2 důvody, proč nerozumíš holce (2. část)

(…a proč máš ve vztahu málo sexu). Taky někdy sleduješ holku a absolutně nechápeš, proč se chová tak, jak se chová? Ženský uvažování se v některých ohledech velmi liší od chlapskýho. Pokud to budeš mít na paměti, pochopení holek se stane mnohem jednodušším. Sleduj, jak na to!

Pochopit motivy ženskýho chování a principy ženskýho rozhodování dá někdy chlapovi zabrat...
Pochopit motivy ženskýho chování a principy ženskýho rozhodování dá někdy chlapovi zabrat…

KDYŽ TI ZŮSTÁVÁ ROZUM STÁT

Začneš chodit s atraktivní holkou a po nějaké době se k sobě nastěhujete. Všímáš si toho, že jí některé věci na tobě vadí. Třeba to, že chodíš hrát pravidelně fotbal a pak na pivo s kámošema. Tvůj nepořádek na pracovním stole. To, že hodně času věnuješ práci na svých projektech. Abys jí udělal radost a vyhnul se konfliktům ve vztahu, začneš se jí přizpůsobovat a postupně přistoupíš na většinu jejích požadavků. Přestaneš hrát fotbal, stůl si uklidíš podle představ tvé holky o domácím pořádku a soboty přestaneš věnovat svému podnikatelskému projektu. Nicméně se zdá, že tvoje přítelkyně je pořád nespokojená. Projevuje se to mimo jiné tím, že s tebou chce mít sex mnohem méně často, než tomu bylo na začátku vašeho vztahu.

Dlouhodobě tě přitahuje jedna spolužačka. Snažíš se jí zalíbit, takže jí každou chvíli s něčím pomůžeš. Ona ráda přijímá tvou podporu a pozornost, ale k žádným intimnostem mezi vámi nikdy nedojde. Pak ji jednoho dne potkáš, jak se vede zamilovaně za ruku s největším frajerem a hajzlem z ročníku. Zůstaneš na ně zírat s otevřenou pusou. Vždyť ještě minulý týden o tomhle klukovi říkala, že je to totální debil! Ona se snad musela zbláznit!

Randíš s krásnou holkou, která je o dost mladší než ty. Chceš, aby byla ve vztahu spokojená, takže jí zahrneš dárky. Koupíš jí všechno, na co si vzpomene. Auto, moped, drahou dovolenou. Úspěšně podnikáš, takže si to ostatně můžeš dovolit. A ženský přeci milujou úspěšný, bohatý chlapy, takže si takhle váš vztah jen pojistíš. Pak jendoho dne náhodou zjistíš, že tě dlouhodobě podvádí se svým bývalým přítelem, loserem, kterej je zadluženej až po uši. Chytáš se za hlavu: “Kurva, co se to děje?”

2 DŮVODY, PROČ CHLAPI NEROZUMÍ ŽENÁM

Tak zní několik ukázkových situací, kdy chlapi zkrátka asbolutně nechápou ženy a mají pocit, že pocházejí zkrátka z jiné planety. Jak jsem ti řek už v minulým dílu tohoto seriálu, kterej si můžeš přečíst tady, ženy nepocházejí z jiný planety. Abys je začal lépe chápat, stačí znát dva principy, v nichž se ženský uvažování a rozhodování liší od chlapskýho.

  1. Ženy se v procesu rozhodování a vytváření soudů nechávají ovlivňovat mnohem komplexnějším spektrem vlivů než chlapi. Jejich uvažování je mnohem méně přímočaré. Více na toto téma zde.
  2. Dynamika Frustrace versus Atraktivita je u žen zásadně odlišná nežli u chlapů.

V této kapitole se zaměříme na bod 2, tedy dynamiku frustrace versus atraktivita zejména ve středně a dlouhodobých vztazích.

FRUSTRACE VS ATRAKTIVITA U CHLAPŮ

Jak funguje dynamika frustrace vs atraktivita u chlapů? Poměrně jednoduše a lineárně asi takto:

  • Ženská mě frustruje, to znamená, že její chování a projevy vůči mě jsou mi nepříjemné a otravují mě. Snižují míru mého komfortu. V tu chvíli mám tendenci snížit míru kontaktu s ženou na minimum. To se může manifestovat různými způsoby: pokud s holkou nechodím a jedná se třeba o mou kolegyni z práce, snažím se jí vyhýbat. Pokud se jedná o mou přítelkyni, buď se s ní rozejdu, nebo se snažím kontakt omezit na minimum (častá strategie beta chlapů, kteří sice zůstávají v nespokojených vztazích, ale snaží se během nich omezit kontakt s partnerkou na minimum).
  • Pokud mě ženská nefrustruje, ale naopak je mi většina interakce s ní příjemná, má náklonnost a atraktivita vůči ní roste.

FRUSTRACE VS ATRAKTIVITA U ŽEN

U žen zejména v dlouhodobějších vztazích funguje dynamika frustrace vs atraktivita jinak. Dá se říci, že do určité míry opačně nežli u chlapů.

VZTAH VE ZNAMENÍ BETAIZACE

Podívej se na následující obrázek, který ilustruje vývoj vztahu, který probíhá ve znamení betaizace – tedy proměny v nesebevědomého, slabého beta chlapa.

Vztah s beta chlapem: ženina frustrace krátkodobě klesá, a klesá rovněž i její sexuální atraktivita vůči chlapovi, a to dlouhodobě.

Co se v takovém vztahu děje, pokud jde o dynamiku frustrace a atraktivita? Pojďme si to zanalyzovat:

  • Chováš se čím dál více jako beta chlap. Tvoje poslušnost vůči partnerce roste. Stále více rezignuješ na svou životní agendu v podobě svých preferencí, názorů, životních cílů, koníčků a podobně. Děláš to zejména z toho důvodu, že se chceš partnerce zalíbit a uspokojit ji. Připoutat ji ke vztahu. Možná se chceš tímto způsobem rovněž vyhnout potenciálnímu ženskému drama, které by v případě tvé neposlušnosti vzniklo.
  • V důsledku výše zmíněného chování automaticky klesá tvá svoboda ve vztahu. Tvá životní agenda je stále více podřízena kontrole ze strany tvé partnerky.
  • Frustrace tvé partnerky, pokud jde o vztah s tebou, krátkodobě klesá. Když plníš její přání, reaguje pozitivně a šťastně. Například ve chvíli, kdy jí oznámíš, že už nebudeš hrát s kamarády fotbal každou sobotu a místo toho trávit každý sobotní večer s ní, jak si přála, reaguje šťastně. Tento pocit štěstí je však dočasný.

FREKVENCE SEXU PADÁ DOLŮ

  • Zároveň v momentu, kdy se takto podřídíš jejímu vedení a přání, automaticky klesá její sexuální atraktivita vůči tobě. Ve stejný moment klesá její úzkost ze sexuální konkurence jiných žen – každá žena podvědomě tuší, že submisivní beta méďa přítel nebude pro ostatní dámy tak atraktivní, tudíž se nemusí tolik obávat toho, že by ho chtěla nějaká z nich přebrat.
  • Možná okamžitě, možná ve střednědobém horizontu bude mít tvoje partnerka menší zájem o sex s tebou. Toto představuje naprosto zásadní proces, který spoustě chlapů nedochází. Hodní a poslušní beta chlapi sice vzbuzují u žen krátkodobý pocit štěstí a pokles frustrace, zároveň přesně v okamžiku jejich submise (podřízení se partnerce), padá ženina sexuální atraktivita vůči nim na mnohem nižší úroveň, než na jaké se nacházela například na začátku vztahu.
  • Výše zmíněný princip měj na paměti, kdykoli se v nějaké podstatné oblasti podřídíš své partnerce. Slíbíš jí například, že vykonáš něco, o čem nejsi vnitřně přesvědčen a dlouhou dobu jsi to odmítal. Například svolíš, že se k sobě sestěhujete. Partnerka reaguje šťastně a pozitivně, ale její sexuální atraktivita vůči tobě klesne buď okamžitě nebo ve střednědobém horizontu. Zde leží onen zakopaný pes, který vrtá spoustě beta chlapům v hlavě například ve formě otázky: “Sakra, vždyť dělám všechno, co jí na očích vidím. Jak je možný, že se mnou už nechce mít tak často sex?!!!”

VZTAH VE STYLU ALFA LOVCE

Teď se podívej na další schéma, které shrnuje přístup ke vztahu ze strany alfa chlapa, lovce.

Vztah s alfa chlapem – Lovcem: ženina frustrace krátkodobě stoupá, ale rovněž stoupá její sexuální atraktivita vůči chlapovi, která se dloouhodobě stabilně drží na vysoká úrovni.

Jak se ve vztahu chová alfa chlap – lovec a jak se v návaznosti na to vyvíjí ženina frustrace a atraktivita ve vztahu? Pojďme na to:

  • Jako alfa chlap nekompromituješ svou životní agendu. To znamená, že se k partnerce chováš hezky, podporuješ ji, miluješ ji, věnuješ jí stabilní porci svého času, zároveň však prioritu setrvale a neochvějně přisuzuješ své životní misi, svým projektům a seberozvoji.
  • Na požadavky a přání partnerky automaticky nereaguješ sumbisí, ale naopak je pečlivě zvažuješ a pokud se rozcházejí s tvým životním stylem, prefencemi a plány, jeddnoduše je odmítáš. Například: mladší partnerka by s tebou ráda zahájila společné bydlení po několika měsících vztahu. Ty jako sebevědomý, zkušený alfa chlap dobře víš, že na společné bydlení je zkrátka ještě příliš brzo a tudíž její požadavek mile, ale asertivně odmítneš.
  • Svou svobodu tedy držíš ve vztahu na stabilní, vysoké úrovni. Zároveň tak v učitém ohledu roste frustrace tvé partnerky. A ve stejný moment zároveň roste její sexuální aktraktivita vůči tobě. Jednoduše řečeno: ačkoli ženy jsou často frustrovány sebevědomými alfa chlapy, kteří nepřistupují na jejich požadavky, zároveň k nim pociťují velkou míru sexuální přitažlivosti. Ženy jsou zkrátka obecně nadržené ze sebevědomých, maskulinních chlapů, kteří se neochvějně drží své životní agendy.
  • Odtud pramení onen frustrovaný údiv beta chlapů, kteří vidí, jak žena na svého parnera alfa – lovce, občas frustrovaně nadává stylem: “On je hroznej. Nedělá tohle a tohle.” ale přitom s ním zůstává ve velmi intenzivním emocionálním vztahu, v rámci něhož pociťuje stabilní vysokou míru sexuální aktraktivity.

KALIBRUJ!

Jako vše v oblasti vztahů, měl bys i ty tento alfa přístup rozumně kalibrovat. Rozhodně tě nenabádám, abys na každý požadavek partnerky automaticky odpovídal: “ne”. Zejména v oblastech, které nejsou natolik zásadní, klidně můžeš na mnoho požadavků partnerky s úsměvem přistoupit. Ovšem v oblastech, které zásadním způsobem ovlivňují tvou životní situaci a spokojenost, se vždy nechej primárně vést pouze svým úsudkem. Nikdy se nepodřiď a nekompromituj svou životní agendu jen proto, že chceš udělat svou parnerku šťastnou. Odměnou ti bude nejen úspěch v životě, ale (pro mnoho chlapů překvapivě) i nehasnoucí sexuální atraktivita tvé holky vůči tobě.

Takto zní princip, jehož podstata mnoha beta chlapům zcela uniká, a ti pak tvoří onu frustrovanou skupinu mužů, kteří nerozumí ženám. Nezařaď se mezi ně!

POZNEJ TU NEJATRAKTIVNĚJŠÍ VLASTNOST, KTEROU JAKO CHLAP MŮŽEŠ MÍT

LOVU ZDAR!

Dotazy: info@lovcuvdenik.cz

2 Comments

  • Málem jsem vyprskla kafe na monitor, to je zase snůška naprostých žvást. Všechny ženy nejsou submisivní, ty chytráku:D

    • Nikde v článku netvrdím, že by byly ženy všechny submisivní, tudíž mi smysl tvého komentáře uniká. Přesto díky a Lovu zdar!
      L

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *