Tvůj život nikdy nebude bez problémů. Co s tím?

Jak se vypořádat s každou nástrahou a problémem, který na tebe číhaj jak prohnanej loupežník za pařezem? Sleduj!

JAK REAGUJEŠ NA PROBLÉMY? SE VZTEKEM, FRUSTRACÍ A NEBO UVOLNĚNĚ, S NADHLEDEM A KREATIVITOU? TVŮJ PŘÍSTUP DEFINUJE, ZDA JSI NOVÝ ALFA LOVEC NEBO SPÍŠE FRUSTROVANÝ BETA!

Úterý, jedenáctýho ledna odpoledne. Vybaluju si věci z kufru v nově pronajatym bytě na Tenerife. Včera jsem přiletěl, abych v týhle lokaci asi měsíc zakusil specifika podnikání nezávislýho na konkrétní lokaci. Mimochodem, na téma tohoto životního stylu ve stylu maximální svobody a volnosti pohybu v budoucnu připravim kurz.

CHYBĚJÍCÍ KABEL

Na ostrov jsem si s sebou přitáhl v kufru malý youtube studio. Komp, stativy, mikrofon, zrcadlovku, kterou používám jako webkameru. Chci, aby videa na kanále Lovcův deník neztratila ani v nové, dočasné lokaci na kvalitě. Když dávám dohromady techniku pro natáčení, stále pociťuju lehkou kocovinu po včerejším letu, cestě autem z letiště a vyřizování nezbytnejch záležitostí s airbnb. Když se chystám připojit foťák k počítači, zamrzne mi ve vzduchu ruka. Kabel! Nechal jsem ho doma! Jedná se o poměrně specifický kabel s mini USB b. Žádná mimořádnost, nicméně takový se nepoužívá například pro telefony. Zkrátka ho nemám a bez něj ztrácí celá ta hromada vybavení smysl. Nepřipojím s ním foťák, takže žádý obraz. To s ohledem na Youtube nasere. A za čtyři hodiny začíná můj už klasickej úterní #LovcuvLivestream. Nervy! “No, to nic. Něco vymyslím.” pousměju se v duchu.

JAK JSEM REAGOVAL VE DVACETI

Moje reakce na tuto situaci představuje důvod, proč píšu tento příspěvek. Reagoval jsem na problémy a krizové situace vždy takto s nadhledem. Ani náhodou! Zejména když jsem byl mladší kluk mezi dvacátým a třicátým rokem života, moje reakce na potíže měla často podobu takovéhoto lamentování: “Neee! Do prdele! Proč já? Další problém. Mě se s tím nechce srát!” Asi nemusím dodávat, že se jedná o velmi neefektivní přístup k problémům.

VÍTEJ PROBLÉMY

Naštěstí jsem si to časem uvědomil a začal vědomě pracovat na změně svého nastavení mysli ohledně problémů.

Místo marného skuhrání a mentality oběti jsem se vědomě snažil přesvědčit, abych vítal problémy. Jo, čteš dobře. Přesně to samý radím i tobě:

VÍTEJ PROBLÉMY! KAŽDOU POTÍŽ, KTERÁ NA TEBE V ŽIVOTĚ ČÍHÁ, NEBER JAKO OTRAVNOU, NEPŘÍJEMNOU SITUACI, ALE JAKO SKVĚLOU PŘÍLEŽITOST PROJEVIT A VYLEPŠIT SVOJE SCHOPNOSTI. SBÍRAT ZÁŽITKY A ZKUŠENOSTI. A V NEPOSLEDNÍ ŘADĚ PROŽÍVAT DOBRODRUŽSTVÍ. Jo, je to tak. Každý problém, který překonáš, z tebe udělá silnějšího chlapa.

My chlapi jsme totiž vrození řešitelé problémů. Už od počátku věků jsme museli projevovat neuvěřitelnou kreativitu, abychom zdolali nástrahy, které na nás v životě číhají. A že se často jednalo o mnohem závažnější záležitosti nežli chybějící posranej kabel.

PROBLÉM VYŘEŠEN

Takže místo vztekání kvůli únavě, stresu z cestování a chybějícímu kabelu jsem celou situaci využil jako příležitost pro první dobrodružství v mym novym působišti.

Vydal jsem se do nedalekýho nákupáku. V prvním krámu mě zprcala prodavačka za to, že nemám nasazenou roušku přes nos. (Španělé celý bláznovství ohledně covidu berou dost dramaticky).

Ani v druhým krámě jsem mezi nabízeným zbožím kabel nenašel, ale nakonec se mi podařilo překecat svou ne uplně svižnou španělštinou prodavače, aby mi prodal jeden, co měl schovanej pod pultem pro erární potřeby. Zaplatil jsem tři eura. Problém vyřešen. Večerní #LovcuvLivestream na téma klasickejch chyb v úvodu vztahu proběhl, jak měl. Vlastně to celý bylo fajn dobrodružství!

SLEDUJ!

PROBLÉMY NIKDY NEZMIZÍ!

Dřív jsem se občas přistihl, že sním o nějakém bájném času v budoucnosti, kdy nebudu mít žádný problémy. Prostě jen krásnej, pohodlnej život bez problémů. Pak jsem si naštěstí uvědomil, o jak posraně naivní a stupidní představu se jedná. Problémy v tvém životě zkrátka nikdy nezmizí. I když si budeš žít jako ten největší paša a vládce vesmíru, vždy budeš řešit problémy!

LEPŠÍ PROBLÉMY A HORŠÍ PROBLÉMY

Faktem nicméně zůstává, že samotné problémy se dají klasifikovat na horší a lepší problémy. Tvou úlohou jako chlapa by podle mýho názoru mělo být to, že soustavně makáš na svém seberozvoji, životní misi a byznysu a v návaznosti na to poté v životě řešíš spíše ty lepší nežli horší problémy. Dám ti pár ilustračních příkladů:

HORŠÍ PROBLÉMY:

I na těchto problémech se dá ovšem zamakat. Vítej je! Až je vyřešíš, udělají z tebe vlastně silnějšího chlapa.

tak po nějaké době zjistíš, že v životě řešíš…

LEPŠÍ PROBLÉMY

  • Máš v životě tolik atraktivních žen, že máš problém nacpat rande s nimi do svého týdenního rozvrhu.
  • Tvoje atraktivní přítelkyně je z tebe tak nadržená, že už tě bolí péro a musíš si dát nutně jeden večer voraz.
  • Neřešíš stupidní korporátní sračky, ale místo toho třeba sháníš kabel, aby ses mohl věnovat své práci, která je zároveň tvým koníčkem.

Zní to dobře, co? Tak na sobě makej, ať v životě řešíš pak jen spíš ty lepší než horší problémy. Jeden moudrej chlap řekl: KDYŽ NA SEBE BUDEŠ MĚKKÝ, ŽIVOT PAK NA TEBE BUDE TVRDÝ. KDYŽ SÁM NA SEBE BUDEŠ TVRDÝ, ŽIVOT NA TEBE BUDE HODNÝ A PŘÍJEMNÝ.

V totmo citátu je hodně pravdy. Pamatuj na to. Vítej problémy a

LOVU ZDAR!

MAKEJ NA SOBĚ A STAŇ SE ÚSPĚŠNÝM NOVÝM ALFA CHLAPEM – LOVCEM

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *