Alfa ženy. Co pro ženu znamená být alfa?

Ambiciozní, asertivní, úspěšné. Šéfky svého života (a často nejen svého, ale i svého beta partnera). Jak to mají alfa ženy se vztahy?

Alfa ženy mívají kolem sebe hromadu beta orbiterů.
Alfa ženy mívají kolem sebe hromadu beta orbiterů.

DEFINICE ALFA ŽENY

Stále častěji se v médiích setkávám s definicí tohoto typu ženy. Následný seznam charakteristik jsem čerpal z článku, na který zde nechávám odkaz, jenž zní takto:

  • Je sebevědomá.
  • Věří ve svoje schopnosti, které jsou takřka neomezené.
  • Má extrémně vysoké ambice.
  • Vykazuje touhu vést a vítězit. Jak v práci, tak v soukromí.
  • Sama se identifikuje s rolí alfa ženy.
3 TYPY ŽEN V DNEŠNÍ SPOLEČNOSTI. SLEDUJ!

PARALELA S ALFA CHLAPEM

Tyto ženy tedy vlastně představují paralelu tzv. tradičních alfa chlapů. Ve videu na kanálu Lovcův deník, kde se zabývám třemi typy chlapů a třemi typy žen v dnešní západní společnosti, je nazývám termínem „dominantní ženy“. Ve videu rovněž zmiňuju, že se dominantní ženy svými vlastnostmi v podstatě shodují s tzv. tradičními alfa chlapy. Jsou tedy tyto dvě skupiny v podstatě totožné, tedy akorát s tím rozdílem, že jedna má mezi nohama penis a druhá vagínu? V podstatě ano, nicméně ještě jeden podstatný rozdíl mezi nimi nalezneme. Týká se interakcí v romanticko-sexuální oblasti, tedy navazování vztahů.

CHLAPSKÁ HIERARCHIE NAROUBOVANÁ NA ŽENY

Problém onoho rozdělení na alfa, beta a případně sigma ženy atd. tkví v tom, že se jedná o původně chlapskou hierarchii. Tu někdo vzal a s prizmatem toho, že muži a ženy jsou stejní, ji narouboval na ženy. Potíž je v tom, že muži a ženy zkrátka stejní nejsou. Navzdory veškeré genderové rovnoprávnosti mezi nimi stále existují významné rozdíly například v tom, jak obě pohlaví navazují vztahy se svými protějšky v romantiko-sexuální oblasti.

Chci tím tedy říct, že alfa ženy neexistují? Ne. Samozřejmě nikterak nepopírám, že dominantní ženy s typickými vlastnostmi popsanými v prvním odstavci tohoto článku nejen že existují, ale stávají se postupně převažujícím typem žen minimálně v městské západní společnosti.

Choreplay, neboli situace, kdy se beta chlap pokouší získat transakční sex od své dominantní partnerky výměnou za to, že se věnuje domácím pracem typickým pro ženy. Taky zajímavé téma, jemuž se budu v budoucnosti věnovat.

ROZDÍL OPROTI ALFA CHAPŮM

Pokud tedy alfa ženy existují a pyšní se podobnými charakteristikami jako tradiční alfa chlapi, v čem je mezi nimi tedy rozdíl? V tomto:

Termín alfa chlap v sobě zahrnuje všechny ony zmíněné charakteristiky jako odvaha, ambicioznost, tvrdost, vysoké nároky na sebe sama, touha vést a vítězit, ochota riskovat. Zároveň je to též schopnost vést autentický život primárně podle svých předsatv a preferencí.

V romanticko-sexuální a vztahové oblasti se pak alfa chlap vyznačuje tím, že zpravidla přitahuje ty atraktivní či nejatraktivnější protějšky ženského pohlaví – zkrátka ty nejfemininnější, nejkrásnější ženy, po nichž touží i zbytek chlapské populace – všichni ti beta chlapi, incelové atd.

PŘITAHUJÍ ALFA ŽENY TOP CHLAPY?

Dá se to samé říct o alfa ženách? Přitahují i ony top chlapské protějšky, po nichž touží většina ženské populace? Oněch mýtických cca 20 %, ale ještě lépe třeba 10 či 5 % chlapů, s nimiž chce naprostá většina žen bez ohledu na vlastní atraktivitu navazovat vztahy? Bohužel pro tyto dominantní ženy, nikoli. A zde tkví onen zásadní rozdíl oproti alfa chlapům.

Současná mainstreamová média by ráda těmto ženám nakukala, že čím více „alfa“ budou, tím se stanou atraktivnější i pro top chlapy. Jinak řečeno: „Žena je dominantní, asertivní, má tendenci se ujímat vedení, ve vztazích chce určovat rámec neboli frame? Kdo by takovouto úžasnou #bossgirl nechtěl?!“ No, faktem je, že alfa chlapi pravděpodobně takovéto ženy pro vztah chtít nebudou.

ALFA CHLAPI – JAKÉ CHTĚJÍ ŽENY?

Jak vysvětluju v tomto článku, alfa chlapi obecně netouží po ženách, které se s nimi snaží nějakým způsobem závodit a stát se druhým chlapem v páru. Pokud alfa chlap přijde domů po náročném dni, co se věnoval makání na své životní misi, pravděpodobně nebude chtít interagovat se ženou, která je:

  • panovačná
  • dominantní
  • svárlivá
  • přehnaně asertivní

Alfa chlapi obecně navazují vážné, dlouhodobé romanticko-sexuální vztahy vztahy s ženami, které jsou:

  • krásné
  • femininní
  • nedramatické a nekonfliktiní
  • oceňující chlapovu aktivitu (např. vydělávání peněz) a podporující ho v této aktivitě
  • a ve vztazích spíše submisivní či nezávislé (žena není puťka, ale zkrátka vedení ve vztahu přenechává chlapovi)

Zde tkví rozdíl alfa chlapů oproti alfa ženám. Zatímco úspěšní alfa chlapi jsou schopni přitahovat sexuálně a romanticko-sexuálně ty nejatraktivnější ženy a navazovat vztahy, alfa ženy pravděpodobně končí buď dlouhodobě single nebo ve vztahu s beta chlapem. Ten totiž bude narozdíl od alfa chlapa tolerovat ženinu snahu o dominanci a určování agendy vztahu.

ALFA ŽENA: „HLEDÁM PARTNERA! KDE SAKRA JE?“

Dalším typickým problémem Alfa ženy se stává extrémně zúžený okruh možných partnerů pro vážný dlouhodobý vztah s potenciálem založení rodiny. Proč? Zásadní roli hraje hypergamie, tedy tendence žen navazovat vážné vztahy s chlapy, kteří stojí výše na socio-ekonomickém žebříčku. Tato tendence byla ženám vštípena během mnoha tisíců let genetického vývoje našeho druhu a pár let feminismu s ní nic neudělá. Čtyřicetiletá PR manažerka vydělávající 150 000 měsíčně tedy bude velmi složitě hledat chlapa, který splní její hypergamní nároky. A pokud ho najde, tento úspěšný chlap stejně bude pravděpodobně preferovat její mladší, pevnější a svěžejší konkurentku nacházející se na vrcholu ženské atraktivity, tedy kolem 23. roku života.

Velmi dobře o tom mluví sexuoložka Laura Janáčková, která v následujícím rozhovoru v podstatě odcituje red pill klasiku a podává velmi realistický pohled na věc (hypergamie, muži a ženy nejsou stejní – jiný vývoj sexuální atraktivity atd.)

Zkrátka, alfa ženy to nemají lehké a jejich situace, pokud jde o romanticko-sexuální oblast, se dá v mnoha ohledech považovat za neřešitelnou. Asi to tak má být, každopádně je dobré o tom vědět…

LOVU ZDAR!

DOTAZY: INFO@LOVCUVDENIK.CZ

2 Comments

  • V mnoha bodech s Vámi souhlasím. A chci přidat svoje postřehy a vlastní zkušenost.
    Já byla touto Alfa ženou – a našla jsem si ke mne se hodici partnery. Byla jsem dominantní a dramatická, karieristka atd. A velmi tvrdá a nekompromisní.
    A to se změnilo poté, co jsem objevila svoji ženskost – je to na delší povídání. Důležité je, že je to možné. Otevřít se svému ženství a stát se skutečnou ženou, zralou ženou, která přirozené přitáhne zraleho muže. Alfa samce 😊
    Ale – a tady s Vámi nesouhlasím – neznamená to, že už nejsem Alfa samice. Jsem ji stále – ale jinak, a vnaproste přirozenosti a souladu sama se sebou.
    To co Vy nazýváte submisivitou – já to vidím jako dobrovolně odevzdání se vedení muže ve vztahu, protože mu věřím! Protože věřím sama sobě, mám se rada, a tedy se nebojím odevzdat se plnou důvěrou 🌸
    Pokud je ale žena zraněna, tak to nedokáže, protože se boji.. a takto se boji i ty Vámi zmíněné tvrdé Alfa ženy.
    Je to velmi těžké takto bojovat cely život. Moc jim přeji nebát se otevřít se svému ženství ❤️

    • Zajímavé postřehu, Barboro. V podstatě se vším souhlasím. Kdyby ses někdy o své postřehy chtěla podělit v rámci Lovcova livestreamu na YT, budu rád. Lovu zdar! L

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *