Holkytida – závislost na holce

Holkytida, neboli patologická závislost na ženě či holce představuje nebezpečí číslo 1 pro dnešního chlapa ve vztahovém životě, ale v podstatě i mimo něj. Jak se jí vyhnout? Sleduj jeden z nejdůležitějších článků tohoto blogu!

Jsi předvědčený, že je tvoje holka jednorožec? Jedinečná, nenapodobitelná a nenahraditelná? Ovládá tě holkytida a máš velkej problém.
Jsi předvědčený, že je tvoje holka jednorožec? Jedinečná, nenapodobitelná a nenahraditelná? Že bez ní nebudeš šťastný? Ovládá tě holkytida a máš velkej problém.

Film vrcholí dramatickou scénou. Otec se ptá svého kluka: “Synu, miluješ ji?” “Ano,” pípne synátor. “Jak to víš?” šťourá do něj skeptický fotřík. “To snad, tati, já…,” koktá mládežník a tváří se, jako by právě vysral horkou bramboru. “To je prostá otázka. Jak to víš?” senior tvrdohlavě zpytuje emoce svého potomka. “Bez ní nic nedává smysl!” vypotí ze sebe konečně slaboduchý jinoch zmítaný bouřemi své pučící sexuality. Ptáci i lesní havěť začínají pištět, bobr hraje na loutnu, obloha propuká v romantický ohňostroj, skrz nějž probíhá jednorožec a vyměšuje duhu.

HOLKYTIDA V POPULÁRNÍ KULTUŘE

Tvůrcům romantického filmu Věčně mladá (The Age of Adaline) se geniálním způsobem povedlo v jedné větě vystihnout nezdravou, patologickou závislosti na ženě neboli holkytidu. (Překládám tak anglický výraz “oneitis” složeného ze slov “one” (jediná) a “itis” (latinsky nemoc).)

Problém ovšem spočívá v tom, že ji ve svém filmu neprezentují jako nebezpečný vztahový fenomén, ale jako něco krásného, ušlechtilého a správného. Ve chvíli, kdy fotřík zaslechne synáčkovu odpověď, nedá mu jako správný otec pohlavek a nezařve na něj: “Kluku, prober se! Pokud ti tvůj život a všechno v něm nedává smysl bez jedné konkrétní ženy, máš kurva velkej problém, ty mamlasi!” Místo toho se na něj správňácky usměje ve stylu: “Výborně, ty čupřino! Tady máš klíčky od káry a hurá do náruče holkytidy!”

Populární kultura zkrátka představuje jeden z nejsilnějších zdrojů falešného společenského programování, skrz které je nám spousta negativních vztahových jevů prezentována jako něco správného. I díky ní v dnešní době hromad kluků a chlapů trpí holkytidou a ještě to považují za ušlechtilý stav věcí. A to je bohužel špatně.

“Bez ní nic nedává smysl” aneb holkytida v praxi.

HOLKYTIDA – JAK POZNÁŠ, ŽE JÍ TRPÍŠ?

Mimochodem, tvůrci zmíněného filmu, jak scénáristé, tak režisér, jsou bez výjimky chlapi. Něco pozitivního nám však tito koumáci přeci jen poskytli – totiž efektivní a jednoduchou diagnostiku toho, že tě ovládá holkytida. Jak poznáš, že trpíš touto zhoubnou vztahovou nemocí? Jednoduše tak, že se ztotožníš se synátorem z filmu a rovněž vyřkneš tu magickou formuli: “Bez ní mi nic nedává smysl, taťuldo!”

NEJLEPŠÍ PREVENCE A LÉK NA HOLKYTIDU: HOJNOST ATRAKTIVNÍCH ŽEN V ŽIVOTĚ. SLEDUJ!

HOLKYTIDA: SYMPTOMY

Ve chvíli, kdy například nějakou ženu či holku miluješ, prožíváš s ní krásný emoce, podporuješ ji a chceš pro ni to nejlepší, je vše v pořádku. Problém začíná, když:

  • začínáš být přesvědčen, že tvoje milovaná holka je zcela jedinečná, nenapodobitelná a absolutně nenahraditelná.
  • věříš, že není jako ostatní. Že se jí prostě žádná jiná žena na planetě nevyrovná a ani nemůže vyrovnat.
  • věříš, že tvůj celý život bez ní zkrátka pozbývá smyslu.
  • jsi přesvědčen, že je pro kvalitu tvého života naprosto nepostradatelným fenoménem. Tedy že tvůj emocionální i sexuální život s jejím případným odchodem končí, nebo už nikdy nebude tak kvalitní jako dřív.
  • věříš, že tato žena je pro určité oblasti tvého života zcela nenahraditelná (např. jsi přesvědčen, že s žádnou jinou ženou už nikdy nebudeš mít tak skvělý sex či nebudeš moci vést tak podnětné konverzace o filmech apod.)
  • Zkrátka věříš, že bez ní už nikdy nemůžeš být ani nebudeš šťastný.

Díky výše zmíněnému se tak de facto vzdáváš vlastní nezávislosti a zodpovědnosti za svůj život a osud, kterou vkládáš do rukou holce, na níž jsi závislý. Co na to říct? To je prostě průser! V životě chlapa, dá se říci, neexistuje mnoho horších situací než právě tento stav – kdy se stáváš nesvéprávnou karikaturou, která postrádá veškeré vlastnosti, které by dospělý chlap měl mít:

  • zdravé sebevědomí, nezávislost a odvahu.
  • nezávislost na výsledku.
  • mentalitu hojnosti (neboli dostatek atraktivních žen v životě či pevnou víru, že si je do života dokážeš v krátké době přivést).
  • plný, plodný život a životní misi postavené primárně na tobě samém a tvé osobnosti (nikoli na ženách).
Nikdy neohýbej hřbet před žádnou holkou. Ženy to nesnášejí. Nevysloužíš si u nich nic jiného než nezájem a opovržení. Neponižuj se, nenaháněj ji, nefňukej!

3 TYPY HOLKYTIDY

Mezi čtenáři svého blogu, knihy Lovcův trénink a kluky, které koučuji, se pravidelně setkávám se 3 typy holkytidy. Každý je svým způsobem specifický. Společné mají to, že jsou všechny, lapidárně řečeno, na hovno.

  1. Holkytida ve friendzóně – stupidní projev holkytidy, kdy je kluk zakoukán do své dívky jednorožce, která ho soustavně odmítá a má ho zařazeného ve friend zóně. V omámení holkytidou tohoto nešťastníka ani nenapadne, že by si do života přivedl jiné atraktivní ženy. Končí jako sexuální poustevník bodající se vztekle kružítkem do šourku, kdykoli vidí svou princeznu v obětí nějakého alfa chlapa – lovce.
  2. Holkytida ve vztahu – holkytidu si chlap může vyvinout i postupně v rámci vztahu. Děje se tak prostřednictvím betaizace – tedy procesu stávání se submisivním beta chlapem, který je podřízen své partnerce. Zajímavé je, že holkytidou ve vztahu často trpí i jinak profesně velmi úspěšní muži, které nazývám úspěšnými betami. Nejvýraznější příklad dnešní doby? Zřejmě Elon Musk. Génius, který ve svých intimních vztazích zaujímá neskutečnou beta pozici.
  3. Holkytida po rozchodu – porozchodová holkytida se projevuje zejména neschopností vyrovnat se s koncem vztahu. Více na toto závažné téma najdeš zde. Jak poznám, že čtenář Lovcova deníku trpí porozchodovou holkytidou? Ve zprávách nebo na mailu info@lovcuvdenik.cz mi od něj přistane několikastránkový text s ufňukaným popisem vývoje jeho rozpadlého vztahu a se zoufalými prosbami o rady, jak má svou holku – jednorožce získat zpět.

HOLKYTIDA: DŮSLEDKY

Nezdravá emocionální závislost na jedné ženě nepředstavuje nic krásného a ušlechtilého, jak se nám snaží nakukat třeba tvůrci filmu Věčně mladá. Jakmile se ti totiž v hlavě honí myšlenka “Bez ní nic nedává smysl”, do tvého života automaticky tyto patologické jevy:

  • ponižující nahánění jedné ženy – jedna z nejtragičtějších chyb, kterou chlapi dělají, když se snaží sbalit holku.
  • nezdravá vztahovačnost a citlivost. V extrémních případech toto nahánění může vyústit až v násilí či obvinění ze stalkingu a problémy s policií. V tomto ohledu pak holkytida začína de facto likvidovat celý chlapův život.
  • Závislost a betaizace – tedy ochota obětovat své hodnoty, principy, svobodu a štěstí na oltář dočasné spokojenosti své partnerky. S tím následně přicházející submisivita ve vztahu.
  • Ochota tolerovat ženské drama a další nezdravé jevy ve vztahu: například ponižování či mentorování na veřejnosti ze strany partnerky.
  • Fakt, že vztah potřebuješ více než tvá přítelkyně/manželka. Toto tě okamžitě posouvá do submisivní polohy jako beta chlapa, který vstupuje do životního rámce své ženy a je jí podřízený. Ženy ti to bohužel oficiálně neřeknou, ale pravdou je, že takovýmito chlapy podvědomě pohrdají a rozhodně vůči nim nepociťují sexuální přitažlivost. (Tady je důvod, proč s přítelkyní spolu moc nespíte.)
  • Deprese a neschopnost vést šťastný a produktivní život ku prospěchu svému i okolí, pokud se vztah s danou ženou nevyvíjí dobře.
WHITE RABBIT SHOW NA TÉMA HOLKYTIDA. SLEDUJ!

HOLKYTIDA – JAK JI ELIMINOVAT?

Eliminace holkytidy představuje pro vývoj tvé chlapské osobnosti a obecné štěstí v životě naprosto zásadní krok. Troufám si tvrdit, že chlap, pokud trpí holkytidou, nemůže vést normální, důstojný život. Svou partnerku miluj, starej se o ni, podporuj ji, chtěj pro ni co nejlepší, ale nikdy nedovol, aby tvé emoční pouto k ní nabobtnalo v nezdravou emocionální závislost. 

Eliminace holkytidy se dá rozdělit do 7 nezávislejch kroků, který musíš všechny uskutečnit, abys uspěl a porazil závislost (inspirováno koučem Black Dragon). Tady jsou:

UVĚDOM SI, ŽE ZÁVISLOST TVOŘÍŠ TY, NE ONA!

Mezi nejohroženější skupinu chlapů, pokud jde o holkytidu, jsou ti, kteří si myslí, že jim se to stát nemůže!
Mezi nejohroženější skupinu chlapů, pokud jde o holkytidu, jsou ti, kteří si myslí, že jim se to stát nemůže!
  • Emoce spojené s holkytidou nejsou vysílány do tvé mysli druhou osobou (danou holkou), ale vznikají v tvé hlavě.
  • FAKT, ŽE SE TI V HLAVĚ VYTVOŘILA NEZDRAVÁ EMOCIONÁLNÍ ZÁVISLOST, JE VŽDY A JEN TVOJE ZODPOVĚDNOST, NIKOLI VINA HOLKY!
  • Holkytida je symptomem tvé mentality nedostatku, pokud jde o ženy. Nejzranitelnějšími chlapy, pokud jde o holkytidu, jsou tedy ti, kteří neovládají proces balení a svádění a atraktivní ženy představují v jejich životě vzácný fenomén. Zbav se mentality nedostatku! Nauč se správně komunikovat se ženami a svádět je a vytvoř si v sobě mentalitu hojnosti!

UVĚDOM SI, ŽE JSOU TO JEN HORMONY V TVÉ HLAVĚ!

  • Jak trefně uvádí vztahový kouč Franco: “Zamilovanost je organická (biologická) psychóza, jejímž účelem je udržet dva jedince ve vztahu tak dlouho, aby mohlo nastat těhotenství a proběhnout dostatečně dlouhá péče o potomka tak, aby přežil.”
  • Kašli na moderní mainstreamovou populární kulturu, která ti pere do hlavy, že fňukání a emocionální závislost na jedné holce je vlastně krásná věc. To je hovadina!

NAJDI SI ŽIVOTNÍ MISI!

  • Najdi si životní misi, která určuje a definuje smysl tvé existence zcela mimo rámec vztahů se ženami (např. tvé podnikání, sebezdokonalování, sport, charita a péče o druhé, věda, hra na hudební nástroj apod.) Pracuj na ní a rozvíjej ji.

PRAVIDELNĚ CVIČ A OTUŽUJ SE!

  • Dobrá fyzická kondice zlepšuje tvůj psychický stav, sebevědomí a atraktivitu, což se pak odrazí na tvých základech pro balení holek.
  • Dopřej si kvalitní spánek – minimálně 8 hodin denně.

VYHNI SE DLOUHODOBÉ SEXUÁLNÍ ABSTINENCI!

  • Dlouhodobá sexuální abstinence má ničivý účinek na psychiku i fyzický stav chlapa. A rovněž na tvou nezávislost na výsledku – důležitý předpoklad pro úspěšné balení jiných holek.
  • Jakmile dlouhodobě sexuálně abstinuješ, pravděpodobnost rozvoje holkytidy vůči jedné ženě v tvé mysli geometricky roste.

NIKDY SE NESOUSTŘEĎ NA JEDNU HOLKU!

  • Nacházíš se v procesu balení? Nikdy, ale sakra fakt nikdy, se nesoustřeď jen na jednu holku.
  • Rozcházíš se? Přeruš kontakt se svou ex-partnerkou a začni oslovovat a zvát na rande co největší množství holek. Nejlepším lékem na rozchod a případnou holkytidu vůči ex-partnerce je mít rande a sex s deseti jinýma atraktivníma holkama! Jak to zařídit? Pro návod klikni ZDE.
  • Nacházíš se v monogamním vztahu – můžeš být své partnerce věrný, ale měj ve svém životě dostatek kontaktů s atraktivními ženami a procvičuj si komunikaci s nimi.

NESPOKOJ SE S PRŮMĚRNĚ VYPADAJÍCÍMA HOLKAMA!

  • Někteří chlapi spadající do skupiny „rádoby player, playboy“ mají tendenci balit množství průměrně až podprůměrně vypadajících holek a mít s nimi sex. Problém v tomto přístupu ovšem spočívá v tom, že poté se v jejich životě potenciálně objeví ta jedna nadprůměrně vypadající krasava a pokud s ní týpek zahájí vztah, tak najednou veškeré sebevědomí a zkušenosti mizí a místo nich nastupuje plíživá holkytida.
  • Při procesu balení ani ve vztazích se nespokoj s líným a neagilním balením podprůměrně vypadajících holek. Vždy bal a měj vztahy jen s holkama, které jsou pro tebe špičkově atraktivní (tzn. na subjektivní stupnici atraktivity 1 až 10 minimálně holky na úrovni osmiček a výše!).

Znáš někoho, kdo trpí holkytidou? Pomoz mu a nasdílej mu tento článek: https://www.lovcuvdenik.cz/2021/01/holkytida-zavislost-na-holce.html

LOVU ZDAR!

Dotazy a koučink: info@lovcuvdenik.cz

4 Comments

  • HOLKYTIDA je divný a trochu zavádějící slovo, proto tento termín nebudu používat ale popíšu rovnou stav, kterej predstavuje ze svýho pohledu protože souhlasím, že jde o velkej průšvih v životě chlapa. Musím říct, že je tím ohrožené úplně každej a rozhodně se to netýká jen nezkusenejch slabších jedincu. Viděl jsem ty největší alfy, který si umíte představit, za normálních okolností sebevedomy úspěšný podnikatelé, co menili nový bavoraky jako boxerky, kdyz před svou vyvolenou kleceli v slzách, prosili ať je neopouští a meli zároveň dalších pět milenek, který je vsak v tu chvíli absolutně nezajimaly. Téměř vždy šlo o ženy, s nimiž dotyčnej udržoval neoficiální vztah a doma měl manželku nebo pritelkyni, kterým vladnul svým alfým charismatem a který ho milovaly až za hrob. Nástup nemocí je plíživej a charakteriticky bejva, ze na počátku to má chlap absolutně na háku a jen si užívá. To může trvat i několik let. Osobně jsem to zažil dvakrát, pokazdy to mělo jinou podobu, ale ani jednou to nebyla sranda. Z myho pohledu před tím nechrání dostatek zen v životě, proto že jak píšu výše, v tu chvíli chlapa absolutně nezajimaj a stejný je to s životní misi, která fakt, jakkoli je to nezucastnenymu člověku směšný, ztrácí smysl. Mně blizkej člověk se podle svých slov vyléčil způsobem, že tu mrchu po rozchodu z její strany získal obratnyma svadecima technikama zpět, hned ji udělal dítě, který s ní do ty doby odmítal a tím si ji ve svý hlavě k sobě navždy připoutal. Co mi říkal, je teď úplně v klidu a je mu jedno, jestli s ním ona je nebo není, :)) toto extrémní a finančně i jinak náročné řešení ale asi nejde úplně doporučit:))

    • Čau, Parku. Jo, souhlas. I ten největší alfa může propadnou holkytidě. Proto mám v článku uvedeno dohromady 7 kroků k prevenci a odstranění holkytidy, které jdou dále než “jen” k hojnosti žen v životě. Lovu zdar! L

  • Já ještě upřesním informaci, že i alfy a nemyslím tím ty s motorem busso,
    sou ohrožený h….u. Jsem nazoru a mohli byste to rozebrat s panem Milošem, že prostě urcitej typ zen, udělá z největší alfy betu, zatímco jeho x dalších fakbady, vasimi slovy, ho bude dál zboznovat a večer mu psát na whatsap “uz spinkáš?” 🙂 a můžou to bejt instagramovy modelky, finalisty miss čr etc, ale k nim se h….a nevytvoří. A naopak toho vašeho jednorozce, keryho když ukazete kamarádům, tak řeknou že by si o ní neopreli ani sdilenou elektrokolobezku :)) uvidíte s totální betou, která vám ve vašich očích nesahá ani po kotníky, ale ona k němu bude vzhlizet. Tahle situace, je dvojnasobne frustrujici, protože pokud jste alfa, chcete mít soka svý vahovy kategorie. Tohle už nejde prakticky přirozeně vysvětlit, pokud nechcete zabrousit do oblasti metafyziky:)) takže konstatujme, opet vašima slovama, že vztahy nejsou exaktní věda:) hezký svátky pane Lovec, mir s váma:)

  • Parku, nic proti Tobě osobně, ale říká Ti něco 5.pád? Pane Lovec zní děsně.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *