Kdo uspokojí dnešní dominantní ženy?

Existuje nějaký chlap, který může navázat úspěšný, dlouhodobý, monogamní vztah s dnešními dominantními ženami? Jdem to rozebrat. Dámy, těšte se!

Existuje muž, který bude dominantní ženu alespoň trochu přitahovat a při tom bude hezky poslouchat? Čti dál!

Ty dnešní dominantní ženy! Nemají to v životě, respektive ve vztazích, jednoduché! Beta chlapi je zpravidla nudí a nevzrušují. Tradiční alfa chlapi, to je jiná písnička! S těmi dominy rády vstupují do vztahů. Problém ovšem spočívá v tom, že v takovém vztahu chtějí oba účastníci velet. Výsledek? Dříve či později nukleární vztahové konflikty, boje o moc, drama, podvádění, rozchod. A…opakujeme, znova a znova dokola. Zkrátka jediné parnterky, s nimiž se alfa chlapi dokáží snést v trvalejším vztahu, se rekrutují z řad submisivních žen.

HONBA ZA SUBMISIVNÍM ALFA CHLAPEM

Dominantní ženy tak zpravidla žijí jako intenzivní sériové monogamistky, jež střídají mnoho partnerů. Jejich vztahy se jim pravidelně rozpadají a žádný nevydrží skutečně dlouhá léta. I proto tyto dominantní a asertivní krasavice tráví celá desetiletí honbou za iluzí submisivního alfa chlapa, tedy úžasného, skvělého, maskulinního muže, který se jim podřídí a bude je poslouchat. Charakteristika takového chlapa zní skutečně velmi atraktivně. Nicméně má to jeden háček. Takovýto chlap totiž v reálném světě neexistuje, jak jsem vysvětlil v této kapitole.

ZÁBLESK NADĚJE

Existuje pro tyto moderní silné, nezávislé ženy tedy vůbec nějaká naděje, že naváží dlouhodobý, stabilní vztah s chlapem, který je bude alespoň částečně přitahovat a vzrušovat? Hurá, dámy, dobrá zpráva! Ano! Nejedná se ovšem bohužel o vašeho vysněného submisivního alfa chlapa, který existuje pouze ve vašich fantaziích. Váš princ má jiné jméno – ÚSPĚŠNÝ BETA!

ÚSPĚŠNÝ BETA CHLAP

Jasně, chápu. Nezní to tak lákavě jako submisivní alfa, ale dejte tomu fešákovi šanci! Pojďme se podívat na jeho charakteristiku. Úspěšný beta:

  • Vyniká v nějaké důležité životní oblasti (zpravidla ve svém zaměstnání). Je úspěšným politikem, umělcem, sportovcem, podnikatelem, ředitelem firmy apod.
  • V této oblasti dosahuje výrazných úspěchů a v souvislosti s tím i respektu svého okolí, či dokonce široké veřejnosti.
  • V této dané oblasti zkrátka šéfuje, velí, ujímá se vedení a dá se říci, že je dokonce dominantní. V rámci dané oblasti se vlastně stává kontextuálním alfou.
  • Díky svému vysokému ekonomickému a sociálnímu statusu uspokojuje hypergamii své partnerky, která ho v tomto ohledu může obdivovat a respektovat.

A pozor, teď přijde to nejlepší:

  • V kontextu romanticko-sexuálního vztahu se podřizuje své dominantní partnerce. Nechá ji, aby do značné míry určovala agendu a směřování vztahu, aby zkrátka velela. Dámy, co tomu říkáte?

Bomba, co? Máme tu chlapa, který je schopen dominantní ženu alespoň trochu romanticky-sexuálně přitahovat a při tom bude hezky poslouchat jako submisivní partner. Tímto přístupem zakládá potenciál dlouhodobějšího a stabilnějšího trvání vztahu.

A tady ho máme. Úspěšný beta!

PROTOTYP ÚSPĚŠNÉHO BETY

Abychom se pořád nepohybovali jen v teoretických, deskriptivních rovinách, uvedeme si nějaký příklad. Koho můžeme uvést jako ukázkový prototyp úspěšného beťáka? Podle mého názoru například bývalého prezidenta Václava Havla. Teď doufám, že mě nějaký jeho příznivec nepraští po hlavě tyčí s výkřikem „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí, ty parchante!“

Osobně Václava Havla velmi respektuji a považuji ho za jednu z nejvýznamnějších osobností česko-slovenských moderních dějin. To každopádně nic nemění na tom, že podle mého názoru splňoval charakteristiku úspěšného beta chlapa. Proč? Protože:

  • byl skvělým mužem vynikajícím ve vícero životních oblastech. Primárně tedy v umění jako dramatik, ale posléze i jako osobnost veřejného dění a politik.
  • dle dokumentů a životopisného filmu, který jsem zhlédl, se ve vztahu dosti podřizoval své manželce Olze. Dynamika jejich vztahu zkrátka vykazovala klasické charakteristiky spojení dominantní, silné ženy + úspěšného ovšem v praktickém každodenním vztahovém životě spíše submisivního muže následujícího v mnoha ohledech vedení partnerky.

Takže drahé, dominantní dámy! Tady máte ukázkový příklad. Václav Havel – to je prototyp vašeho zachránce, díky němuž možná někdy poznáte, co je to uspokojivý, dlouhotrvající, stabilní vztah!

NO, NENÍ TO ZAS ÚPLNĚ RŮŽOVÉ

Nicméně, aby to neznělo všechno zas jako úplná pohádka, pojďme si ji trochu nabořit. Rozhodně totiž můžu uvést několik „ale“:

  1. Úspěšný beta sice existuje, ale jedná se o velmi vzácný živočišný druh, o nějž bude bez pochyby probíhat mezi ženami ostrý intrasexuální konkurenční boj. Beťáci totiž obecně nedisponují velkým potenciálem dosahovat úspěchů. V životních závodech totiž zpravidla prohrávají se sebevědomějšími, asertivnějšími a dravějšími alfa chlapy. Sehnat úspěšného betu pro vztah bude zkrátka oříšek hodný silné ženy odhodlané zvítězit!
  2. Jak vidíme na příkladu Václava Havla, i úspěšní beťáci, podobně jako alfa chlapi, mají přirozenou tendenci k promiskuitě. Zkrátka beta chlapi, ačkoli jsou submisivní, stále jsou to chlapi, takže dříve či později budou chtít porušit monogamii a mít sex i s dalšími ženami. Václav Havel nebyl v tomto smyslu výjimkou a „morální pevnost“ mu, dle jeho vlastních slov, dělala jisté potíže. Ve finále dokonce navrhl své manželce určitou formu polyamorního soužití. Ostatně Olga, jakožto silná dominantní žena, se s tím také nepárala a milence měla rovněž. Zkrátka dlouhodobá monogamie nefunguje. Představuje totiž recept na krátkodobé štěstí, nikoli dlouhodobou, stabilní spokojenost ve vztahu bez dramat a podvádění.

Ke vztahům je dobré kromě emocionální roviny přistupovat i na základě racionality, aby se člověk vyhnul nerealistickým očekáváním a zklamání. Takže si, dámy, našeho úspěšného betu zase přehnaně neidealizujte! Každopádně, pokud se vám jeho profil jen trochu zamlouvá, tak směle do toho! Jedná se podle mého názoru o jediný typ partnera, který má ve spojení s dnešní moderní dominantní ženou šanci vytvořit dlouhodobější stabilní pár.

Ledaže byste tedy chtěli vyzkoušet OTEVŘENÉ VZTAHY S ATRAKTIVNÍM ALFA CHLAPEM. Ale to už je zas jiný příběh.

LOVU ZDAR!

Dotazy: INFO@LOVCUVDENIK.CZ

5 Comments

  • Ahoj L. Vtipné a co nabízíš?

    • Ahoj, Olgo, úplně nevím, čeho se týká tvůj dotaz:). Co nabízím komu? Lovu zdar! L

    • To teda sakra musela bejt ale baba…ta co tě tenkrát nechtěně přivedla na tuhle dráhu mužského guru. Řekl bych, že prvotní impuls nebyl v tom, že by si si tím vydělával na chleba…..ať se daří. Je poznat, že jsi do téhle oblasti investoval mnoho energie, času a hodně usilovného přemýšlení. Každopádně si našel svoji cestu. Je jenom dobře, že se o své poznatky a zkušenosti dělíš i s ostatními muži, co do toho tolik nepronikli.

      • Ahoj, Tome, nebyla to jedna konkrétní baba, ale spíše dlouhodobé přesvědčení, že moje vztahy mohou být lepší a je potřeba začít studovat, jak toho dosáhnout. Jsem rád, že mě sleduješ! Lovu zdar! L

  • Ahoj L., dlouho jsem tady nebyla🙂. „Ledaže byste tedy chtěli vyzkoušet OTEVŘENÉ VZTAHY S ATRAKTIVNÍM ALFA CHLAPEM.“…Reagovala jsem na tohle😉. Ale tak napůl v žertu. O.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *