování cizími muži nezažívají až tak často, znám ovšem i holky, kterým se toto děje takřka na denní bázi – jejich životní realita je naplněna neustálým oslovováním, lichocením, flirtováním a balením ze strany chlapů. Chlapi (zejména beta chlapi) jsou rovněž ochotni pro ženu, která se jim líbí, udělat prakticky cokoli odměnou za pouhý pobyt v její friendzone.

Tuto realitu – hojnost nápadníků – vnímají ženy minimálně podvědomě a v případě rozchodu se jim stává oporou. Rozchod sice často bolí, ovšem vědomí přítomnosti chlapů, kteří se mohou přetrhnout, aby se dostali do její blízkosti, se stává základem tzv. mentality hojnosti – víry, že si i v budoucnu najdu snadno partnera.

Ano, ještě jednou opakuju, samozřejmě připouštím, že mezi ženami existují v tomto individuální rozdíly. Nicméně znám i fyzicky méně atraktivní ženy či svobodné matky, které nemají nouzi o nápadníky.

Žít po rozchodu jako sexuální poustevník v krajině bez žen? To není dobrý...
Žít po rozchodu jako samotář v krajině bez žen? To není dobrý…

CHLAPSKÁ REALITA

A jak vypadá chlapská realita v monogamním tradičním vztahu? Pokud se nacházíš v tomto typu vztahu a jsi hodnej kluk, kdy se ti naposledy stalo, že:

  • holka za tebou přišla a řekla si o tvoje telefonní číslo?
  • holka ti řekla, jakej jseš čupr fešák, a že tě chce pozvat na drahou večeři a pak do divadla?
  • holka ti sama nabídla, že ti pomůže s čímkoli budeš potřebovat jen odměnou za to, že s tebou bude moci trávit čas?
  • holka ti v baru koupila hromadu drinků a byla celá hotová z toho, když ji dáš za odměnu svoje číslo?

Tipuju, že nikdy nebo velmi zřídka, co? Hehe. (Samozřejmě existují výjimky, jenže Lovcův deník není primárně určen celebritám, slavným hercům, zpěvákům a podobným týpkům těžícím z hypergamie, ale normálním chlapům, kteří na sobě chtěj makat).

Faktem samozřejmě je, že dlouhodobě zadaní muží jsou pro ženy atraktivnější, tyto ženy jim vysílají více signálů zájmu (více v kapitole Kouzlo preselekce), jenže – muž se do sexuálních interakcí s těmito ženami nesmí dostávat aktivně – v tom případě by byl přeci NEVĚRNÝ! Oh, my fucking god!

KDYŽ SE Z CHLAPA STÁVÁ POUSTEVNÍK

Realita klasického monogamního vztahu má tedy na chlapa tento vliv:

  • postupně narušuje a snižuje jeho schopnosti komunikovat s ženami a svádět je (po letech v monogamním vztahu, kdy maximálně zaflirtuješ s tlustou, zadanou kolegyní z práce, se tvoje balící schopnosti rapidně snižují a je z tebe neškodnej sexuální balík).
  • Monogamní vztah určitým způsobem chlapa izoluje od interakce s opačným pohlavím.
  • Monogamní vztah více či méně likviduje mužovu mentalitu hojnosti – tedy vědomí dostatku žen v životě a víru ve svou schopnost přivést si do života jiné atraktivní ženy.

Zde do značné míry leží důvody toho, proč se ženy z rozchodu vzpamatují často relativně rychle a v pohodě a chlapy rozchod často nechává totálně v prdeli a ti žijí jako vztahový poustevník.

CO DĚLAT, KDYŽ JSI SINGLE?

Pokud jsi momentálně single, makej na svých balících schopnostech. Nauč se:

Seznam se s:

Když na sobě dlouhodobě makáš, zlepšíš svoje balící schopnosti a postupem času si vytvoříš tzv. mentalitu hojnosti – tedy dostatek žen v životě. V případě vstupu do tradičního monogamního vztahu pak budeš mít alespoň slušné základy pro to, abys v případě rozchodu byl schopen si brzo najít novou holku a nestal se z tebe zoufalej sexuální poustevník, kterej neuroticky masturbuje v křoví a chrlí ze sebe nadávky ohledně toho, jaký jsou ženský svině.

CO S TÍM, KDYŽ JSI ZADANÝ?

Pokud se zrovna nacházíš v tradičním monogamním vztahu buď své partnerce věrný a nelži jí. Na druhou stranu ti doporučuju:

  • Procvičovat komunikaci s holkama (v jakýchkoli situacích)
  • Procvičovat si flirt a svádění holek (můžeš například flirtovat s holkou v klubu nebo na party bez závěrečné fyzické sexuální eskalace)
  • Mít ve svém životě dostatek žen – kamarádek, sympatických kolegyň a podobně.
  • Naučit se zkrátka správně balit holky. Návod, jak na to, nalezneš ZDE.

Buď si jistý, že tvá přítelkyně se do balících / filtrovacích situací dostává také – jak jsem popsal výše – s nejvyšší pravděpodobností s ní flirtují a balí ji cizí chlapi na ulicích, na party, v práci, její kamarádi ve friendzone, prostě kdokoli. Bude jen fér, pokud si i ty budeš osvěžovat své komunikační a balící schopnosti. Jen tak máš zaručeno, že v období po případném rozchodu z tebe nebude politováníhodný sexuální poustevník.

LOVU ZDAR!

Dotazy a žádosti o koučink balení a vztahů: info@lovcuvdenik.cz

Sleduj Facebook a nenech si ujít žádné novinky: https://www.facebook.com/LovcuvDenik/

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *