Naděl sám sobě ten nejlepší dárek!

Představ si, že by se ti mohlo splnit jedno ze dvou přání. První možnost: nádherná holka, po který toužíš, ti z ničeho nic řekne, že s tebou chce chodit. Druhá možnost: v průběhu roku absolvuješ sto rande s výsledkem, kterej není předem jistej. Co by sis přál víc? Já ti svou volbu prozradím na konci tohoto článku.

Krásná přítelkyně získaná bez snahy, nebo 100 x rande s nejistým výsledkem?

ODPOVĚĎ NA DOTAZ

Svou odpovědí na tento dotaz se zařadíš do jedné ze dvou skupin chlapů na tomto světě. Pokud jsi zvolil možnost číslo 1, spadáš do první skupiny chlapů. Pokud možnost číslo 2, spadáš pravděpodobně do druhé skupiny.

  1. SKUPINA – chlapi, kteří chtějí nebo svolí k tomu, aby SE SVĚT A ŽIVOT DĚL JIM. V životě obecně zaujímají spíše pasivní pozici. V oblasti randění zaujímají neaktivní, tedy konvenčně femininní roli. To ve výsledku znamená, že jsou náchylnější k mentalitě oběti.
  2. SKUPINA – chlapi, kteří se naopak CHTĚJÍ DÍT SVĚTU. V životě obecně zaujímají proaktivní roli. V oblasti randění a vztahů se ženami zaujímají konvenčně maskulinní, proaktivní roli. To ve výsledku znamená, že jsou odolnější vůči mentalitě oběti.

CO JE MENTALITA OBĚTI A PROČ JE DOBRÝ SE JÍ ZBAVIT

Co je mentalita oběti? Ve zkratce tento pojem znamená hluboké vnitřní přesvědčení, že za moje neúspěchy a životní problémy může primárně vždy nějaká vnější entita nebo síla – ať už se jedná o rodiče, expřítelkyni či exmanželku, jiné lidi nebo společnost obecně, nepřízeň osudu atd.

“Rozešla se se mnou holka? Je to tím, že ona je zlá osoba anebo prostě tím, že mi osud nepřeje ohledně vztahů. Mám špatnou práci? Může za to stát nebo společnost, že mi neposkytly více vhodných pracovních příležitostí. Nedokážu oslovit holku, která se mi líbí? Může za to příroda nebo nepřízeň osudu, kvůli nimž jsem introvert. Anebo že by to byla spíš chyba rodičů, protože mě neučili více se socializovat, když jsem byl dítě? Mám nešťastný vztah nebo manželství? Je to primárně vina mé přítelkyně, protože je na mě zlá! Můj život stojí za prd? Může za to moje ex! Zničila mi život!” takhle zní typický uvažování člověka, kterej trpí mentalitou oběti.  

MENTALITA OBĚTI TĚ PARALIZUJE

Obecně vzato, přistupování k životu a světu kolem nás skrze mentalitu oběti představuje velmi nezdravý životní přístup. Jelikož zásadní vliv vždy přisuzuji vnějším činitelům, cítím se vůči nepříznivým okolnostem v životě zcela bezmocný, což nevyhnutně vede k letargii a depresi.

Z toho důvodu doporučuju snažit se v každym aspektu života mentalitu oběti co nejvíce redukovat. Otázky jako „proč se mi tohle děje?“ nebo „kdo za to sakra může?“ nahradit spíše otázkou „ok, tady je problém, co s tím udělám?“  

Rozešla se se mnou holka? Dobře, nejspíš jsem ve vztahu nedělal některé věci správně. Co a jak můžu změnit? JAK MÍT PŘÍŠTĚ MNOHEM LEPŠÍ VZTAH? Anebo jsem si nevybral správnou holku. Jak si příště zvolit lepší partnerku? JAK ZA NĚKOLIK TÝDNŮ ČI MĚSÍCŮ A BEZ NĚJAKÉHO URPUTNÉHO SNAŽENÍ ZÍSKAT HOJNOST ATRAKTIVNÍCH ŽEN V ŽIVOTĚ?

Mám nudnou práci za málo peněz. Tak jo, co musím udělat pro to, abych si sehnal lepší? A NEBO RADĚJI ZAHÁJIL SVŮJ VLASTNÍ ÚSPĚŠNÝ BYZNYS?

STÁT SE ATRAKTIVNÍM CHLAPEM, KTERÝ SE DĚJE SVĚTU, JE JEDNODUŠŠÍ, NEŽ SE NA PRVNÍ POHLED ZDÁ, POKUD MÁŠ TEN SPRÁVNÝ NÁVOD, KTERÝ NAJDEŠ ZDE.

ZÁZRAČNEJ ELIXÍR

Sám jsem k mentalitě oběti v minulosti inklinoval a musím říct, že pokud se tohoto nezdravého životního přístupu zbavíš, působí to na tebe jako zázračnej životodárnej elixír. I překážky a problémy, které jsi doposud vnímal jako otravné a nepohodlné, ti najednou budou připadat jako výzvy, za které jsi vlastně vděčný, protože tě posílí.

Osobně se dneš řídím zlatým pravidlem: VŠE ŠPATNÉ V MÉM ŽIVOTĚ JE PRIMÁRNĚ MOJE VINA. CO S TÍM UDĚLÁM?

Ačkoli tento životní přístup zní na první pohled velmi tvrdě, udělá z tebe ve skutečnosti velmi šťastného člověka. Proč? Jelikož pokud VŠE ŠPATNÉ V TVÉM ŽIVOTĚ JE PRIMÁRNĚ TVOJE VINA, NEJSI TÍM PÁDEM LOUTKOU V PRACKÁCH NĚJKÝCH VNĚJŠÍCH SIL, ALE NAOPAK SÁM PŘIJÍMÁŠ ZODPOVĚDNOST A INICITIVU V RÁMCI SVÉHO ŽIVOTA. JSI TO TY, KDO MÁ SVÉ ŽIVOTNÍ ŠTĚSTÍ A SPOKOJENOST VE SVÝCH VLASTNÍCH RUKÁCH. TOTO JE NESKUTEČNĚ POSILUJÍCÍ NASTAVENÍ MYSLI, KTERÉ Z TEBE UDĚLÁ ÚSPĚŠNÉHO A ŠťASTNÉHO CHLAPA. Mluvím z vlastní ověřené životní zkušenosti.

MOJE ODPOVĚĎ NA ÚVODNÍ OTÁZKU

Takže zpět k úvodní otázce. Vybral bych si spíš nádhernou ženskou a nebo stovku rande s nejistým výsledkem? Samozřejmě to druhé. Proč?

V prvním případě sice budeš mít po svém boku atraktivní partnerku, po které toužíš, ale bez toho, abys zlepšil své schopnosti. Tento nedostatek si budeš dobře uvědomovat a do značné míry se tak staneš rukojmím onoho vztahu. Každý den se budeš klepat strachy, aby vztah neskončil tak rychle, jak začal. A pokud konec skutečně přijde, zhroutí se ti svět.

Naopak, pokud za rok absolvuješ stovku rande, s každou novou schůzkou se tvoje schopnosti komunikovat a balit holky budou zlepšovat. Po roce nebo dvou z tebe bude zcela novej chlap, který se nebude muset upínat k  imaginárnímu přání, aby s ním nějaká žena jeho srdce chtěla chodit. Bude dobře vědět, že nahánět holky je tragická chyba. Naopak bude mít v životě dostatek  atraktivních žen, které si samy budou přát, aby jim věnoval pozornost a pozval je na rande.

TO VŠECHNO JE JEDNODUŠŠÍ, NEŽ SE NA PRVNÍ POHLED ZDÁ, POKUD MÁŠ TEN SPRÁVNÝ NÁVOD, KTERÝ NAJDEŠ ZDE.

Jakej bude dárek, kterej si nadělíš sám sobě třeba v tomto roce, samozřejmě nechávám na tobě. Určitě ale doporučuju na seznam zapsat: „zbavit se mentality oběti“.

JAK NA TO? PODROBNOU STRATEGII PROBÍRÁME S OSTATNÍMI FANOUŠKY LOVCOVA DENÍKU V LOVCOVĚ KRUHU. STAŇ SE JEDNÍM Z NÁS!

Lovu zdar!  

Dotazy: info@lovcuvdenik.cz

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *