Spřízněná duše a jeden velký mýtus

Spřízněná duše – jakmile se mi zjeví v životě TA PRAVÁ ŽENA, všechno se změní! Veškerý moje problémy zmizí a zůstane jen všeobjímající romanticko-erotická extáze! Těším se na toto nekonečné žůžo!

Spřízněná duše - za tímto mýtem se honí spousta rytířů lásky a romantiky.
Spřízněná duše – za tímto svatým grálem se honí spousta rytířů lásky a romantiky.

Tam někde mezi třemi až čtyřmi miliardami žen, co v současné době chodí po povrchu zeměkoule, se nachází má spřízněná duše. Jedná se o „tu pravou“ – speciální ženu, jednorožce, s níž si budu výjimečně rozumět a která mi zcela změní život k lepšímu. Jakmile se setkáme, zajiskří mezi námi astrální výboj energie lásky. Od té chvíle budeme komunikovat na sub-smyslové úrovni a budeme se milovat navždy!

SPŘÍZNĚNÁ DUŠE – HISTORIE MÝTU

Propadáš i ty této romantické představě? Jestli jo, není divu. Historie tohoto mýtu je velmi stará. Najdeme ji už v řecké mytologii. V Platonově dialogu Symposion vypráví dramatik Aristofanés, že na počátku byli lidé androgynní. Měli dvě tváře, čtyři ruce, čtyři nohy a také oba pohlavní orgány. Bohové dostali z těchto silných stvoření strach, a tak je Zeus rozdělil vedví. Od té doby každý člověk hledá svou „druhou polovičku“.

Láska se rodí v každém člověku; volá zpět k sobě poloviny naší původní přirozenosti; pokouší se udělat jedno ze dvou a uzdravit ránu lidské přirozenosti. Každý z nás je tedy „odpovídající polovinou“ lidského celku… a každý z nás vždy hledá tu polovinu, která mu odpovídá. “

říká Aristofanés o lásce
Nepočítej s tím, že ve vztazích vždycky půjde všechno podle tvých představ. Tvoje „spřízněná duše“ možná bude mít na celou věc úplně jinej názor.

NÁBOŽENSTVÍ SPŘÍZNĚNÁ DUŠE

Ovšem až dnešní doba, které vládne emocionalismus (diktát emocí) a populární kultura plná romantického kýče, udělala z myšlenky, že tam někde venku na nás čeká naše jedná pravá polovička – spřízněná duše, jakési šílené náboženství. Zajímavé je, že této téměř kvazi-karmické představě propadají ve velké míře i lidé, kteří se jinak označují za ateisty. Proč tomu tak je? Tady je pár důvodů:

  • Mýtem spřízněná duše nás neustále bombarduje moderní populární kultura od romantických písní až po americké seriály. Jedná se o velmi silné zdroje falešného společenského programování, které šíří stereotypní nepravdy nebo polopravdy o vztazích.
  • Mýtus o spřízněné duši byl samozřejmě i velmi šikovně zkomercionalizován na mnoha úrovních – od valentinského kýče až po různé kurzy a návody, jak si zaručeně najít svou „druhou polovičku“.

Na samotné představě, že si s nějakou holkou či ženou skvěle rozumíš, až si připadáš, jako byste si četli myšlenky, není nic špatného. Sám jsem zažil ten skvělý pocit, když si prostě takto sednete. Potíž začíná ve chvíli, kdy začínáš věřit, že na světě existuje pouze jediná takováto žena. Proč? Protože je to naprosto nerealistické.

Mýtus Spřízněná duše – mrkni na video.

NIKOLI JEDNA, ALE HODNĚ SPŘÍZNĚNÝCH DUŠÍ!

Pokud je tedy pojem „spřízněná duše“ mýtus, jak vypadá realita? Takto:

Na světě se nachází spousta pro tebe atraktivních žen. S některými si budeš rozumět dobře, s některými špatně. S některými ženami si budeš rozumět příšerně a s některými naprosto skvěle. Neexistuje však jediná, osudová, karmická spřízněná duše. Tam venku na tebe čeká hodně spřízněných duší. Nevěříš? Tak se zeptej chlapů, co se rozvedli nebo ovdověli a našli si po nějaké době novou skvělou partnerku – spřízněnou duši.

Takto zní realistický pohled na téma spřízněná duše.

TROCHA RACIONALITY NEUŠKODÍ

Přistupovat ke vztahům s láskou a romantickými emocemi je fajn. Pevně ale věřím, že ani v této oblasti neuškodí trocha racionality, která ti umožní vnímat skutečnost a tvořit svá očekávání realisticky a nikoli jako ubrečená fňukna cpoucí se koblihama, když sleduje Titanic.

Našel jsi svou ideální holku a povedlo se ti ji sbalit? Považuješ ji nyní za svou spřízněnou duši, s níž budete plout bok po boku astrálem lásky, až do doby, než svět pohltí Ragnarök?

NĚKOLIK TVRDÝCH FAKTŮ

Tady máš několik racionálních a možná tvrdých informací o tom, jak se to s vaším vztahem ve skutečnosti má:

  • Ženy přistupují ke vztahům velmi pragmaticky. Tvá žena – „spřízněná duše“ s tebou bude tak dlouho, dokud se každé ráno bude probouzet s pocitem, že jsi pro ni z praktického hlediska ta nejlepší partnerská volba. Pokud se tak přestane dít, pravděpodobně se s tebou rozejde.
  • Pokud se ve vztahu dlouhodobě chováš jako dominantní alfa chlap, počítej s tím, že po určité době svou spřízněnou duši možná začneš frustrovat. Následovat bude rozchod a hledání poslušnějšího partnera – beta chlapa.
  • Lidé jako živočišný druh nejsou obecně určeni pro monogamii. Pokud se řadíš mezi chlapy se standardním zdravím a libidem, pravděpodobně dříve či později pocítíš touhu mít sex i s jinou ženou. Možná ti to zní neuvěřitelně, ale je to tak.
  • Tvá žena – spřízněná duše, ti nepatří. Není to tak, že by přišel Zeus a řekl: „Kámo, tady máš svou druhou polovičku a už vás nikdo nerozdělí! Ani ten parchant Hádés!“ Míra rozvodovosti a rozchodovosti dosahuje v dnešní době naprosto zásadních hodnot! Nemysli si, že jsi nějaká sněhová vločka, pro kterou toto neplatí. S největší pravděpodobností zkrátka nejsi! Sorry.
  • Tvá spřízněná duše nevyřeší tvé životní problémy! Toto představuje ten nejstrašlivější omyl, s nímž lidé vstupují do vztahů. Nauč se být nejdřív sám se sebou spokojený, makej na sobě, staň se nejlepší verzí svého já, srovnej si svůj život a poté si do něj přizvi nějakou ženu – nikoli ovšem jako zachránkyni nebo středobod tvého života, ale pouze jako jeho pozitivní doplněk!

Svou přítelkyni či manželku, se kterou si skvěle rozumíš, miluj, podporuj ji a měj s ní krásný vztah. Nikdy si však vůči ní nevytvoř nezdravou emocionální závislost. Vždy buď připraven fungovat i nezávisle a sám jako silný alfa chlap – lovec.

LOVU ZDAR!

Info@lovcuvdenik.cz

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *