Buď milenec, ne kámoš!

Ultimátní návod, jak se nestat vyhnancem ve friendzone.

Je lepší být kámoš ve friendzone, nebo milenec?
Je lepší být kámoš ve friendzone, nebo milenec?

„Ty máš Karolínu, ty máš všechno!“ obdivně vydechl jeden ze ctitelů mý kamarádky, na jejíž narozeninový párty jsem se nedávno ocitnul. Karolína je krásná, velmi chytrá, nadaná holka a pracovně se pohybuje v IT.

Tím pádem se kolem ní točí skupina kolegů, kteří by chtěli být jejími milenci, uctívají ji jako bohyni, přičemž ona je bere jako kamarády (má je ve friendzone). Tipuju, že tihle kluci netuší nic o pravidlech a postupech, jak správně balit holky. Neznají:

  1. Zákon minimální snahy
  2. Pravidlo nezávislosti na výsledku
  3. Postup, jak správně interpretovat to, co holka říká
  4. Pravidlo balení více holek v jednom momentu

Tipuju, že nevědí ani nic o tom, jak:

Když jeden z nich uviděl, jak jsem ji při tanci chytil za zadek a políbil, nasadil napůl bolestnou a napůl obdivnou grimasu a vyřkl onu úžasnou větu, která tak skvěle vystihuje strašný omyl, bolest a tragédii kluků toužících po nějaké holce, zatímco ona je bere výhradně jako kámoše: „Ty máš Karolínu, ty máš všechno!“

PŘESTAŇ SMRDĚT VE FRIENDZONE A MÍSTO TOHO VĚNUJ SVOU DRAHOCENNOU POZORNOST A ČAS ŽENĚ, KTERÁ SI TO ZASLOUŽÍ, PROTOŽE MÁ S TEBOU SEX.

PŘÍBĚH S PRINCEZNOU KAROLÍNOU

Kdyby týpek věděl, že jsme s Karolínou, tou úžasnou princeznou jeho srdce, měli před pár lety sex na záchodě jednoho pražskýho klubu, asi by se o něj pokoušel infarkt. Jednalo se tenkrát o chvilkovou záležitost. Karolína je sice atraktivní a velmi inteligentní, ale zároveň se mi při setkání s ní vždy v hlavě ozval výstražnej signál, kterej se aktivuje v přítomnosti holek, co mají sklon k psychické labilitě, manipulaci a vytváření dramat.

Nikdy jsem se proto nepokoušel náš vztah posunout někam dál. Pozvání na její narozeninovou párty jsem přijal s tím, že ji rád po asi roce zase uvidím stejně jako několik našich společných přátel, s nimiž jsem taky nebyl delší dobu v kontaktu.

SOUPEŘÍCÍ KAMARÁDI

Z pravidelných statusů na Facebooku jsem věděl, že se kolem Karolíny točí hodně nadržených friendzone kluků. To, co jsem zažil na party, ale předčilo moje nejdivočejší očekávání. Asi dvacet snaživců kolem ní kroužilo jako roj nadržených vos nad červeným bonbónem. Ten večer se oblékla do rudých šatů s výrazným dekoltem a vypadala jako skutečná královna obklopená svými lokaji. Ti se předháněli v tom, kdo ji přinese krásnější kytici, kdo ji objedná drink nebo pobaví vtipnější historkou.

Přes své soupeření měli ovšem jedno společné – všichni do jednoho se nacházeli hluboko ztraceni v Karolínině friendzóně, onom zapovězeném území, kam by se žádný chlap nikdy neměl vydat. Brala je prostě všechny výhradně jako kamarády a bavila se tím, jak se jí neobratně dvoří. Jak večer pokračoval, postupně odpadávala většina těch, co se příliš posilnili alkoholem. Nakonec zbyla jen skupinka nejvěrnějších, kterou jsem rozesmutnil, když jsme s Karolínou po přesunu na jednu obskurní pražskou diskotéku začali tančit a líbat se.

Krásná, chytrá holka. To je kombinace, z níž je spousta chlapů úplně v prdeli. Nedokážou s ní komunikovat uvolněně, nezávisle na výsledku, eskalovat...a končí ve friendzone.
Krásná, chytrá holka. To je kombinace, z níž je spousta chlapů úplně v prdeli. Nedokážou s ní komunikovat uvolněně, nezávisle na výsledku, eskalovat…a končí ve friendzone.

KRUTÉ SETKÁNÍ S REALITOU

Ty máš Karolínu, ty máš všechno!“ vydechl jeden z jejích ctitelů, když jsem se vrátil ke stolu se napít. Bylo mi ho až líto. „Co blbneš?“ usmál jsem se a poplácal jsem ho po rameni. „Nemám Karolínu, ani všechno. Karolínu ani nechci.“ Kluk na mě udiveně zíral.

Neměl jsem v plánu ten večer mít s tou královnou noci sex. Byl jsem utahanej, opilej a měl jsem chuť si jít lehnout. Chvíli jsme pokračovali v tanci, ještě párkrát jsem ji políbil, pak jsem ji tak trochu záměrně naštval zmínkou o mojí expřítelkyní, s níž se nemá zrovna v lásce. Karolína se urazila a já se vydal domů.   

„Vidíš, už je zase tvoje. Nebo spíš teda tvoje a tvejch kámošů,“ usmál jsem se na jejího ctitele. Když jsem odcházel, zahlédl jsem v jeho tváři radost a úlevu.

Ve svém okolí vidím nebo slýchávám o spoustě kluků, kteří jsou na tom podobně jako tenhle nešťastník. Často nevědomky zaseklí hluboko ve friendzone (kamarádské zóně) ženy, po který marně touží. Jak ale nedopadnout jako oni? A co dělat, pokud už ve friendzóně jste? O tom je tenhle článek.

JSI VE FRIENDZÓNĚ? NEJLEPŠÍ ŘEŠENÍ: PROJEV SEBEVĚDOMĚ SVŮJ ROMANTICKÝ A SEXUÁLNÍ ZÁJEM, POZVI HOLKU NA RANDE A TAM JI SPRÁVNĚ SVÁDĚJ. TADY MÁŠ NÁVOD.

JAK SE DOSTANEŠ DO FRIENDZÓNY?

Jak už jsem v Lovcově deníku několikrát psal, ve vztahu k ženě můžete hrát následující role:

  • Kamarád – s holkou sdílí intimní ndetaily ze života, povídá si s ní a věnuje jí pozornost. Nachází se v její friendzone.
  • Podporovatel – podporuje holku morálně i prakticky – svými aktivitami, případně finančně.
  • Milenec – má s holkou sexuální vztah.

NEJDŘÍV BUĎ MILENEC!

Pokud s holkou máte dlouhodobý, vážný, monogamní vztah, ideálně byste měli plnit všechny tři role zároveň.

Pokud vztah nemáte a ženu se teprve pokoušíte sbalit, nejdřív se musíte zhostit role milence. Jako kamarád a podporovatel můžete začít fungovat později. Nejhorší chybu uděláte, pokud ve vztahu k ženě, o kterou máte romanticko-sexuální zájem, začnete fungovat nejdříve jako kamarád/podporovatel a tajně doufáte, že po nějaké době to prostě vyjde a s královnou svého srdce si zašukáte.

To se ovšem pravděpodobně nikdy nestane. Místo toho se de facto odsuzujete k vyhnanství do zóny kámošů a marných ctitelů, z níž obvykle není úniku.

Udělal jsem si na toto téma průzkum mezi asi desítkou holek, které jsem se na friendzónu přímo zeptal. Všechny mi shodně potvrdily, že jakmile mají kluka zafixovaného jako pouhého kamaráda, šance, že se posune a stane se jejich sexuálním partnerem je podobná, jako že já dnešní večer strávim erotickým dováděním s Dádou Patrasovou (tedy limitně se blížící nule).    

BUĎ ZDRAVĚ DRZÝ A ODVÁŽNÝ

Nechcete skončit ve friendzóně? Buďte tedy odvážní a zdravě drzí. Co nejřív:

Kámoši furt slušně čekaj ve svý friendzone, zatímco milenec už je někde trochu jinde.
Kámoši furt slušně čekaj ve svý friendzone, zatímco milenec už je někde trochu jinde.


JSI JEN KÁMOŠ? NENÍ TO CHYBA HOLKY, ALE TVOJE!

Častou reakcí kluků, kteří si uvědomí beznadějnost své situace vyhnanců do friendzone, jsou frustrované nadávky vůči ženám: „Jsou to mrchy, co chlapy jen využívaj. Ženskejm se nedá věřit! apod.“

Pro tyhle týpky mám špatnou zprávu: To, že jste ve friendzóně, není chyba holky, ale vaše! Není to tak, že by ženské byly od přírody mrchy. Problém často spočívá v tom, že s nimi prostě neumíte jednat. Naštěstí se to ale můžete naučit.

FRIENDZONE JE LEGITIMNÍ STRATEGIE

Z ženské perspektivy představuje friendzóna zcela legitimní a pochopitelnou strategii. Ačkoli si to v dnešní době kladoucí důraz na rovnost mezi pohlavími neuvědomujeme, být chlapem i v dnešní společnosti znamená mít určité výhody založené například na fyzických disproporcích.

Zkuste si představit třeba ožralého problémového souseda, který dělá bordel po půlnoci. Jeho reakce se bude asi značně lišit, pokud si k němu přijde stěžovat drobná blondýnka s krásnýma očima, než když na dveře zabuší dvoumetrovej chlap s teleskopickým obuškem v ruce.

A co všechny další situace? Těžká pračka, kterou je potřeba přestěhovat a samotná holka s ní ani nepohne, počítač, který je potřeba opravit, věšáky, co je potřeba navrtat do zdi? Většina i těch nejšikovnějších holek zkrátka občas potřebuje chlapskou pomoc a je samozřejmě skvělou strategií zejména pro single holky udržovat si okruh kámošů, kteří jí v případě potřeby ochotně vypomůžou.

Pokud chlap občas pomůže ženě bez jakýchkoli postranních úmyslů a z čistého gentlemanství, je to samozřejmě skvělé. Pokud kluk po týdny, měsíce a roky vypomáhá ženě s uslintanou vidinou, že by si možná mohl jednou za odměnu vrznout, není to nic jiného, než jeho zoufalá blbost.

Ženy mají v životě milence a kamarádky. Pokud nejsi jejím milencem, jsi de facto její kamarádka.

JAK POZNAT, ŽE JSI VE FRIENDZONE?

Existuje v tvém životě atraktivní ženská, o kterou máš zájem, ale nejseš si jistý, jestli už nejsi čestným občanem její friendzóny? Máš k dispozici několik ukazatelů, které velmi spolehlivě indikují, že tomu tak je. Pojďme se na ně podívat. S největší pravděpodobností se nacházíš ve friendzóně, pokud:

  • O holku usiluješ dlouhodobě (týdny, měsíce), aniž by se váš vztah výrazněji posunul. Buď z toho důvodu, že jsi nepřebral pořádně iniciativu, nebo z toho důvodu, že ona tvoje návrhy soustavně odmítá. Atraktivita není něco, co se vyvine a vyraší během týdnů a měsíců. Atraktivita je okamžitá a má taky svou expirační dobu. Pokud například tu atraktivní kolegyni bereš už celé měsíce na oběd, aniž by se váš vztah posunul někam dál, ona tě už mezitím posunula do své friendzóny.

PŘÍSTUP JAK K BRÁCHOVI

  • Chová se k tobě a mluví s tebou, jako bys byl její roztomilý brácha. Celkově o tobě mluví v infantilním duchu, jako bys byl cosi něžňoučkého a roztomilého. Říká otevřeně, že tě má ráda jako svého bratra.
  • O tvé sexualitě se vyjadřuje jako o něčem, co je roztomilé, případně legrační. 
  • Snaží se tě dát dohromady s jinýma holkama – často například se svýma méně atraktivníma kamarádkama.
  • Celkově tě bere jako kamarádku – posluchačku, které se neustále svěřuje se svými starostmi, strastmi a problémy.
  • Brečí ti na rameni kvůli nějakému frajerovi, který je tzv. bad boy, a stěžuje si, proč on nemůže být jako ty. Ve skutečnosti je do něj zblázněná a typrostě plníš roli kamaráda, jemuž si jde akorát postěžovat.

SHOPPING GUY

  • Chce, abys s ní chodili nakupovat, případně abyste se společně věnovali dalším činnostem, které jsou jejími zálibami převážně femininního charakteru (např. jít se společně podívat na výstavu květin).  Většina žen si přeje silného dominantního partnera, který má v životě jasnou misi a nemůže trávit čas tím, že si jen tak z plezíru jde s holkou zacvičit aerobik, aniž by ho ten sport jinak jakkoli zajímal.
  • Vše výše zmíněné samozřejmě probíhá bez jakéhokoli sexuálního kontaktu mezi vámi.  

DALŠÍ FRIENDZONE SIGNÁLY

Další signály samozřejmě záleží na individuální ženě a mohou se lišit. Viděl jsem například případy, kdy holka odmítala svého kamaráda potkávat jinak, než na veřejnosti. Prostě nikdy nesvolila k tomu, aby spolu byli o samotě v soukromí.

Na druhou stranu jsem byl svědkem toho, jak si holka připouštěla svého kámoše do velmi intimního prostoru – například při společném cestování sdíleli stan. Přesto byl však onen kluk hluboce zaseknut v její friendzóně a možnost, že by s ním měla sex, byla z její strany naprosto vyloučená.

JAK TO ZJISTIT NA STO PRO?

Jak tedy naprosto spolehlivě zjistit, zda o tebe holka má sexuálně vztahový zájem, nebo jsi pouhý kámoš? Je to naprosto jednoduchý. Eskaluj:     

Zároveň, a to je naprosto zásadní, si nastav limity. Například 3 pozvání na rande a dost. Tři pokusy ji políbit a dost. Tři pokusy ji vzít k sobě domů a dost – následuje přesun k jiným ženám.

Všechny tyto dovednosti tě naučím v e-knize LOVCŮV TRÉNINK.

JE TVÝM REVÍREM FRIEND ZÓNA? TAK SLEDUJ, JAK Z NÍ VEN!

CO DĚLAT, KDYŽ JSI VE FRIENDZÓNĚ

Pokud k ženě cítíš romanticko-sexuální přitažlivost a zjistil jsi, že se nacházíš hluboko v její friendzóně, tak ti naštěstí můžu poradit naprosto spolehlivě fungující postup: okamžitě přeruš veškerej kontakt. Pokud se s danou dívkou musíš vídat (je například tvoje sousedka, kolegyně apod.), kontakt omez na naprosté minimum.  

NIKDY HOLKU NENAHÁNĚJ!

Uvědom si, že nahánět holku, co se ti líbí, je tragická chyba. Místo toho začni makat na svých základech a trénovat studené balení. Potkej v životě co nejvíce dalších atraktivních žen. Nebudeš totiž schopný na ni přestat myslet, dokud se ve tvém životě neobjeví více podobně atraktivních nebo ještě atraktivnějších dívek.

Tento postup může mít dva výsledky. Tvoje vyvolená začne naopak nahánět tebe – v tom případě neztrať chladnou hlavu a vždy dělej věci pouze dle sebe.

Pravděpodobnější scénář ovšem vypadá tak, že prostě po nějaké době potkáš tolik atraktivních žen, že při vzpomínce na bývalou princeznu svého srdce budeš jen udiveně vrtět hlavou, jak je možný, že ti kdysi připadala tak nenapodobitelná a nenahraditelná.

LOVU ZDAR

Dotazy: info@lovcuvdenik.cz a nebo FB messenger vpravo dole.

Tento deník má reálný, autobiografický základ a obsahuje popis událostí, které se skutečně staly tak, jak jsou popsány. Jména určitých míst a osob byla změněna s ohledem na soukromí těchto lidí.

7 Comments

  • Bomba článek! Díky! Lovu zdar!

  • Pozor, to, že kamarád ve friend zone si nikdy nezasuka, je mýtus a přes tuto pozici, i dlouhodobou v radu několika let, lze postupně upgradovat na oficiálního partnera nebo dokonce manžela!?! Osobně znám ze svého okolí minimálně tři případy. Ve dvou se kamarádi stali otci děti svých původně nedostupných objektu touhy a ve třetím to k tomu spěje. Kamarád ve friendzone tedy může být úspěšnou mužskou reprodukční strategií, jakkoli je tento postoj pro chlapa samozřejmě nízký a uchylny…

    • Ahoj. V tom případě je ovšem nutno si položit otázku – stojí investovaná energie, čas a emoce ze strany chlapa za to? Pokud chlap ve friendzone zahrnuje po celé roky svou vyvolenou “princeznu” pozorností zcela zdarma, zatímco ona má sex s jinými muži, a nakonec se přeci jen stane po dlouhé době jejím ofiko partnerem, nestojí podle mě celé jeho snažení za to. Daná žena ho navíc zcela jistě nebude respektovat jako partnera, ale bude mít k němu přístup jako k beta chlapovi. Pro chlapa je friendzone zkrátka vždy krajně nevýhodná, až tragická strategie. Lovu zdar!

  • Nekde v jinem tematu jsem tu v minulosti psal pribeh kamarada z frendzony, takze update dam sem 🙂
    Ve zkratce: Pan F, 32 let/166 cm, sportovec a skvely kluk delal dva roky oddanyho friendzonekamarada sve princezne cca 10/38let/169 cm, zatimco ji celou dobu soulozil badboy. Protoze vsak biologicke hodiny tikaly a badboy se ani po nekolika ultimatech neodhodlal ke spolecnemu bydleni a darcovstvi bicikovcu, byl vymenen za pana F, ktery vysnenou roli nadsene prijal. Bohuzel se z nej vsak vyklubal majetnicky zarlivec, coz se dotycna desitka dlouho snazila prehlizet, ale pry to uz bylo neunosny a badboy je podle poslednich zorav zpet 🙂 cili happyend 🙂

  • Kamarád taky rád. Moje životní láska, velmi atraktivní žena, která je bohužel zadaná a která mne zřejmě díky mý naprostý neshopnosti šoupla do svý friendzone, mi při hodince pravdy, kdy jsme si vše vyříkali, tedy spíš vypsali, mi sdělila, že sex je pro ni 70% vztahu, že si dovede představit i sex se svými kamarády, kdyby nebyla zadaná, ale pouze v případě, že s nimi cítí tu správnou chemii a se mnou ji prý od začátku necítila, pro ni je chemie daná, já ji tvrdil, že se dá vybudovat, kdo má pravdu. Je možný se z friendzone postupně nějak vyhrabat změnou chování, vybudování charismatu od nuly? Já pořád nějak věřím, že ano. Pracuji na sobě, ale jde to pomalu 🙂

    • Makej na sobě, Jirko: https://1url.cz/@lovcuvtrenink

    • Vykašli se na ni! Vážně! Nenech se v tom zbytečně máčet. Tohle znám a pokud žena řekne, že necítí chemii, tak nemáš šanci na něco smysluplně vážnýho. A cokoliv z lítosti je naprd a dlouhodobě bezcenný. Pokud tam ta chemie z její strany není, nejde ji jakkoliv “vydolovat” ani vybudovat. Jen ze sebe dělám blbce. Vykašli se na ni, tohle nedopadne. Makej na svém přístupu k sobě, získej sebevědomí a sebedůvěru, že tohle přece nemáš zapotřebí. Znám to jak je marný snažení se něco takovýho snažit chytat, kor když je ona víla zadaná. Odsekni tohle uvažování, osvobodí tě to 😉 A Lovec ti dá tipy jak zabrat a být lepším chlapem. Ne připosranou betou! 😉

One Pingback

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *