Test pro tvou holku i lidi obecně

Na charakteru lidí, které si držíš blízko sebe, záleží! Vyzkoušej ho jednoduchým testem!

Líný egoistický čůmer v akci.

V nedávný době jsem zažil dvě situace, který něco vypovídají o charakteru lidí.

BEACH VOLEJBAL

Tento rok celkem pravidelně doplňuju trénink boxu tím, že si chodím zahrát jednou za týden beach volejbal. Moc hezká hra mimochodem. Po skončení hry je vždy nutno upravit kurt. Celkem banální záležitost, která zahrnuje maximálně tři, čtyři minuty prohánění se s hrablem po písku. Kluky, s nimiž jsem zatím hru zažil, považuju obecně za fajn spoluhráče. Bohužel jsem u několika z nich zaznamenal jasnou neochotu se úklidu kurtu jakkoli aktivně zúčastnit. Prostě si po skončení hry kecnou na prdel a s klidem pozorují, jak i jejich spoluhráčky pocitvě hrabou, zatímco oni sedí jak pecky a čumí. Pro mě absolutně nepochopitelné chování.

MUAY THAI SPARING

Končí celorepublikový sparing v thai boxu. Účast na akci je zdarma, financuje ji CMTA. Poté, co skončí ťukec, je ovšem potřeba rozebrat žíněnku zakrývající palubovku a pomoci ji organizátorům odnést do auta. Beru to jako samozřejmost. Jako takový malý dík za možnost účasti na takovéto příjemné akci.

Navzdory tomu, že se akce zúčastnilo odhadem 50 lidí, tak s úklidem pomáhá slabá dvacítka. Jsem si vědom toho, že někteří účastníci přijeli z dalekých koutů republiky. Musí tudíž promptně mazat do sprch a vydat se na zpáteční cestu, aby stihli být doma v rozumný čas. Pro tyto lidi mám pochopení. Jinak je tomu ale v případě pár účastníků, které jsem zahlídnul poflakovat se po chodbě ještě dlouho po skončení akce a čumět na lidi, jak nosí žíněnky, aniž by je napadlo jakkoli pomoci.

NEVYCHOVÁVÁM

Tyto lidi nazývám soukromým technickým termínem líný, egoistický čůmer. Jak se k nim vztahuju? Jako vždy ve stylu Nového alfa chlapa – Lovce, tedy na bázi maximální nezávislosti na výsledku. V tomto ohledu se držím rčení, že chlap je tak velký, jak velké jsou věci, které ho dokážou rozčílit.

Ve vztahu k oněm lidem tedy nepociťuju žádný vztek, frustraci, tím méně tendence k jejich výchově (tu měli zastat jejich rodiče). Ostatně uhrabání kurtu je zkrátka marginální záležitost, kterou prostě zvládnu bez mrknutí oka za pár minut a v podstatě mě nic nestojí.

VÁŽNĚJŠÍ VZTAH? NIKDY!

Navzdory výše zmíněnému uvolněnému přístupu se mi přeci jen, chtě, nechtě, ukládá ohledně těchto lidí do hlavy jedna zásadní informace. S ČLOVĚKEM, KTERÝ SE OPAKOVANĚ PROJEVUJE JAKO TAKOVÝTO EGOISTICKÝ, LÍNÝ ČŮMER BYCH NIKDY, ZA ŽÁDNÝCH OKOLNOSTÍ NEVSTOUPIL DO ŽÁDNÉHO HLUBŠÍHO VZTAHU ČI VÁŽNĚJŠÍHO PROJEKTU. Zkrátka, dát si s ním ťukec na sparingu? Jo, proč ne. Zahrát si beach? Jasně. Nicméně začít se stakovým člověkem blíže kamarádit, připustit si ho do svého bližšího kruhu přátel nebo s ním třeba zahájit pracovní spolupráci či podnikání? V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ!

Tyto lidi nechci jakkoli vychovávat. NICMÉNĚ V MÉM RÁMCI PŘÍSTUPU JSOU BOHUŽEL NELÍTOSTNĚ DISKVALIFIKOVÁNÍ PRO JAKÝKOLI ZÁVAŽNĚJŠÍ VZTAH. RESPEKTIVE SE SAMI SVÝM CHOVÁNÍM DISKVALIFIKUJÍ.

JE LÍNÝ ČŮMER? ZJISTI TO JEDNODUCHÝM TESTEM!

JSI PRŮMĚREM 5 NEJBLIŽŠÍCH LIDÍ

Jedno staré, moudré úsloví říká: JSI PRŮMĚREM 5 NEJBLIŽŠÍCH LIDÍ, KTERÉ MÁŠ KOLEM SEBE! Pamatuj na to a pouštěj si do svého vnitřního kruhu přátel a blízkých lidí pouze vynikající a schopné lidi. Nikoli sobecké mouly!

JSEM BEZ CHYB?

Chci výše napsaným textem tvrdit, že jsem bezchybný a můžu soudit jiné lidi? Jasně, že ne! Proto prosím každého, kdo by mě potenciáně v budoucnu přistihl při podobném sobeckém, rozmazleném chování, aby mi to dal hlasitě najevo a upozornil mě na něj. Budu mu za to vděčný.

KAFE TEST

Můj oblíbený red pill autor Rich Cooper doporučuje jeden test pro odfiltrování sobeckých, infantilních a toxických lidí z tvého nejbližšího okolí. Říká mu test s kafem. Vypadá to asi takhle:

Začínáš randit s novou holkou? Pravděpodobně do vašich setkání investuješ nějaké finance. Sem tam ji pozveš na drink, uvaříš ji třeba večeři, když přijde k tobě domů na druhé rande. Později ji třeb pozveš do kina. Zkus ji tedy pak požádat o malou laskavost. Před dalším rande ji napiš: “Zlato, můžeš mi prosím cestou koupit kafe s sebou?” A hotovo. Potom sleduj její reakci. Pokud bez keců tvou prosbu splní, všechno v pořádku. Odmítne, zapomene, vykašle se na tebe nebo dokonce začne protestovat? Pak velmi dobře zvaž, jestli s takovou osobou navazovat hlubší vztah.

Podobný test pak můžeš aplikovat i v případě svých přátel. Máš nějakého kámoše, jemuž občas projevíš nějakou laskavost? Super. Požádej ho někdy rovněž o drobnou pomoc nebo asistenci. Zdravý přátelský vztah vyžaduje totiž reciprocitu. Kámoš odmítne nebo se na tebe vykašle? Případně věc vykoná s kyselým ksichtem a rozladěnými protesty? Je načase zvážit, zda si takového “přítele” držet ve svém vnitřním kruhu nejbližších lidí.

LOVU ZDAR!

3 Comments

  • Tohle je u sportu celkem běžný jev. Příprava a úklid hřiště, případně vybavení. Dokola to dělají jen ti samí lidé. Ti co čumí jsou zpravidla i ti, kteří při samotné činnosti do toho příliš nedávají. S tou kávou mi to zase připomnělo zážitky z korporátu a kuchyňky. Kdy tradičně člověk byl ten, kdo kávu dosypával, vodu dolíval, vysypával odpad a to i přesto, že před ním druhý dělal dvě kapučínka (jedno pro sebe, druhý pro kolegyni). Někdy nastávala i taková situace, že člověk zjistil, že káva došla a místo toho, aby napsal asistence o doplnění tak tam radši několik chlapů sedělo půl dne bez šálku ranního životabudiče. V nevoli učinit takové triviality se odráží přístup a vztah člověka ke světu.

    • Souhlasím. Lovu zdar! L

  • Ještě horší než úklid kurtu je poslední kousek nějaké pochoutky a posléze umytí nádobí. Mě to nedělá problém, v práci to beru spíš jako oddech. Ale než štvalo, tak mě to mrzelo na jinak výborné partě. Dost často se pak stane, že nádobí uklízí ten, který to jídlo přinesl. Tak to už bych se hanbou propadl, neudělat to za něj.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *