Bílý rytíř Kamil a gendermanovo desatero

Slyšte, slyšte, žebroto! Spaste své hříšné duše a následujte svaté desatero bílých rytířů! Odměnou se vám stane vstup do ráje, kde budete trávit věčnost ve společnosti krásných žen coby jejich nejlepší přítelkyně a kamarádky! Halelujá, gendermani!

Bílý rytíř Kamil aka Lord Genderman po příchodu do ráje tančí s vílami jako jejich nejlepší kámoška.

V minulé části tohoto dvoudílného seriálu jsem popsal definici pojmu novodobý bílý rytíř.

Jedná se často o správné, hodné kluky s kvalitním vzděláním, rozhledem, úspěchem v pracovní oblasti, kteří jsou často velmi intenzivním způsobem tzv. blue pilled – což znamená, že se na dynamiku vztahů mezi pohlavími dívají optikou silně ovlivněnou jednak tradičními, konzervativními dnes už zastaralými hodnotami, případně naivním, romantizujícím způsobem navozeným například populární kulturou (tzv. vztahové Disney).

SVATÁ LISTINA BÍLÝCH RYTÍŘŮ

V rámci průzkumu, který jsem si dělal na internetu k tematice bílých rytířů, jsem rovněž zjistil, že tito ušlechtilí zbrojnoši lásky a spravedlnosti mají své desatero. Jedná se o soubor pravidel, jímž by se každý správný lord genderman měl řídit. V rámci tohoto článku tedy desatero rozeberu a okomentuju.

Některá pravidla mě docela překvapila a více méně s nimi souhlasím. U některých mám naopak pocit, že se bílí rytíři při jejich vymýšlení museli posrat přímo do svého úctyhodného brnění. Jdem na to!

GENDERMANOVO DESATERO

1. AKTIVNĚ BOUREJ ZAŽITÉ PŘEDSTAVY O „SPRÁVNÝCH MUŽÍCH“ A „SPRÁVNÝCH ŽENÁCH“.
Udělej na poradě kafe, nech si od ženy podržet dveře a nediv se tomu, běž na rodičovskou nebo kritizuj sexistickou reklamu. Doporučuj to ostatním mužům. Je to osvobozující.

  • Hm, ok, mistři gendermani. Takže až příště bude potřeba přestěhovat těžkou pračku, nafouknout nebo vyměnit kolo u auta, jít se dohodnout se sousedem, který dělá bordel příliš brzo ráno a podobně, nechám to primárně na dámě a já půjdu vařit kafe, ju?
  • Jiná situace – jsme s přítelkyní na chalupě a náhle dole v kuchyni zaslechneme uprostřed noci kroky a hlasy. Řeknu přítelkyni, ať si vezme pistoli a jde zkontrolovat, co se děje. Já zatím budu bořit stereotypy a uvařím konvici lahodného heřmánkového čaje pro uklidnění nervů. Geniální nápad, bílí řitíři! Jak osvobozující!
  • Kafe uvařím rád. Nicméně toto oprošťování od tradičních rolí vždy působí celkem fajn za předpokladu, že setrváváme v kontextu pohodlného, bezpečného, moderního světa oproštěného od krizových situací, během nichž se náhle hodí tradiční maskulinní přístup – kombinace odvahy, sebevědomí, síly a fyzických schopností boje a pacifikace protivníka. Ve chvíli, kdy takové situace nastanou, je náhle krásně vidět absurdita přílišného sjednocování maskulinních a femininních rolí.
Bílý rytíř Kamil uprostřed svého tažení za štěstěnou a slávou na obranu spanilých dívek na internetu.

2. NETOLERUJ NÁSILÍ, RESPEKTUJ TY, KTEŘÍ O NĚM MLUVÍ. NEBUĎ TEN, KDO POKŘIKUJE. Poslouchej, přemýšlej a aktivně nabízej pomoc.

  • Hypotetická situace: v nočním metru začnou dva ožralí, dvoumetroví chuligáni obtěžovat osamělou holku. Kdo bude schopen se ozvat a efektivně se jí zastat a v případě potíží oněm dvěma mamlasům pořádně zatopit? Genderman, intelektuál, něžný bílý rytíř hledající svou femininní stránku? Hmmm. Sotva. Pokud holka bude mít štěstí, pojede metrem chlap, který se věnuje bojovým sportům. Ten bude mít pro netoleranci násilí mnohem lepší předpoklady než bílý rytíř.
  • Moje doporučení: začni dělat bojový sport a nauč se, jak dát v případě potřeby chlapovi do držky. V klubech věnujících se bojovým sportům (MMA, kick box, thai box, jiu jitsu apod.) potkáš zpravidla alfa chlapy, kteří mají dobré sebevědomí a svou agresivitu dokážou kontrolovat a směřovat tam, kam je potřeba.
Řídíš se při randění a navazování vztahů femininními radami z mainstremových médií? Děláš pravděpodobně chybu…

3. DISTANCUJ SE OD MUŽŮ, KTEŘÍ SE CHOVAJÍ SEXISTICKY. MLČET NESTAČÍ. MLČENÍM LEGITIMIZUJEŠ JEJICH CHOVÁNÍ.

  • Tady je potřeba ujasnit a definovat, co to přesně znamená „chovat se sexisticky“. Pokud tím autoři myslí to, že chlap explicitně obtěžuje nějakou holku (ať verbálně nebo fyzicky), které je to evidentně nepříjemné, tak souhlasím. V takovém případě se správný alfa chlap ozve a obtěžujícího parchanta odkáže do patřičných mezí. Více na téma kritiky slizského obtěžování holek mám shrnuto v kapitole Neobtěžuj sakra holky jak nadrženej idiot!
  • Nebo snad autoři slovem „sexisticky“ chtějí říct, že když kámoš svým zrakem zálibně spočine na zadku kolem procházející slečny, měl bych pohoršeně vypísknout: „Ty chlípný plantážníku! Takové znesvěcení! Čekají tě plameny pekelné, ty prdelosmilče!?“ Hehe, v takovým případě I don´t think so…
  • Jako v mnoha jiných životních oblastech, i zde prostě záleží na rozumné míře. Kalibrace chování je něco, co se každý jedinec musí naučit postupně tím, že na základě zkušeností se sociálními interakcemi postupně zvyšuje míru své sociální inteligence, která mu napoví, co je vhodné chování a co už je za čarou.
  • Zkušenosti a sebevzdělávání se v oblasti komunikace s holkama by tě taky mělo časem naučit pochopit ženskou psychiku, sexualitu, takže se poté neuchyluješ k dementním praktikám, jako je například zasílání dick piců.
Bílý rytíř – velký dobyvatel ženských srdcí na bitevním poli internetů…

4. ODKAŽ V DISKUSI NA ŠIKOVNOU KOLEGYNI. Podporuj, zvýznamňuj a neopomíjej ženy v diskusích, ve své práci, buď kolegiální. Buď si vědom vlastní subjektivity. Nevyjadřuj se nutně ke všemu a nepoučuj (ženy). Hlavně o tématech, o kterých moc nevíš nebo se tě bezprostředně netýkají.

  • Pokud neumíš spolupracovat v týmu, jsi idiot, který si veškeré úspěchy uzurpuje pro sebe, zneužívá kolegy a kolegyně, tak se ti to dřív nebo později vymstí. Za svou téměř sedmiletou praxi v top mezinárodních korporátech jsem mimochodem potkal takový lidi jak mezi chlapama, tak ženskejma. Jo, zkrátka i mezi ženami jsem potkal kolegyně, šílené kariéristky, které se snažily hujerovským způsobem přisvojit si veškeré úspěchy, na nichž v reálu makal celý tým, pouze pro sebe. Tato stupidita není nijak omezována na jedno pohlaví.
  • Chytrák, který každýho poučuje, je otravný, ať už se jedná o chlapa nebo ženskou (a že mezi ženskejma jich je taky hodně).

5. PEČUJ. PEČUJ. PEČUJ. BUĎ AKTIVNÍ OTEC, SYN, BRATR, PARTNER. Zjišťuj, jak se můžeš zapojit. Pečuj, budeš potřeba. Pečuj a zažiješ lásku a vzájemnost. Pečuj každý den. Starost o ostatní otevírá velký prostor pro objevování, sdílení a posilování vztahů k blízkým, a nakonec i k ostatním. Je cestou ke spokojenějšímu a zdravějšímu životu.

  • Asi takhle: velmi rád bráchovi nebo mámě udělám po ránu kafe nebo holce uvařím večeři. Udělat takhle někomu radost mi dělá radost. O tom žádná. Nicméně hlavní péči v životě věnuju svýmu seberozvoji, životní misi a svýmu byznysu. Buď si jistý, že naprostou většinu tvých potenciálních partnerek bude zajímat mnohem víc to, jestli jsi úspěšnej chlap, který má pořešenou finanční stránku života, než jestli jsi pečující ňuňánek, který za nimi bude celý den lítat s dotazem, jestli jim může uvařit kakao.
  • Ženy obecně chtějí navazovat sexuální a romanticko-sexuální vztahy s cca 20 % elitních chlapů, kteří dosahují kariérního a ekonomického úspěchu. Pokud jsi pečující a ochotný chlapec, nicméně jinak v životě loser s podprůměrným platem, špatnou fyzičkou a komunikačními-balícími schopnostmi (tzv. game), nepočítej bohužel s tím, že u žen nalezneš velkou odezvu.
Ženy mají milence a kamarádky. Pokud nejsi jejím milencem, ale spíše jejím ochráncem, bílým rytířem, jsi de facto její kamarádka.

6. NEBOJ SE PROJEVOVAT EMOCE. JAK KLADNÉ, TAK TY ZÁPORNÉ. Ty záporné projevuj jiným způsobem než jejich transformací do násilí. Uč se zvládat agresi, uvědom si své frustrace a hledej alternativy, jak „neškodlivě“ agresi vybíjet, jak frustraci zvládat. Nebýt násilný je možné.

  • Souhlasim, že je dobrý projevovat emoce. Sám to rád dělám. Dusit to v sobě není zdravý.
  • Na druhou stranu doporučuju naučit se mít i emoce pod kontrolou. Nikoho totiž ve finále nezajímá chlapská drama queen, která neustále fňuká, vytváří dráma nebo se utápí v mentalitě oběti.
  • Obecně taky platí, že ženy (kromě tvé matky) tvoje strasti, životní těžkosti a tvé fňukání příliš nezajímá. Za partnera chtějí schopného, silného chlapa, který se dokáže poprat se životem a vymyslet řešení i zapeklitých situací. Plánuješ to, že se staneš emocionálním maňáskem, který neustále hlasitě dává najevo, jak je smutný, nešťastný, zničený životem? Připrav se na život sexuálně frustrovaného vyhnance do ženské friend zóny.
  • Jo, a co se týče negativních emocí jako vztek a agresivita. Tady doporučuju jedno idální řešení – hodinovej intenzivní trénink boxu – tam jednak poznáš, že vztekat se nevyplácí – jakmile se při sparringu začneš vztekat, prohraješ a dostaneš do držky. Po hodině intenzivního tréninku, kdy tvoje tělo dostává zabrat, se veškerej vztek a negace promění v dopamin a budeš se cítit jak na koksu. Úžasnej pocit.

7. NETABUIZUJ SEXUALITU A MLUV O NÍ. Zjisti, co chceš sám a co chce druhá osoba, aby mezi vámi nebyly zkreslené představy a odlišná očekávání.

  • Souhlas! Teda upřímně, často mám pocit, že jsou to naopak radikální feministky, které by chtěly tabuizovat sexualitu, chlapskou obzvláště.
  • Jinak samozřejmě naprostý souhlas s bodem 7. Za svou sexualitu se nestyď. Naopak ji dávej bez ostychu, upřímně, uvolněně a sebevědomě najevo v situacích, které jsou pro to vhodné – tedy například na prvním rande. Celý blog Lovcův deník je v podstatě do značné míry i o sebevědomém, atraktivním a efektivním komunikování chlapské sexuality a toho, že se ti holka líbí. Při sexu s partnerkou komunikuj. Dobrá komunikace tvoří základ procesu, jak dosáhnout skvělého sexu.

8. SLEDUJ, KOLIK ZABÍRÁŠ PROSTORU. JE VEŘEJNÝ PROSTOR, VE KTERÉM SE POHYBUJEŠ, PRO VŠECHNY? V MHD, v divadle, doma. Sleduj, zda je prostor uzpůsoben pro ostatní ve společnosti, jestli existují sjezdy a nájezdy pro kočárky. Zda je prostor bezpečný. Existují ve tvé čtvrti místa pro trávení volného času pro muže i pro ženy, kluky i holky? Snaž se o změnu.

  • A sakra, bílí řitíři! Nechcete mi, doufám, říct, že mám sedět s koleny u sebe jako princezna, že ne, vy gendermani? Hehe.
  • Pokud jde o řeč těla, radím toto: jedním z rysů sebevědomého, atraktivního chlapa, který má úspěch u žen, je to, že sebevědomě zabírá prostor. Chodí narovnaný, ramena dozadu. Sedí v pozici uvolněný chlap, například s rukou opřenou o opěradlo sousední židle (samozřejmě pokud je prázdná). Ze zkušenosti vím, že ženy milují chlapy, kteří mají takovouto sebevědomou řeč těla.
  • Pokud jde o podobu města – samozřejmě podporuju maximální bezbarierovost.

9. VNÍMEJ POCITY OSTATNÍCH, MLUV O SVÝCH. TVOŘ SVĚT, KTERÝ JE PRO VŠECHNY. I pro tebe. Neboj se svěřovat, mluv o svých radostech, slabostech a neúspěších. Zažíváme je všichni. A protějšek to ocení. V dialogu se řešení hledá lépe.

  • Každý chlap by se měl podle mě stát dobrým posluchačem, který se aktivně zajímá o lidi kolem sebe a při rozhovoru dokáže dobře klást doplňující otázky. Nemachruje, nevytahuje se a spíš naslouchá. Ženě například na prvním rande naslouchej a dej jí příležitost, aby mluvila o sobě. Tohle mají ženy velmi rády.
  • Co se týče výher a proher v životě – pokud jde o něco důležitého, vždy se snaž vyhrát. Za prohry se nestyď, přiznej je, mávni nad nimi rukou a ber je jako dobrou zkušenost do budoucna.
  • Jak už jsem ale zmínil u bodu šest, nad prohrami nijak dlouho nefňukej. Ženy obecně nemají zájem o chlapy, kteří se utápí ve svém fňukání a poraženectví. Ať už otevřeně či podvědomě, každá žena si za partnera přeje vítěze, ne losera. Toto je biologický princip, který byl ženám vštípen po desetitisíce let vývoje našeho druhu a žádná moderní estetická klišé o tom, že každý si zaslouží být vítězem, s tím nic neudělají. Nejhorší ženská obava? To, že zplodí potomka s beta chlapem, loserem, který se původně tvářil jako alfa.

10. SNAŽ SE UVĚDOMIT ZVÝHODNĚNOU POZICI MUŽŮ A AKTIVNĚ JI MĚŇ. Přemýšlej konstruktivním způsobem o svých privilegiích. Máš nějaké? Hledej, co s tím dělat. Umožni partnerce být feministkou. Zorientuj se v tématu a otevírej diskuse o rovnosti mužů a žen (nejen) v mužských kolektivech. Připrav se na to, že i když se rozhodneš chovat fér, budeš chybovat a přes upřímnou snahu můžeš být terčem kritiky. Nevzdávej to, nepřeklápěj se do opozice a snaž se kritice naslouchat. Neber si ji osobně. Vytrvej.

  • Ajajaj. Tak asi největší bombu si lordu gendermani nechali na závěr.
  • Popravdě, do infantilní diskuse o tom, které pohlaví to má těžší, se raději ani nebudu pouštět.
  • Ostatně připouštím, že ženy to v mnoha ohledech mají v životě těžké. Osobně jsem rád za to, že jsem chlap.
  • Takže jen pár faktů ohledně mužské reality:
  • vyšší míra sebevražednosti, vyšší míra duševních poruch, vyšší míra úmrtí na pracovišti, vyšší míra bezdomovectví, vyšší míra úmrtí v důsledku zločinů, vyšší míra úmrtí a zranění ve válečných konfliktech (globálně), vyšší průměrné tresty odnětí svobody, vyšší počet vězňů, nižší očekávaná průměrná délka života, falešná otcovství, nižší míra pravděpodobnosti svěření potomků do péče v případě rozvodu.

A tak dále. Stupidní rétorika o tom, že prohnilý patriarchát může za každý průser v životě žen, jen nezdravým způsobem podporuje mentalitu oběti v ženách a neschopnost přijmout odpovědnost za svá životní rozhodnutí. Docela pěkně je vše shrnuto v následujícím videu, jehož autorkou je mimochodem žena:

LOVU ZDAR!

Dotazy: info@lovcuvdenik.cz

2 Comments

  • Jméno Kamil asi není náhodný 🙂

    • Není. Narážím na gendermana Kamila Filu. Osobně ho neznám, ale z jeho tvorby soudím, že se jedná o výjimečného chlapa, který má neuvěřitelný intelektuální přehled a vyjadřovací schopnosti, nicméně ve vztahu k ženám je velmi, velmi blue pilled. Lovu zdar!

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *