Mladý holky. Jak na vztahy s nimi?

Rozešla se se mnou holka. Ještě před týdnem bylo všechno ok a dneska už šuká s jiným chlapem. Jak je to možný? > Hmmm, a kolik je vám let? > Jí je 20, mně 37. > Áha. No jo, mladý holky…

Mladý holky se rády baví a je to ok. Problém může nastat, když jsi starší chlap, kterej už nemůže pařit každej den.
Mladý holky se rády baví a je to ok. Problém může nastat, když jsi starší chlap, kterej už nemůže pařit každej den.

Celkem pravidelně mi do schránky info@lovcuvdenik.cz chodí dotazy tohoto typu. Někdy i více než stránku dlouhé. Kluk trpcí holkytidou, tedy nezdravou emocionální závislostí na jedné holce, si v nich stěžuje, že ho nechala přítelkyně a prosí o zaručenej návod, jak získat svou ex zpátky. Když se zeptám na věk obou zainteresovaných, odpovědi se často pohybují na takovéto škále: jí je 19, mně 27. Jí je 20 mně 37. A podobně.

Moje odpověď ve všech takových případech zní: “Kamaráde, tvůj dotaz by neměl znít: “Jak je možný, že mě nechala?”Případně “Jak ji získat zpátky?”. Měl by ses ptát spíš takto: “Proč jsem vstoupil do tradičního monogamního vztahu s takto mladou holku a zcela naivně očekával, že bude trvat dlouhodobě, ne-li navždy?” Případně: “Jak zařídím, abych byl v řízení vztahů chytřejší a podruhé už takovou chybu neudělal?

Tato kapitola je speciálně určena klukům a chlapům, kteří se věkem pohybují kolem třicítky, nebo ji už překročili a mají tendenci balit mladý holky. Užitečná ovšem bude i pro mladší kluky, kterým je například něco kolem dvaceti let a chtějí randit s podobně starýma nebo mladšíma holkama.

ZJISTI, JAK SPRÁVNĚ NAVAZOVAT A ŘÍDIT VZTAHY S MLADÝMI ŽENAMI V TRÉNINKU OD LOVCE.

MLADÝ HOLKY

Pojďme si nejdříve definovat, jakou věkovou skupinu holek mám na mysli, když říkám “mladý holky“.

Jedná se o holky přibližně ve věku 18 až 25 let. Holky ve věkovém rozmezí 15 až 18 let nejsou předmětem zájmu Lovcova deníku. Pokud náhodou chceš jet full Bohuš Matuš style (nedoporučuju to ovšem), tak do této skupiny můžeš zahrnout holky 15 až 26 let.

V ČEM JSOU SPECIFICKÉ

Takto mladý holky vykazují určité specifické rysy jak ohledně jejich balení a randění s nimi, tak poté dlouhodobých vztahů.

SPECIFIKA RANDĚNÍ

Specifika ranění s takto mladýma holka a jejich svádění není hlavním tématem této kapitoly, takže v krátkosti zmíním jen několik základních rysů. Mladý holky v kontextu randění:

  • Vykazují mnohem vyšší míru nespolehlivosti a lability. To se projevuje například tím, že ti s mnohem vyšší pravděpodobností bez omluvy zruší rande nežli starší holky a ženy.
  • Na druhou stranu lze považovat za výhodu, že se u nich mnohem méně projevuje jev zvaný v pick up komunitě jako ASD (anti-slut defence, obrana proti “kurvení se”). Jedná se o sociálním programováním vnucený názor, že budou považovány za “kurvy”, pokud s tebou budou mít sex brzo. U trochu sexuálně zkušenějších mladších holek tedy existuje velmi slušná šance, že s tebou budou chtít mít sex brzy (například na prvním rande) a nebudou vyžadovat nesmyslnou šňůru rande v podobě drahých večeří, které často chtějí absolvovat tzv. lovkyně podporovatelů rekrutující se zejména z řad žen starších nežli 30 let.
  • KOMPLEXNÍ STRATEGII JAK EFEKTIVNĚ BALIT MLADÉ HOLKY ZALOŽENOU NA MÝCH DLOUHOLETÝCH ZKUŠENOSTECH NAJDEŠ ZDE.
ZJISTI, JAK SPRÁVNĚ SVÁDĚT MLADŠÍ ŽENY A NAVAZOVAT S NIMI ÚSPĚŠNÉ VZTAHY.

SPECIFIKA VZTAHŮ

V kontextu dlouhodobých vztahů mladý holky vykazují mimo jiné tyto charakteristiky:

  • V porovnání se staršími ženami jsou méně spolehlivé, labilnější, méně předvídatelné. Samozřejmě v tomto ohledu existují individuální rozdíly, ale je potřeba si uvědomit, že v dnešní době lidé dospívají obecně později, než tomu bylo v minulých desetiletích a staletích. Mnoho holek (a ostatně i kluků, kteří dospívají snad ještě později) ve věku kolem 25 let se dnes stále chovají a žijí v určitých ohledech jako dospívající děti.
  • Zejména pro holky studující a/nebo žijící ve větších městech je v tomto věku typická agenda “chci toho ještě hodně zažít”. Tedy cestovat, studovat, pracovat a často dokonce žít v cizině, jet na Erasmus. Pro individuální seberozvoj jednotlivce je toto samozřejmě skvělý přístup. Horší zprávu to představuje pro snahu udržet dlouhodobý vztah. Vztahy “na dálku” představují obecně marný nesmysl odsouzený zpravidla k neúspěchu. Výjezd na Erasmus a s ním spojená nevěra zase znamenají velmi častý důvod rozpadu vztahů).
  • Mladé holky často rády paří a konzumují chlast, případně drogy. Významné procento těchto holek zejména v tomto věku vykazuje rysy tzv. freaks – neboli bláznivých holek. Na paření jako takovém není nic špatného (když se provozuje v rozumné míře), ovšem v kontextu dlouhodobého tradičního vztahu není podle mého názoru stupidnější situace, než když jsi starší chlap, co spí doma, zatímco tvoje mladá přítelkyně paří někde v šest hodin ráno na mol ožralá s partou nadržených kámošů.
  • Mladé holky mají obecně vyšší tendenci k promiskuitě než starší ženy chtějí zkrátka objevovat i v sexuální oblasti. Je naivní a hloupé se za to na ně zlobit. Stejně tak je naivní od nich očekávat dlouhodobou věrnost.
Pokud holka náhle ukončí váš vztah nebo případně zjistíš, že tě podvádí, nikdy ji nenaháněj, nepřemlouvej a neponižuj se.
Pokud holka náhle ukončí váš vztah nebo případně zjistíš, že tě podvádí, nikdy ji nenaháněj, nepřemlouvej a neponižuj se.

NA TRADIČNÍ, MONOGAMNÍ VZTAH ZAPOMEŇ

Všechny výše zmíněné charakteristiky pak znamenají následující:

  • Mladý holky mají skvělý potenciál pro sexuální vztahy. Zejména poté, co získají určité zkušenosti, chtějí v sexuální oblasti objevovat, hrát si, provádět bláznivý věci. Pokud jsi sám dobrý v posteli, víš jak zařídit, aby holka byla nadržená a během sexu dosáhla orgasmu, máš vyhráno.
  • Navazovat s mladýma dlouhodobý, tradiční monogamní vztah s sebou nese velmi vysoké riziko neúspěchu. Například tedy rozpadu vztahu z důvodu toho, že partnerka bude ve vztahu labilní, že se s tebou holka rozejde, je ti nevěrná apod. Toto riziko nabývá na důležitosti zejména v případě, že se jedná o vztah v nastavení starší chlap (přes 30 let) a mladá holka.

V tomto ohledu opět opakuju svou už klasickou větu, že vztahy nepředstavují exaktní vědu, ale jedná se naopak o poměrně fluidní oblast s určitým množstvím pravidelně se vyskytujících výjimek. Samozřejmě můžeš narazit na mladou holku, s níž bude možné zahájit dlouhodobý, monogamní vztah bez zásadních turbulencí. Nicméně pravděpodobnost, že naopak takovýto vztah budou provázet drama a hádky pramenící z lability tvé mladé partnerky, či že tě tvá mladá přítelkyně podvede, případně se s tebou bleskově rozejde, dosahují velmi vysokých hodnot. Jakmile určité riziko dosahuje takovéto úrovně (v řádech desítek procent), je potřeba brát ho velmi vážně. Z toho důvodu bych osobně dnes nikdy nezahájil s mladou holkou vážný monogamní vztah s očekáváním, že vydrží dlouhodobě.

POUZE NEMONOGAMNÍ VZTAHY

S mladýma holkama obecně doporučuju navazovat pouze nemonogamní vztahy typu FB nebo MLTR. Jedná se o vztahy, kdy můžeš plně využít sexuální potenciál vaší vzájemné interakce, a zahrnout případně i emocionální stránku (MLTR vztah), nezatěžuješ ovšem sebe i ji přehnanými očekáváními. V rámci těchto vztahů je potřeba dodržovat set základních pravidel:

  • Vídat se pouze jednou za kalendářní týden.
  • Neprojevovat žádné boyfriend chování (drahé dárky, květiny, romantické večeře, setkávání se s rodinou holky apod.).
  • Žádné společné bydlení! (To platí stonásobně během prvního cca roku vztahu).
  • Žádné beta chování z tvé strany!
  • Nekontaktovat holku příliš často přes zprávy (ideálně pouze za účelem domluvení dalšího rande).
  • Mít skvělý sex, při kterém se snažíš, aby holka vždy dosáhla orgasmu.
  • Netolerovat jakékoli drama ze strany holky a okamžitě na něj ragovat metodou Soft next.
  • Vídat se a mít sex i s dalšíma atraktivníma holkama.

A tak dále. Více informací v této kapitole.

Udržování nemonogamních vztahů spolu s respektováním příslušných pravidel ve výsledku povede k tomu, že se nezařadíš do oné zmiňované skupiny kluků kolem třiceti let a více, kteří mi udiveně píšou, jak je možný, že jejich vztah s dvacetiletou krasavicí nečekaně skončil v troskách a oni se teď už půl roku potácejí v hluboké depresi. Případně do skupiny dvacetiletých kluků, kteří mi v emailové schránce brečí, že se rozešli se svou labilní, osmnáctiletou přítelkyní.

ABYCH NEDĚLAL CHYTRÝHO

Aby to nepůsobilo tak, že na tebe dělám chytrýho, kterej nikdy neudělal v tomto ohledu žádnou chybu, tak musim zmínit, že i já mám zkušenost se vztahem s mladou holkou. Odehrál se ještě předtím, než jsem se začal věnovat studiu vztahů a psaní blogu Lovcův deník. Navázal jsem ho s Ruskou Karinou. Mně bylo v té době téměř 34 a jí cca 22 let. Náš vztah s sebou nesl všechny typické znaky vztahu s mladou holkou:

  • Karinu jsem úspěšně sbalil během nočního studeného balení v klubu. Hned tu noc jsem ji vzal k sobě domů a měli jsme sex.
  • Karina měla v oblibě alkohol a party v takové míře, která mi v rámci našeho vztahu vadila.
  • Náš vztah trval něco přes rok. Poté, co odjela na Erasmus, jsme ho ukončili.

Naštěstí jsem velmi rychle pochopil, že navázat dlouhodobý, vážný vztah s mladou holkou byla chyba, kterou jsem se rozhodl už nikdy neopakovat.

NEGATIVNÍ VLIV SOCIÁLNÍHO PROGRAMOVÁNÍ

Pokud jde o vztahy s mladýma holkama, dej si rovněž bacha na falešný sociální programování – tedy soubor nepravdivých a často stupidních názorů, postojů a hodnot, které jsou nám neustále vnucovány mimo jiné třeba přes média nebo populární kulturu.

V médiích často uvidíš takovéto zprávy jako je tato:

Čtyřměsíční vztah Jaromíra Jágra (48) a Dominiky Branišové (26) se posouvá stále dál. Pár údajně nyní přemýšlí nad dalším milníkem v jejich životě a už uvažují o dítěti.

Předpokládám, že čtenáři Lovcova deníku se rekrutují zejména z řad chytrých kluků a chlapů, kteří píčoviny v bulváru vůbec nečtou. Zároveň předpokládám, že intimní a vztahový život například J. Jágra bude mít s největší pravděpodobností zcela jinou podobu, než se dočteme v médiích. Na chvíli si ale pro účely tohoto článku představme, že je tato zpráva pravdivá. Jednalo by se o neskonale stupidní přístup z Jágrovy strany a nedoporučoval bych žádnýmu chlapovi byť jen na vteřinu pomyslet na to, že by něco takovýho sám provedl.

Proč?

Pojďme se mrknout na důvody:

  1. Během čtvrtého měsíce vztahu se stále nacházíš uprostřed tzv. NRE fáze (anglicky New Relationship Energy – česky Energie z nového vztahu) – jedná se o dočasnou fázi vztahu, kdy je lidský mozek pod vlivem hormonálního koktejlu, který má z evolučního hlediska zajistit to, aby pár co nejdříve zplodil potomka. Pro toto období je typické, že máme na partnera zcela nekritický názor – připadá nám často jako nejúžasnější a nejvíc sexy osoba na světě, bez níž prostě nemůžeme existovat.
  2. Podnikat během NRE fáze jakékoli zásadnější vztahové kroky je v dnešní době tragická chyba, která se dá omluvit u dvacetiletého kluka. U padesátiletého chlapa by se to dalo považovat přímo za projev stupidity, nezkušenosti, neschopnosti se poučit a vnímat život realisticky. Osobně bych během NRE fáze (která typicky trvá šest měsíců až rok), nikdy neučinil zásadní posun ve vztahu jako například sestěhování se do jednoho bytu. Natož plánování potomka!!! A to platí stonásobně v případě vztahu s mladou holkou!!!
  3. Pokud padesátiletý chlap plánuje po čtyřměsíčním vztahu s holkou, která se svým věkem nebezpečně přibližuje segmentu mladých holek, zahájení dlouhodobého, monogamního vztahu a pořízení dítěte, je prostě naivní blázen.
  4. Pokud by to bylo všechno pravda, Jágrovi jako celebritě a chlapovi, který je pravděpodobně finančně zcela za vodou, veškerá bláhovost takovéhoto jednání možná může být u prdele. Ty si z toho však příklad neber.

Přistupuj k mladým holkám realisticky. Dovol, abyste si vzájemně obohacovali život vzrušujícími zážitky, neměj však od vašeho vztahu nerealistická očekávání v podobě dlouhodobosti, monogamie a totální stability.

LOVU ZDAR!

Dotazy: info@lovcuvdenik.cz

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *