Pravidla, jak úspěšně balit holky #01: Zákon minimální snahy

Dva chlapi přijdou na party. Jednoho je „všude plno“ a každou holku zahrne lavinou slov a vtipů, kterou se je snaží zaujmout. Druhý se na baru pohybuje nenápadněji, jen s lehkým úsměvem na tváři. Pronese dvě poznámky, kterými pobaví přátele kolem, ale za chvíli už ho uvidíte na okraji baru s jednou z nejhezčích holek na party. Když chceš ÚSPĚŠNĚ SBALIT HOLKU, který přístup je lepší?

Většinu konverzace může obstarat holka.

PROČ SE VZDĚLÁVAT V PRAVIDLECH TOHO, JAK SPRÁVNĚ SBALIT HOLKU

V této kapitole začnu se seriálem Pravidla pro úspěšné balení, kde popíšu několik základních pravidel, přístupů a nastavení mysli, které, pokud si je osvojíš a budete dodržovat, vám pomůžou, abyste ve schopnosti sbalit holku nebo holky a vztazích byli úspěšnější. Jako první se podíváme na tzv. Zákon minimální snahy (Law of Least Effort).

„Jak sbalit holku“ je oborem, v němž nás nikdo nezdělává.

Proč to tak je?

GENERACE VYCHOVANÁ MATKAMI

  • Většina z nás vyrůstá bez pořádného maskulinního vzoru, protože otcové se obvykle utápí v nefunkčních dlouhodobých tradičních vztazích, během nichž téměř nebo zcela pozbyli své mužské kvality jako je přirozená dominance, zdravé sebevědomí, síla a schopnost vést.
  • Případně otcové nejsou v životě svých synů vůbec přítomni z důvodu rozvodu.
  • Jsme tedy vychovávání matkami, které nám samozřejmě předávají svůj mateřský femininní pohled na celou problematiku – „hlavně buď poslušný, hodný, slušný kluk, najdi si svou vyvolenou, chovej se k ní jak k princezně a ona se zblázní radostí, že má tak skvěle vychovaného přítele a budě tě milovat na věky věků“.
  • Tedy zkrátka řečeno přístup, který v praxi téměř nikdy nefunguje, a mnohým těmto hodným, dobře socializovaným a civilizovaným klukům přinese ve světě romatnicko-sexuálních vztahů s holkama jen potíže.

POPULÁRNÍ KULTURA TI NEPORADÍ, JAK SBALIT HOLKU

  • Žádný takový obor jako balení holek a vztahy s holkama na školním rozvrhu nenajdete, takže se většina z nás čerpá informace o vztazích z populární kultury. Netřeba dodávat, že informace obsažené ve většině produktů mainstreamové populární kultury jsou zavádějící a nesmyslné (na tohle téma chystám článek).
  • Naprostá většina z nás také nepatří mezi tzv. „naturals“, tedy jedince, co mají balení holek tak nějak přirozeně v krvi. Výsledkem je tedy to, že se tedy při balení musíme spolehnout na vlastní závěry a předpoklady vytvořené většinou na velmi nesolidním základě rad matek nebo stejně nezkušených kamarádů a dojmů z mainstreamových seriálů a filmů.
JAK ÚSPĚŠNĚ BALIT KRÁSNÉ ŽENY – ZÍSKEJ SPOLEHLIVÝ NÁVOD ZDE

JAK TO VYPADÁ, KDYŽ PŘÍLIŠ TLAČÍŠ NA PILU

Jedním z takovýchto nesmyslných přepokladů je představa, že pokud chcete holku sbalit, musíte na to vynaložit hodně snahy a energie. Kluci a chlapi na základě tohoto mylného předpokladu pak mají tendenci k následujícím chybám při balení a v průběhu vztahů:

  • Při oslovení holky nepůsobí uvolněně a přirozeně, ale spíš jako klauni v křeči chrlící ze sebe jednu stupidní hlášku za druhou. (Stačí se podívat na party alkoholem posilněných mládežníků i starších chlapů před vchodem do klubů každý víkend).
  • Při komunikaci s holkou se ji snaží sbalit tím, že ji ukecají k smrti.
  • Pokoušejí se okatě a neobratně na holku zapůsobit – zejména tím, že vyzdvihují své reálné, nebo domnělé kvality – peníze, dobré auto, vzdělání, úspěch v podnikání, sportu apod. Takovéto dětinské vytahování působí v lepším případě směšně, v horším případě arogantně a odpudivě.
  • V dlouhodobém horizontu vztahů se pak snaží holku ohromit a uplatit pomocí drahých večeří, dovolených, dárků apod.
  • Shrnuto jednou větou: Zkrátka se příliš předvádí a tlačí na pilu.
  • Do balení žen i vztahů investují příliš mnoho času, energie i prostředků, v důsledku čehož klesá jejich nezávislost na výsledku – ten nejatraktivnější rys, kterým se chlap ve vztahu vůči ženám může vyznačovat. V souvislosti s tím často přichází neúspěch, rozčarování a deprese.
  • Nevědí, jak holku správně oslovit a sbalit ji za využití minimálního množství úsilí.

ZÁKON MINIMÁLNÍ SNAHY

Při balení a ve vztazích ovšem funguje princip zcela opačný – Zákon minimální snahy (Law of Least Effort). Co je jeho podstatou? V prvé řadě je potřeba říci, že Zákon minimální snahy se nevztahuje pouze na oblast balení a sexuálních vztahů, nýbrž na všechny formy socializace.

Jeho smysl spočívá v tom, že v lidských společenstvích, podobně jako ve zvířecích, je za dominantního, nejúspěšnějšího a sexuálně nejatraktivnějšího alfa samce hodného nejvyššího respektu považován ten, který při minimální snaze reflektované navenek dosahuje těch nejlepších a nejvýraznějších výsledků.

ALFA SAMCI Z DŽUNGLE

Pro ilustraci stačí si pustit přírodopisný dokument. Podívejte se na alfa samce těch nejobávanějších a nejnebezpečnějších druhů zvířat ve volné přírodě – lvi, tygři, hroši nebo gorily. Po většinu času se vyznačují naprosto bohorovným klidem, uvolněností, nenuceností, někdy až téměř leností.

Až v případě potřeby (lov, přítomnost soka) dokáží během vteřiny projevit svou drtivou a smrtící sílu s neuvěřitelnou efektivitou. Oproti nim jsou to naopak beta samci, kdo projevuje mnohem více aktivity, snahy a nervozity, přičemž jejich výsledky nedosahují takových kvalit.

Stejně jako v africké džungli, tak v džungli balení by vaším ideálem, kterému se snažíte přiblížit, měl být takovýto alfa samec – na povrchu zcela klidný, vyrovnaný, dosahující skvělých výsledků a dominance jen mávnutím tlapy. Všimněte si zvýrazněného slova „na povrchu“. Mám tím na mysli, že důležitou roli zde hraje dojem, jímž působíte navenek. 

Ve skutečnosti do sebevzdělání a zlepšování se v oblasti balení můžete investovat spoustu času a energie, nicméně v akci například v nočním klubu nebo na baru působíte zcela klidně a uvolněně. Předvádění se, přílišnou snahu zaujmout, nervozitu – tyto atributy přenecháte méně úspěšným beta samcům.

Zákon minimální snahy rozhodně neznamená, že se válíte pod duchnou a na všechno kašlete!

ZÁKON MINIMÁLNÍ SNAHY, KDYŽ CHCEŠ SBALIT HOLKU

Při balení se tedy snažte maximalizovat investici holky a minimalizovat svou vlastní zjevnou investici do vzájemné komunikace. V praxi to znamená například toto:

  • Celkově se snažte zvýšit objem pozitivní odezvy, kterou získáte pasivně díky tomu, že máte zvládnuté základy pro balení – tedy dobrý styl oblékání, účesu, dobrou fyzickou kondici, sebevědomý postoj, tón hlasu a způsob mluvy atd. 
  • Při oslovování holky nespoléhejte na nudné fráze („ahoj, prosím tě, kde je tady bar?“), ale ani na žádné rádoby vtipné klauniády. Hladce, sebevědomě a přímo dejte během oslovení najevo, že se vám líbí. Podobně, jako jsem to udělal třeba při balení holek v Brně.  

ZÁKON MINIMÁLNÍ SNAHY NA PRVNÍM RANDE

  • První rande organizuj poblíž svého domova
  • Při konverzaci nemelte – v ideálním případě by většinu (cca 70 – 80 %) konverzace měla obstarat holka (zde samozřejmě záleží i na vaší povaze a temperamentu. Pokud jste živější osobnost, mluvte tolik, jak vám to vyhovuje. Není ale nutné se do hovoru nutit). Nechte pracovat zejména svůj oční kontakt.  
  • Při konverzaci memluvte příliš o sobě – můžete prozradit pár věcí ohledně své práce a zálib, případně odpovědět na její dotazy, ale poté konverzaci stočte k ní – k intimním detailům jejího života (její sny, ambice, rodina, lásky, sexuální zážitky a preference).
  • Ten, kdo pokládá dotazy, určuje rámec konverzace a vychází z ní jako dominantnější partner. Chlap by měl tedy na prvním rande pokládat dotazy a holka by měla mluvit. (Samozřejmě, pokud holka položí dotaz, je potřeba na něj pravdivě odpovědět).
  • Nevytahujte se se svými úspěchy a kvalitami. Pokud na něco z toho přijde řeč, jen potvrďte, že to tak je, ušklíbněte se a pokračujte hovorem na jiný téma.
  • Nemusíte se snažit ji ohromit tím, jak bavíte společnost (své nebo vaše kamarády). Pozornost věnujte jí.
  • Nesnažte se zapůsobit prachama, nákupem drahých drinků, placením vstupů do drahých klubů. Ideální první rande je nejlepší zorganizovat v malý laciný kavárně blízko vašeho domova. Do divadla nebo do drahý restaurace zve na první rande jen nezkušenej začátečník. 
  • Nechte do vzájemné interakce investovat i ji – například tím, že se s vámi přesune do jiného baru.
  • Na veškeré nejisté a krizové situace reagujte s naprostým klidem.
  • Zkouší na vás holka různý testy? Zachovejte bohorovný klid.  Vypadá to, že ačkoli se s vámi bavila, chce holka odejít se svými kamarády jinam? Zachovejte klid. Odmítla krásná holka na baru vaše oslovení? Zachovejte klid, bavte se chvíli s kamarádem a pak se přesuňte k další atraktivní holce. (k tomuto přístupu je kromě pravidla minimální snahy mít na paměti i pravidlo nezávislosti na výsledku (outcome independence), které popíšu v příští kapitole.

ZÁKON MINIMÁLNÍ SNAHY VE VZTAHU

Při dlouhodobějším vztahu Zákon minimální snahy znamená následující:

  • Holce co nejdřív jasně naznačit, že chcete být její milenec, nikoli pouhej kámoš
  • Do začínajícího vztahu vstupujte s klidem, rozmyslem a rozvíjejte ho postupně – je dobré se vyhnout romanticko-orgastickým ohňostrojům, k nimž má sklon většina nezkušených zamilovaných kluků na začátku vztahu. Bude na ně dost času později, pokud se vztah bude dobře vyvíjet.
  • Nesnažte se holku uplácet drahými dary (jakého dárku podle vás si bude holka vážit víc – drahého náhrdelníku od manžela, s nímž už jí rok nebaví spát, nebo náramku z blešáku za dvacet korun od milence, který ji dárek předá během tajné schůzky a řekne jí k němu nějakou vtipnou historku o tom, jak ho získal?)
  • Do vztahu investujte svůj čas, energii a prostředky s rozmyslem a nechte investovat i svou partnerku.
  • Nepřehánějte to s textingem. Osobně nikdy holkám nepíšu jako první s výjimkou případů, kdy si chci organizačně-logisticky dohodnout rande. Víc na tohle téma najdete tady
  • Nevídejte se s přítelkyní příliš často. Zejména na začátku vztahu jednou týdně zcela postačí.
  • Na ženské drama reagujte v počáteční fázi s klidem. V případě, že se vztah nevyvíjí dobře, případně pokud má holka opakované tendence k překračování limitů a pravidel, buďte připravení a ochotní ze vztahu v klidu odejít. 

Jaká je tedy odpověď na otázku z úvodu téhle kapitoly? Bude mít větší šanci sbalit nejatraktivnější holky v klubu uřvaný machr, nebo nenucený, elegantní alfa, který dodržuje pravidlo minimální snahy? Jestli jste četli pozorně, tak to už víte. Chcete se o použití Zákona minimální snahy v praxi dozvědět ještě víc? Mrkněte na LOVCŮV TRÉNINK.

LOVU ZDAR!

Dotazy: info@lovcuvdenik.cz

One Pingback

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *