Konec Jamese Bonda

A co by ses od něj ještě mohl naučit, než pro něj nadejde čas zemřít.

James Bond tě může v mnoha věcech inspirovat. V čem konkrétně? Čti dál!

Nový James Bond přijde do baru. “Mohu vám nabídnout naši novou specialitu, pane?” zeptá se ho na uvítanou barman. “Lahodný, šumivý koktejl protolytických trávicích enzymů!” “Jistě,” opáčí 007. “Ovšem, smíchejte mi to s kombuchou! Protřepat, nemíchat!” Na baru se za chvíli zjeví orosená sklenice a agent do sebe lačně kopne veškerý její obsah. Když si objednává druhou rundu, chytí se za podbřišek. “Promiňte, kde jsou tu toalety? Nějak, nějak mi to nesedlo…” “Támhle, pane!” mávne rukou barman. “Cože? Vy nemáte toalety pro nebinární osoby?!” vypískne zděšeně 007. “Nikoli, pane.” barman s ruměncem ve tváři sklopí zrak. “Ty jsou v druhé budově.”

Ozve se dramatická hudba doprovázející agenta 007, jak se řítí k nebinárním toaletám ve snaze, aby mu směs kombuchy a trávicích enzymů neznečistila smoking. Při této nejnapínavější scéně filmu si několik osob v kinosále kvůli třasu z nervového vypětí polije rozkroky sojovým latéčkem.

KONČÍ JEDNA ÉRA

Bude takto vypadat budoucí díl této legendární akční série? Uvidíme. Každopádně je potřeba říci, že jedna éra s nejnovějším filmem Není čas zemřít nadešla ke svému konci. James Bond už nebude stejný. A to je podle mě škoda. Ačkoli se jedná o fiktivní postavu, jejíž charakteristika je v mnoha ohledem nadesená a nereálná, přesto pro nás jako chlapy může být pracovník tajné služby jejího veličenstva inspirací. V jakých ohledech?

MASKULINNÍ IDEÁL JAMESE BONDA

Maskulinní ideál Jamese Bonda tvoří jeho následující vlastnosti a charakteristiky. James Bond:

NADEŠEL ČAS ZEMŘÍT?

Po zhlédnutí posledního filmu série se mě zmoncila obava, že pro tento maskulinní ideál nadešel čas zemřít. Kritici tento snímek označují jako “první Bond film pro generaci Me too!”. S tímto tvrzením souhlasím – v porovnání s předchozími díly série ze snímku čpí politická korektnost a klasicky toporný důraz na genderovou rovnoprávnost.

Bond během filmu chlastá jako dříve, nicméně dávno pryč jsou časy, kdy balil ženy jen tak pro potěšení či v rámci snahy získat informace. Za celou dobu si neužije sex téměř vůbec. Z celkové atmosféry filmu je patrný jasný posun k emocionalismu jako diktátu dnešní doby, kdy femininní, emocionální zkušenost prožívání reality je posuzována jako ta správná, kdežo maskulinní pojímání reality na základě faktů a zdravého rozumu jako defektní.

Ať už bude James Bond po konci éry Daniela Craiga vypadat jakkoli, faktem zůstává, že maskulinní alfa chlapi, kteří se alespoň podobali či částečně přibližovali onomu fiktivnímu ideálu agenta 007 budou stále vzácenějším živočišným druhem na zemi.

Konec Jamese Bonda?

CO TO ZNAMENÁ PRO ŽENY?

Mnoho feministek a silných nezávislých žen nad tím určitě zajásá! “Hurá, konečně je pryč ten hnusný šovinista, co zneužíval ženy a díval se na ně jen jako na objekty svých zvrhlých sexuálních choutek!”

Ok. V pořádku. Každá mince má ovšem dvě strany. Poměrně často slýchávám ve svém okolí ženy a dívky, které si stěžují asi takovýmto způsobem: “Jedu těhotná trmavají a žádný chlap mě nepustí sednout. Jak je to možné?!” “Na zastávce mě obtěžuje úchyl, kolem stojí chlapi a žádný se mě nezastane. Jak je to možné? Kam se poděli všichni pořádní chlapi – gentlemani?!”

Moje odpověď je takováto: “Gentlemany jste vymýtili. Respektive jejich řady zásadním způsobem zdecimovala doba upřednostňující femininní prožívání reality, v níž jsou mladí kluci vychováváni a přeprogramováváni jako defektní malé holičičky a neučí se základním chlapským hodnotám jako je odvaha, sebevědomí, tvrdost samého k sobě, ochota riskovat, poctivost atd. Bohužel, dnešní korektní, genderově vyvážená společnost je továrnou na beta chlapy.” Takže si, dámy, nestěžujte. Nemůžete mít zkrátka obojí – genderovou korektnost a zároveň podporu a pomoc ze strany silných alfa chlapů.

CO TO ZNAMENÁ PRO CHLAPY

Klasicky musím poznamenta, že Nový alfa chlap – Lovec nad realitou nebrečí a nestěžuje si. Zkrátka ji přijme, přizpůsobí se a potenciálně ji využije ve svůj prospěch. Co tedy obecná betaizace chlapské společnosti a postupné vymírání Bondova ideálu znamená pro tebe jako individuálního chlapa? V určitém ohledu dobrou zprávu!

Pokud na sobě budeš makat a vypracuješ se v silného, odvážného, autentického, pravdomluvného, ambiciozního Nového alfa chlapa, staneš se králem! Ať už se budeš pohybovat v jakékoli životní oblasti – například v byznysu, kariéře, sportu či balení žen, tvou konkurenci budou tvořit převážně slabí, ufňukaní, feminizovaní beta chlapi. Tím pádem pravděpodobnost úspěchu strmě roste. Stačí jediné – KONZISTENTNĚ NA SOBĚ MAKAT! Ovšem nikoli jen v posilovně, ale v mnoha oblastech!

Pokud potřebuješ poradit, prober to se mnou na osobním tréninku!

LOVU ZDAR!

SLEDUJ LOVCŮV INSTAGRAM: https://www.instagram.com/lovcuvdenik/

2 Comments

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *