Přestaň kurva lhát!

Chceš bejt dominantní, úspěšnej chlap? Tak holkám nelži! Lhaní narušuje tvou chlapskou integritu.

 Lhaní narušuje tvou chlapskou integritu.
Lhaní narušuje tvou chlapskou integritu.

Podivnej a legrační příběh o chlapskym lhaní, kterej mi nedávno vyprávěla jedna okouzlující holka. Tady je:

„Seznámila jsem se přes Tinder s jedním Američanem. Velmi atraktivní chlap. Viděli jsme se párkrát, několikrát jsem u něj strávila noc, ale zatím jsme se vůbec nedostali k tomu, že bychom nějak mluvili o navázání nějakýho vážnějšího vztahu.

Potom přišel jeden víkend a ten kluk mi tvrdil, že se tentokrát nemůže potkat, protože jede do Českýho Krumlova. Nijak zvlášť jsem to neřešila a naplánovala si jinej program. Pak mi přes WhatsApp od něj přišla zpráva s naskenovanými jízdenkami do Budapešti, kterou rychle nato smazal.

ABSURDNÍ LHANÍ

Začala jsem tak nějak tušit, že ve skutečnosti nejede do Krumlova, ale do Budapešti a taky mi došlo, že je dost pravděpodobný, že tam míří za nějakou jinou holkou. V podstatě jsem to pořád nějak moc neřešila, nic jsem mu na to téma nenapsala a věnovala se svejm věcem.

Pak přišel víkend a najednou mi od něj začaly chodit zprávy přes WhatsApp, který obsahovaly popis jeho výletu do Krumlova. Přišlo mi trochu divný, proč mi tak vypisuje, ale na druhou stranu jsem to považovala za milé gesto. Pak jsem si ale všimla, že na každý tý fotce se nachází Krumlov v jinym ročním období. Na jedný uprostřed léta a na druhý asi na podzim nebo v zimě s holými stromy.

Takže jsem mu napsala, proč mi tak stupidně lže a jestli mě má za úplně blbou krávu. A tím to skončilo. Pochopitelně jsem se s ním pak už nechtěla vidět.“

Diverzní operace KrumLOVE. Naivní lhaní online...
Diverzní operace KrumLOVE. Naivní lhaní online…

DŮVODY LHANÍ

Tenhle příběh ilustruje absurditu a stupiditu lhaní v celý jeho kráse. Nejen, že mělo charakter naprostý naivity (jako by jeho autorem byl ufňukanej fracek a ne skoro 40 letej chlap), ale i totální zbytečnosti. Zamyslel jsem se nad tím, proč ten chlap lhal. Nejpravděpodobnější odpověď je, že:

  • Nevyzná se v ženskejch.
  • Je zmasírovanej společenskym programováním, socializací a médii, který mu vnutily zcela mylnou představu o tom, jak ženský fungujou: „Jsou to naivní slepice, který okamžitě toužej po vztahu. Pokud vztah nechceš, případně chceš mít vztah s vícero holkama najednou, musíš okamžitě zahájit kamuflážní rošádu hodnou inspektora Clouseau, abys zakryl svý záměry a skutečnej stav věcí.

LHANÍ JE DEBILNÍ

Pevně věřím tomu, že pokud chceš bejt úspěšnej, sebevědomej, domintantní chlap, kterej má úspěch u žen, nesmíš jim lhát. Tohle moje přesvědčení nevyvěrá z nějakejch společenskejch nebo náboženskejch standardů a pravidel, podle nichž je lhaní nemorální.

Skutečnym důvodem je spíš to, že lhaní považuju za zkrátka debilní, nevyzrálej přístup. Proč? Pojďme se podívat na hlavní motivační faktory, který se skrývaj za každou lží:

  • Strach / obavy, že se na mě ženská naštve a nějakým způsobem to poruší náš vztah. Strach z ženskýho drama.
  • Lenost – obavy z toho, že budu muset něco řešit, vysvětlovat, což naruší mou životní pohodičku.
  • Naivita – myslim si, že holky jsou hloupý děcka, který utáhnu na vařený nudli, což je mimochodem blbost. Každej, kdo má s holkama nějaký zkušenosti, ví, že jsou obecně velmi dobré v odhalování různýho bullshitu, který na ně chlapi zkoušej.

Připosranost, lenost, naivita – zní ti tohle jako atributy úspěšnýho alfa chlapa, kterej je uvolněnej a nezávislej na výsledku? Moc ne, co? A to je právě důvod, proč lhaní považuju za toxický a zásadně se mu ve vztazích s holkama vyhýbám. Říkám vždy pravdu, i když to přináší riziko neshod a nepohodlí.

Scéna z filmu Den of Thieves: krásná ilustrace, jak i übermaskulinního policajta (Gerald Butler) lhaní staví do pozice mrňavýho přistiženýho fracka.

ŽENSKÝ TAKY LŽOU

Ano, některý ženský taky lžou. Některý jsou totálně “full of shit”. Vymejšlej si, podváděj, intrikujou.

To je ale jedno! Nehodnotím tu stav věcí z moralistního hlediska. Faktem prostě zůstává, že lhaní primárně narušuje tvoji chlapskou integritu. Dělá z tebe slabšího jedince. A proto se mu vyhýbám.

PRAVDOMLUVNOST, NE NAIVNÍ PŘÍMOČAROST

Bacha na jednu věc. Pravdomluvností nemyslím naivní přímočarost, kdy ze sebe vysypeš všechno jak malej ukecanej kluk. Na přímou otázku vždy odpovídám pravdivě. Nicméně se v životě vyhýbám další problematické vlastnosti mnoha dnešních chlapů – nezdravý ukecanosti. Nikdy prostě příliš nemelu a neříkám víc, než je třeba. Následuju zákon minimální snahy.

Příklad:

Situace: Intimně se stýkáš s více holkama současně, žiješ tedy OTEVŘENÝMI VZTAHY.

Jedna z holek, se kterými se vídáš: „Co jsi dělal včera večer?“

Pravdomluvná odpověď – možnost #01: „Byl jsem venku s jednou holkou.“ (hned poté přesun k jinému tématu).

 Pravdomluvná odpověď – možnost #02: “Byl jsem venku.” (když pokračuje s otázkami, stručně odpovíš, že jsi byl venku s jednou holkou, nebo upřímně zareaguješ tak, že to považuješ za svoji soukromou věc a nechceš se bavit o detailech).

Naivní přímočarost: Aniž bys byl přímo dotázán hned začneš vykládat: “Včera jsem měl rande s jednou holkou. Skvěle jsem si zašukali. Bla bla bla.”

KOMPLETNÍ NÁVOD, JAK BÝT SEBEVĚDOMĚ A UVOLNĚNĚ PRAVDOMLUVNÝ VŮČI ŽENÁM, S NIMIŽ SE STÝKÁŠ V OTEVŘENÝCH VZTAZÍCH, ODHALÍŠ VE 4. KAPITOLE KURZU LOVCŮV TRÉNINK: MĚJ OTEVŘENÉ VZTAHY!

PRAVDOMLUVNOST A BÍLÉ LŽI

Pravdomluvnosti je nutné se držet zejména v zásadních životních oblastech jako je to, co reálně děláš, tvůj životní styl, názory, preference a podobně. V oblastech, které jsou marginální, nepodstatné, můžeš někdy použít tzv. bílou lež – neboli milosrdnou lež, kterou používá člověk se smyslem pro altruismus.

Příklad

Situace: Jdeš na rande s holkou, která je evidentně znavená ze života (poslední dobou byla třeba nemocná, moc se nevyspala apod.) Ona začne: “Jsem tak unavená a vypadám příšerně.”

Odpověď altruistickýho chlapa (bílá lež): Pousměješ se: „Sluší ti to, i když jseš nevyspalá!“ A lehce ji políbíš.

Naivní přímočarost: „No, zrovna jsem ti to chtěl říct. Vypadáš jak strašidelná, gigantická, nateklá vochechule!“

Tady je nutné kalibrovat v závislosti na povaze holky (má smysl pro sarkasmus?) a vašem vzájemném vztahu. Kromě nepodstatných oblastí, kde můžeš občas použít bílou lež, se ovšem drž zlatýho pravidla: Nikdy kurva nelži!

LOVU ZDAR

Dotazy: info@lovcuvdenik.cz

One Pingback

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *