Žij plný život – Koncept Lovcovy káry

Potřebuješ někoho, aby tě zkompletoval a doplnil, nebo žiješ plný, autentický život?

V nejvypjatější scéně filmu Jerry Maguire mumlá uslznený Tom Cruise v hlavní roli vůči své filmové lásce: „You complete me!“ V českém překladu něco jako: „Pouze s tebou jsem úplný, kompletní!“

Jedná se bezpochyby o ikonický beta moment v historii kinematografie. Proč? Jednoduše proto, že pokud chlap podobnou větu vysloví, říká tím vlastně: „Bez své milé nejsem kompletní, úplný. Potřebuji někoho jiného, v tomto případě ženu, abych byl celým, plnohodnotným chlapem.“

To samozřejmě představuje brutální beta přístup k životu, ke světu i k sobě samotnému. Předpokládám, že toto myšlenkové nastavení mysli hlavního hrdiny velmi úzce souvisí s holkytidou vůči jeho partnerce a pravděpodobně i s bezvýhradným příjmáním mýtu o spřízněné duši.

JAK NEDOPADNOUT JAKO BETA

Jak neskončit jako filmový mamlas Maguire, esenciální beta. Odpověď zní stručně. Žij autentický, plnohodnotný život, v jehož středobodu se nacházíš ty sám, tvá životní mise a tvůj seberozvoj, nikoli žena! Ženy si vždy přiváděj do života jako jeho příjemný doplněk, nikoli jako jeho hlavní životní misi.

KONCEPT LOVCOVY KÁRY

Plnohodnotný, autentický život. Abych tento termín lépe ilustroval, rozhodl jsem se k tomu použít tzv. Koncept Lovcovy káry. S jeho pomocí přirovnávám život chlapa k automobilu a důležité součásti a elementy chlapova života k jednotlivým dílům této káry.

Poselstvím tohoto konceptu se stává zejména to, že aby Lovcova kára (tedy metaforicky vzato chlapův život) správně fungovala, musí se její všechny jednotlivé komponenty nacházet v dobrém stavu. Zkrátka našlapané, drahé auto se skvěle vyladěným motorem nebude fungovat správně, pokud je jedna z jeho pneumatik vypuštěná. A podobně to funguje i v životě. Soustřeď se na jeho jednotlivé části i na celek, aby vše fungovalo tak, jak má.

Koncept Lovcovy káry vypadá takto:

JEDNOTLIVÉ KOMPENENTY KÁRY

  • FINANCE – peníze nejsou něco povrchního, za co si kupuješ píčoviny. Finance rovněž nejsou pouze něco, za co platíš účty. Pokud to tak máš, tak nežiješ, ale pouze přežíváš. Jedná se naopak o nástroj, který ti dává především svobodu. Z toho důvodu se snaž pořešit finanční stránku svého života. Ve vztahu k ženám nebuď držgrešle. Na prvním rande vždy za ženu zaplať, nicméně na druhou stranu neutrácej jako blázen. Drž své výdaje na rozumné úrovni. Založ svůj vlastní byznys nezávislý na lokaci, díky němuž budeš absolutně svobodný!
  • ZDRAVÍ A FYZICKÁ KONDICE – bez těchto součástek kára tvého života nebude fungovat. Udržuj je ve skvělém stavu. Cvič jednou za 48 hodin, zdravě žer, dostatečně spi, pij dostatek vody, vyhýbej se přílišnému množství chlastu a drog. Začni dělat bojový sport.
  • DOBRÉ VZTAHY S LIDMI – s lidmi ve svém okolí udržuj dobré vztahy. Vyhýbej se nešťastným, zpruzeným, frustrovaným a jinak negativním lidem. Odstraň je ze svého sociálního okruhu. S ženami ve svém životě udržuj SKVĚLÉ, STABILNÍ VZTAHY, buď OTEVŘENÉ nebo TRADIČNÍ.
  • SEXUÁLNÍ ŽIVOT – pokud jde o atraktivní ženy a sex, osvoj si mentalitu hojnosti. MĚJ SKVĚLÝ SEXUÁLNÍ ŽIVOT. Nikdy nezažívej dlouhá období bez sexu (déle než cca 5-6 týdnů).
  • ŽIVOTNÍ MISE – je ti více než 30 let? Intenzivně pracuj na definování své životní mise, která bude dávat tvému životu dlouhodobě smysl a směr. Životní mise funguje jako motor tvého života.
  • RACIONALITA – to je volant tvého života. Používej kritické myšlení a racionalitu. Nejen v oblasti byznysu, ale i ve vztazích se ženami. Nenech se ovládnout iracionalitou a různými bludy.
  • ŹIVOTNÍ DISCIPLÍNA A RACIONALITA – tvoří vlastně rám, karoserii tvého života. Bez struktury a disciplíny se tvůj život bude utápět v chaosu. Jaké je skvělé cvičení na disciplinu. Například železná ranní rutina – vypít půllitr čisté vody, udělat si meditaci či dechové cvičení, dát si ledovou sprchu a krátce si zacvičit.
  • ŠTĚSTÍ A POZITIVNÍ EMOCE – život Nového alfa chlapa Lovce umožňuje žít tu nejšťastnější a nejspokojenější formu života. Tyto pozitivní emoce a spokojenost, štěstí jsou palivo tvého života.

VŠECHNY KOMPONENTY MUSÍ FUNGOVAT

Pamatuj, všechny zmíněné komponenty musí fungovat dobře, aby se tvůj život pohyboval světem jako dobře nanamazaný stroj. Jedna součástka drhne? Oprav ji! Není nic platné, že zbytek stroje funguje skvěle. Jedna vadná součástka způsobí nefunkčnost a možný kolaps celého stroje.

SLEDUJ LOVCŮV LIVESTREAM NA TÉMA LOVCOVY KÁRY!

LOVU ZDAR!

6 Comments

  • Napisu to sem. Musim pochvalit video o mladych zenach, hlavne deleni na A, B a C. Pouze bych byl tolerantnejsi k vymezeni vekoveho rozdilu, myslim, ze tech deset let neni v dnesni dobe problem. Patnact a vice let vsak uz problem je, takze ve 40plus balit zeny, kterym jeste nebylo tricet je velmi nesnadny. Muj poznatek z moji bohaty praxe: nejvetsi prekazkou je hlavne to cislo. Je mi o neco vic nez vam pane Lovec, vypadam cca o deset let mladsi s myslim nadprumernou fyzickou a uz jsem zazil, ze slecna, ktera by jinak byla svolna ke vsemu po zjisteni skutecnyho stavu couvls. Pokud bych lhal, byl by zasun. Tahle situace je zajimava ve srovnani s chlapama, protoze naprosta vetsina mladejch kluku by s atraktivni petactyricitkou nemela problem. U zen to tak neni. Casto maji striktne vymezenou hranici maximalniho veku a pres to nejede vlak: „Panove nad ctyricet nepiste, jednoho tatu uz mam,“ :))

    • Ahoj, Parku, dík za koment. No, samozřejmě, balení výrazně mladších holek je o něco složitější, nicméně, jak jsem říkal ve videu, 3 moje současné přítelkyně v otevřeném vztahu jsou mladší nežli 30 let, přičemž mně je 41. Moje nejmladší stálá FB za poslední rok měla 23 let, byla tedy o více než 17 let mladší než já. Podrobný návod, jak to dělat stejně najdeš zde: https://1url.cz/@MLADE_ZENY Lovu zdar! L

  • Diky, ze jste moji pekelnou a pravdivou storku s panem F vyuzil ve videu 🙂 Myslim, ze by to stalo v budoucnu vice rozebrat na vasem yt, jak je nevhodne zacit vztah a spolecne bydleni POUZE Z ROZUMU (z jeji strany) po kratke znamosti, protoze zde doslo ke klasicke sutuaci, kdy se dali dohromary lide, kteri by spolu za jinych okolnosti nikdy nebyli- a aniz by se blize znali, skocili- respektive ona skocila, ihned do vazneho vztahu s cilem zalozit rodinu. Zde se F, ktery vystupuje na verejnosti jako extremne plachy a bazlivy clovek, pomerne rychle otrepal a kdyz zjistil, ze si ho fakt vybrala, zacal si doma cim dal vice dovolovat- prinutil ji smazat z instagramu fotky v plavkach, zakazal jakykoli kontakt s jinymi muzi atd. Mohlo by to byt prinosne i pro zeny, jak je dukezite adepta na zivotniho partnera lepe poznat, protoze jako kamarad byl F dokonaly, navaril i napekl, rekonstruoval kuchyni, vyvencil psa atd:)

    • Ahoj, Parku. Taky zajímavé téma. Možná v budoucnu zpracuju. Lovu zdar! L

  • Super 🙂 Musim pochvalit posledni video s tou mladou slecnou, ktera, asi kouzlem nechteneho, ale presne domonstruje tvrdou hypergamni zenu… to neni urazka, pouze konstatovani faktu 🙂
    Mel bych dalsi tip na video, uz pro pokrocilejsi lovce a sice rozebrat faktory, ktere chlap nemuze ovlivnit a to je napriklad jeji rodina a predevsim tchyne. Muj blizky kamarad ted dostal kopacky po vice nez deseti letech vztahu, ktery byl okolim povazovan za vzorovy. Kamarad neni a nebyl svaty, nicmene svou partnerku miloval a vedomne ji neublizoval 🙂 proc to pisu- kdyz jsme to v hospode analyzovali, rikal, ze je to zrejme vina tchyne. Kdyz s pritelkyni pred lety zacinali, mel nadprumerny prijem zatimco tchynin partner (ktery neni otcem jeho ex, ale s nimz byla ona tchyne dlouho a se kterym ma druhou dceru) podprumerny,nebo zadny. Tohoto cloveka, fyzickym vzhledem mega alfu, vymenila tchyne cca pred sesti lety za noveho providera. Ten sice nema alfí vzhled, ale za to do rodiny prinesl do te doby nevidane finance. Tchyni vzal v jejich padesati poprve k mori :)), dal ji do uzivani suv vyssi stredni tridy a umoznil ji odejit z prace do domacnosti. Kamarad ma pro zeny atraktivni a svym zpusobem prestyzni povolani, avsak prijmy tomuto cloveku nemuze konkurovat. Jeho prace je navic casove narocna a je mu zaroven konickem, vasimi slovy zivotni misí, coz ssebou nese mene spolecne straveneho casu, narozdil od tchyne, ktera je kazdy vikend na welnesu:) Zde podle nej lezi koren rozchodu… jinak nezastira, ze v dlouhem vztahu zpohodlnel a prestal byt ostrazity, mozna i nebyl tolik pozorny jako v minulosti atd. Jinak kamarad je sportovec, ktery se libi zenam a ktery mel mnoho zen… 🙂 bohuzel tento vztah povazoval za posvatny a mozna podlehl mytu o spriznene dusi, o to je to pry horsi procitnuti…

    • Zajímavý námět, Parku. Zvážím to. Lovu zdar! L

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *