První rande

První rande – za život jsem jich absolvoval už více než 300. I tak pociťuju před každou první schůzkou s novou holkou jemný šimrání adreanlinu. Dobře ale vím, jak to udělat správně. Chceš to umět taky? Jdem na to!

První rande - to je zážitek, kterej by tě měl hlavně bavit
První rande – to je zážitek, kterej by tě měl hlavně bavit

ORGANIZACE PRVNÍHO RANDE

Tato kapitola se zabývý organizačními faktory prvního rande jako jsou:

  • výběr místa a celkového charakteru rande (hlavně žádný zážitkový první rande!)
  • čas (denní doba)
  • logistika
  • placení (finanční výdaje na první rande)

Pokud jde o postupy, jak správně s holkou komunikovat a sexuálně eskalovat, těm se věnuju v kapitole Jak mít sex co nejdřív a samozřejmě ve svém kurzu úspěšného balení Lovcův trénink.

Informace v této kapitole se opírají o rozsáhlou studii materiálů z oblasti picku up artu, kterou jsem provedl, a zároveň samozřejmě o mé bohaté osobní zkušenosti vyplývající z absolvování již více než 300 prvních rande s atraktivníma holkama. V současné době cca 80 % mých kontaktů s novou holkou končí úspěšnou sexuální eskalací na prvním či druhém rande.

CHCEŠ SI UŽÍT PRVNÍ RANDE? NEJDŘÍV MUSÍŠ OSLOVIT HOLKU A POZVAT JI NA NĚJ! ZJISTI, JAK NA TO.

PRAVIDLA PRO SPRÁVNÝ PRVNÍ RANDE

Brát holky na první rande do drahejch restaurací, na filmy do kina, za různejma zážitkama jako motokáry, lunapark nebo ruční dílna s výukou recyklace sandálů? Z toho důvodu, abych svůj protějšek zabavil a udělal dojem? Takovou blbost bych neudělal.  Překvapuje mě ale, jak často to ve svým okolí vidim.

Samozřejmě i takový tzv. zážitkový první rande může skončit fajn výsledkem, nicméně vynakládáš na něj zbytečně mnoho energie a prostředků, aniž bys zvýšil své šance (někdy spíše naopak) a zcela si blokuješ možnost minimalizace škod, pokud se schůzka nevyvíjí tak, jak by sis přál.

Rande by mělo splňovat několik kritérií. Ty ti samozřejmě nezaručí, že skončí úspěchem, ale pomůžou ti zajistit, abys maximalizoval pravděpodobnost dobrýho konce a zároveň minimalizoval energii, prostředky a čas, které ztratíš, pokud se to prostě nepovede. Ideální první rande by mělo být:

  • laciný (osobně za holku na prvním rande vždy zaplatím, nicméně utrácím za ni zpravidla okolo 250 CZK či méně za jeden, dva drinky)
  • poblíž tvýho domova (pokud budeš chtít sexuálně eskalovat na prvním rande, měl bys být blízko bydliště)
  • jednoduchý (žadný komplikovaný zážitkový rande!)
  • umožňující intimní konverzaci
  • časově nenáročný (pokud na prvním rande nebudeš eskalovat, měl bys na něm strávit maximálně 90 minut)

PRVNÍ RANDE BY MĚLO BÝT LACINÝ!

Máš tolik prachů, že je prostě neřešíš? Taťka vlastní luxusní restauraci nebo bar, kde máš otevřenej účet? Za každou cenu si chceš najít zlatokopku, pro kterou tvoje prachy zásadním faktorem vztahu? V tom případě si udělej rande tak drahý, jak hrdlo ráčí.

Ve všech ostatních případech doporučuju rande udělat laciný. Pokud holku zaujmeš, věř tomu, že se jí s tebou bude líbit i v pěknym baru, kavárně za rohem tvýho bydliště. Naopak, pokud ji nezaujmeš, nepomůže ani večeře v Boheme Bourgeoius, pokud tedy není zlatokopka, což pak samozřejmě záleží na vašich preferencích.

Někteří autoři z pick up komunity doporučujou na konci rande prostě rozdělit účet. Nemyslím si, že to nutně představuje špatnou volbu. Já osobně se zatím pořád držím konzervativního pravidla, že na prvním rande platí chlap. Ale jak jsem říkal, pokud mě účet za holku na nepovedeném rande stojí cca 40 až maximálně 150 korun za jedno, dvě piva, vína, kafe, považuju to za něco, co si můžu celkem v pohodě dovolit. Jen velmi zřídka utrácím více.  

FAKTORY DŮLEŽITĚJŠÍ NEŽ PRACHY

Jaký faktory jsou během prvního rande důležitější než prachy, které investuješ?

Při rande je nutno během konverzace neklouzat formálně po povrchu (například hovorem o práci, škole, oblíbení hudbě apod.), ale postupně přejít k silným emocionálním tématům: její sny, touhy, ambice, její rodina, její vztahy, a poté třeba detaily sexuálního života a sexuální preference. To vše zábavně, s nadhledem. Jen během takovéhoto hlubokého rozhovoru navážete s holkou to pravé emocionální spojení.

PRVNÍ RANDE ORGANIZUJ JEDNODUŠE, BLÍZKO TVÝHO DOMOVA

Možnými pozitivními výsledky prvního rande jsou:

  • sexuální eskalace na prvním rande
  • příprava pro sexuální eskalaci na druhym rande

V obou případech platí, že do rande bys měl investovat co nejmenší možné množství času a energie. Následuješ tak Zákon minimální snahy a posiluješ svou Nezávislost na výdledku (po chlapskym sebevědomí hned druhý nejatraktivnější rys, který ženské na chlapech milují).

Ideálním výsledkem prvního rande může být to, že si holku přivedeš domu a budete mít sex. Že v tom není žádná romantika? Na rande jdete oba dva stejným cílem – navázat v ideálním případě romanticko-sexuální vztah, ať už výhradně monogamní, nebo polygamní, krátkodobý, dlouhodobý, na věčnost. To je jedno. A věř tomu, že holky to chtěj velmi podobně jako ty, pokud správnou komunikací a přístupem dokážeš zařídit, aby byly nadržený. Jediné, co musíš udělat, je odstranit překážky, které jim v tom brání.

NEPODCEŇUJ LOGISTIKU

Tím nejpraktičtějším blokem je samozřejmě logistika. Pokud se plácáte v zoologický zahradě na druhym konci města, těžko můžete ve vhodnej okamžik navrhnout přesun směrem k vašemu bydlišti a posteli.

PROČ MÍT SEX NA PRVNÍM RANDE

Samozřejmě není nutný, aby se sex odehrál na prvním rande. Ovšem čím dříve se tak stane, tím více minimalizuješ čas a energii případně vynaloženou na další schůzky s partnerkou, se kterou vám to prostě evidentně v posteli neklape (a pokud to nefunguje tam, sotva bude fungovat váš budoucí vztah, ať už si ho představujete jako milenecký nebo dlouhodobě partnerský).

OBSKURNÍ SEXUÁLNÍ ZÁŽITEK V PRAXI

Sám jsem udělal podobnou zkušenost asi před rokem. Tenkrát jsem se seznámil s jednou roztomilou Turkyní. Vrazila do mě v supermarketu ve froně u pokladny, já se otočil, začali jsme kecat o zmrzlině, co si koupila, a já ji pak před obchodem požádal o číslo.

Holka s půvabnym obličejem, krásnejma černejma vlasama, cool oblečená, s malým výstřihem jemně odhalujícím obrovský kozy, spíš nižší postava (cca 160 cm), ale to jsem byl schopnej překousnout, i když preferuju vysoký holky (180 cm a víc).

JEŠTĚ, ŽE TO BYLO NA PRVNÍM RANDE

Týden potom jsme si dali první rande. Pozval jsem ji do baru kousek od mýho bytu. Trochu jsme se picli, začal jsem ji líbat ještě v baru a pak ji vzal k sobě domu … abych následně zažil jeden z nejpodivnějších a nejhorších sexuálních zážitků svýho života. Oblečená vypadala se svým hubeným obličejem s výraznými rysy lemovanými havraními vlasy a obroskejma kozama velmi atraktivně, ale jakmile se svlíkla, odhalila podivně rozteklý tělo s povislejma kozama a hlavně velmi povolenym, menším a neforemnym zadkem.

Jsem na pořádně velký, pevný prdele a tahle část těla je pro mě ze sexuálního pohledu zásadní. Její černý ochlupení na nohách a v rozkroku nebylo příliš oholený. Nejsem zrovna vyznavač totálního oholení, libí se mi obojí – jak hladkej povrch, tak menší bobr. Tohle ale působilo velmi neeroticky.

Navíc celou dobu furt mlela angličtinou s otravnym přízvukem „masturbation, masturbation,“ přičemž vyžadovala, abych jí masíroval přes kalhotky, které se předtím sundala (prostě chtěla, abych si je nasadil na ruku). Když dospěl ten obskurní sexuální zážitek ke svýmu konci, začala ještě velmi otravnou litanii o tom, že má nějakýho boyfrienda a že tady je asi jen kvůli tomu, aby u něj vyvolala žárlivost. Kdybych o ní stál, nepovažoval bych to za nepřekonatelnej problém, ale takhle mě to opravdu už jen otravovalo.

Nakonec jsem tedy musel jen ocenit, že jsme v posteli skončili hned na prvním rande a já se vyhnul vkládání energie, času a peněz do dalších schůzek, který bych s ní možná v nevědomosti absolvoval, aniž by to jak mně, tak jí bylo k nějakýmu užitku.

Další důvody, proč mít sex co nejdřív, rozebírám v této kapitole.

NEJDŘÍV SE STAŇ MILENCEM

Chlap může ve vztahu k ženě, o níž má zájem, zaujmout obeně tři pozice:

  • Milenec – chlap, s nimž má holka sexuální styk.
  • Kamarád – chlap, jehož holka považuje za osobního přítele, jemuž se například svěřuje s důvěrnými osobními záležitostmi. Nevstupuje s ním ovšem do sexuálního vztahu.
  • Podporovatel – muž, který holce poskytuje oporu v životě, případně ji podporuje i materiálně. Sexuální poměr taky není nutně přítomen.

Pokud máš zájem stát se přítelem (partnerem) ženy (v tradičním klasickém monogamním vztahu), měl bys ve vašem dlouhodobém vztahu plnit všechny tři role, tak aby vztah fungoval. Začít bys ovšem měl rolí milence. Pokud cheš vztah rozvinout do dlouhodobého monogamního svazku, roli kamaráda a pečovatele můžeš začít plnit později.

Naopak nejhorší úděl chlapa představuje to, pokud se ve vztahu k ženě, o níž má zájem, zasekne pouze v roli kamaráda (je takzvaně odsunut do friend zone) a opatrovatele, nicméně milencem se nikdy nestane. Ona pak pouze využívá jeho služeb a podpory, zatímco sexu se věnuje s jinými chlapy. Více na tohle téma si přečtěte v kapitole Buď milenec, ne kámoš!

I pokud tedy nevyhledáváš one night stands, stejně dává smysl zaujmout ve vztahu k ženě, o kterou máš zájem, co nejdříve roli milence. A proč ne hned na prvním rande? Není na co čekat.

První rande v ZOO - to není zrovna ideální volba. Proč? Čti dál!
První rande v ZOO – to není zrovna ideální volba. Proč? Čti dál!

PRVNÍ RANDE MUSÍ UMOŽŇOVAT KONVERZACI A INTIMITU

Pokud holku neohromíš nestkutečnými zážitky ani obrovskými finančními obolusy, co vložíš do schůzky, jak navážeš vztah a nastolíš tu správnou atmosféru? Jo, starou dobrou konverzací. Konverzovat s ženskými je schopnost, jíž si prostě musíš osvojit. Ideální je, pokud například umíš hned od první vteřiny vašeho rande mluvit a komunikovat s holkou tak, jako byste byli dlouholetými kamarády. Tuto schopnost, která skvěle uvolní atsmoféru a otevře cestu k pozdější sexuální eskalaci, vyučuju v rámci svého kurzu Lovcův trénink.

Celkem dobrou zprávou je to, že většina ženských, pokud je zaujmeš, následně obstará 70 až 80 procent konverzace samy. Jsou prostě tak ukecaný, že ti stačí jen se řídit zákonem minimální snahy, poslouchat, někdy pohotově zareagovat, ukázat zájem, případně položit doplňjící otázku jako důkaz, že posloucháš.

Neplatí to samozřejmě vždy. Pokud pozveš ven osmnáctiletou introvertku, která právě absolvuje své druhé rande, budeš se asi muset přičinit víc. Nicméně moje zkušenosti mi opravdu potvrdily, že ženský rády kecaj a ještě raději s chlapem, co se jim líbí, u sklenice vína.

ÚVOD RANDE

Intimní konverzace a komunikace nezačíná ve chvíli, kdy usednete ke stolu v kavárně nebo v baru, ale už ve chvíli setkání. Při pozdravu zásadně holkce nepodávej ruku! Chceš být její byznys partner nebo kolega, do prdele? To určitě ne! Místo podání ruky ji polib na tváře, obejmi ji, v nejhorším ji raději s humorem a trochu teatrálně polib ruku, než abyste si s nimi třásli jak na stranickym sjezdu.

Další naprosto základní věcí, která se mi vždy osvědčila, je začít se s ní bavit okmažitě jako s někým, koho znáš deset let. To znamená nepokládat žádné formální nudné otázky jako “Našla jsi to tu v pohodě? Jaký byl den v práci?”, ale místo toho jí okamžitě začít vyprávět třeba nějakej vtipnej příběh podobnym způsobem, jako byste se bavili se starym, dobrym kámošem: “Haha, představ si, že během toho, co jsem tady na tebe ty tři minuty čekal se tu nejdřív jeden chlap málem zabil na tý Lime koloběžce a pak mě nějakej týpek v obleku prosil, ať mu koupim kafe!” (tohle se mi fakt při čekání na rande jednou stalo).

Následně během konverzace by tvůj celkovej dojem měl vyzařovat zejména uvolněnost – tzn. většinu času sedět pohodlně opřený o opěradlo židle a sebevědomě zabírat prostor.

O ČEM SE S ŽENOU BAVIT NA PRVNÍM RANDE A JAK SE VYHNOUT TRAPNÉMU TICHU. TADY MÁŠ NÁVOD!

INTIMNÍ KONVERZACE

Dále rande musí umožňovat pohodlnou konverzaci, i ve chvíli, kdy se posadíte v nějakym podniku. Doporučuju klidnější místo, kde sedíte v dostatečný vzdálenosti od ostatních lidí. A zároveň by místo mělo umožňovat dostatečnou intimitu pro chvíle, kdy se sblížíte a budeš ji chtít třeba políbit.

Proto považuju za blbost vzít holku na první rande na tato místa:

  • Kino – čumíte na film, žádná intimní konverzace neprobíhá.
  • Divadlo – čumíte na podium, žádná intimní konverzace neprobíhá.
  • Koncert – v klubu řve hudba, žádná intimní konverzace neprobíhá.
  • Zoo – čumíte na masturbující opici, konverzace může probíhat, nicméně nemáte dostatek soukromí, abyste mohli blízko vedle sebe, dotýkat se a intimně komunikovat.
  • Galerie – čumíte na obrazy, kolem je hromada lidí, žádná intimní konverzace neprobíhá a pokud ano, tak jen na téma umění, nikoli vztahů (pokud tedy nejsi kurátor nebo tak něco).
  • Party – nemáte soukromí, ruší vás další lidé – kamarádi, kamarádky.
  • Další, pro první rande stupidní místa a akce – Nedávno mi například jedna holka, se kterou občas spím, říkala, že ji jeden nápadník pozval na rande, během něhož se měli setkat s jeho kamarády na pražský náplavce. Říkal jsem si, že ten kluk je buď úplnej blbec, a nebo to má zcela na háku a vůbec mu nebude vadit, pokud ona pozvání odmítne. Samozřejmě to udělala.

KAM TEDA NA PRVNÍ RANDE?

Kam vzít teda holku na první rande? Existuje jedna univerzální rada: nekomplikuj to!

Sám rád chodím do asi dvou kaváren a dvou hezkejch barů, ne víc něž deset minut pěšky od místa, kde bydlim. Je tam klid na konverzaci a rozvržení stolů umožňuje, že můžeme sedět kousek od sebe. Ideální místo pro intimní konverzaci, během něhož s holkou navážeme spojení. A žádné logistické překážky k tomu, abych ji mohl vzít k sobě domů.

KDYŽ NEESKALUJEŠ NA PRVNÍM RANDE

S tím, jak získáváš zkušenosti s randěním, zlepšuješ i svůj instinkt, který ti napoví, zda sexuálně eskalovat. Pokud zjišťuji, že holka není na sexuální eskalaci na prvním rande připravená, případně máme rande přes oběd a eskalace není ani dost možná (musím zpět do práce), přecházím plynule na variantu číslo 2 a nechávám sexuální eskalaci na druhé rande.

V takovém případě s holkou během prvního rande navážu intimní konverzaci, dotýkám se jí. Rande ukončuji po 60 až maximálně 90 minutách dle zákonu minimální snahy (nikdy déle!). Na jeho konci se holku nikdy nesnažím políbit na rty. Pouze se s ní rozloučím uvolněným polibkem na tváře. Po dvou dnech ji pozvu na druhé rande k sobě domů (většinou na večeři), kdy sexuálně eskaluji. Více na toto téma zde.

RANDE MUSÍ UKÁZAT, ŽE MÁŠ KONTROLU A UMÍŠ VÉST A ORGANIZOVAT

Většina holek si přeje zdravě sebevědomého, dominantního partnera. To, že takovými vlastnostmi oplýváš, můžeš ukázat mimo jiné právě během organizace prvního rande. To znamená, že aktivně vymyslíš a navrhneš čas a místo prvního rande. Zkrátka vezmeš odpovědnost za organizaci na sebe.

Když si v dnešní době domouvám rande, poté, co se shodneme na konkrétním čase, moje zpráva obsahuje už jen stručný sdělení: „Potkáme se v tenhle čas, v téhle kavárně (případně na náměstí poblíž). A pak případně popis cesty. Co říkáš, Báro (nebo jiné jméno)?“ Většina holek podle mé zkušenosti na tuto rozhodnost ve vedení reaguje dobře a odpověď zní ve většině případů „Jo!“.

Větší potíže jsou občas s cizinkami, protože kavárna není v centru a je nutné je občas přesvědčit, že je netahám do nějaké díry na kraji města. I tady se dá ale při větší trpělivosti v pohodě dohodnout.  Pokud holka uvede rozumný relevantní důvody, proč se potkat někde jinde, jsem samozřejmě ochotnej udělat kompromis.

Pokud se ale domluva na místě rande otravně protahuje a komplikuje, případně pokud holka komunikuje nepříjemným způsobem, jsem připravenej rande a celý setkání zrušit. Pokud se nedokážeme dohodnout na prvním rande, sotva se shodneme na dalších věcech a nemá cenu pokračovat.

JAK RANDE DĚLÁ ŇOUMA

Jak špatně navrhnout místo a čas prvního rande? Uvedu jeden příklad. Jedna extrovertnější kamarádka se občas baví tím, že na Facebook postuje screenshoty zpráv, který jí posílaj její ctitelé. Ty mohou sloužit jako skvělá ukázka toho, jak to nedělat. Jeden z posledních zněl nějak takhle:

„Ahoj, už čtrnáct dní jsem ti chtěl napsat a dneska jsem se konečně odhodlal. Po čtyřech panácích to jde líp. Chtěl jsem se tě zeptat, jestli bys nechtěla jít ven – kino, divadlo, les, hospoda, bar, výstava, koncert, cokoli?

Pominu samozřejmě evidentní průšvih v tom, že ji týpek neoslovil přímo a ve zprávě přiznává, že byl tak nervózní, že se musel ožrat, aby ji vůbec napsal. Těchto chyb si všimne každý. Mně teď zajímá druhá část zprávy, která je v podstatě stejně blbě, takže i kdyby to týpek dokázal bez chlastu a napřímo, stejně by to nebyla žádná sláva. Proč? Vždyť ukazuje, kolik má zájmů a nabízí jí spoustu možností, z nichž si může vybrat.  

Jenže v tom tkví právě problém. Pokud na holku vychrlíš takovou plejádu možností, ukazuješ, že nedokážeš udělat rozhodnutí sám a odpovědnost za výběr v podstatě hážeš na ni. Na prvním rande bys měl ukázat mimo jiné to, že jsi chlap, který dokáže přijmout zodpovědnost, dělat rozhodnutí a vést.

POKUD SE ŽENY NA 1. A 2. RANDE VŮBEC NEDOTÝKÁŠ, TAK JI PRAVDĚPODOBNĚ NESBALÍŠ.

DENNÍ DOBA

Co se týče denní doby, dávám přednost večerním rande. Poskytujou intimnější atmosféru, která usnadňuje sblížení se. Večer vyznívá i vhodněji, pokud si dáte nějaký drink. Alkohol funguje jako dvousečná zbraň. Popravdě mám rád, když do sebe dáma vpraví nějakej ethanol, protože jí to pomůže se uvolnit.

Podle mých zkušeností, pokud si holka na rande dá alespoň dva drinky (například dvojky vína), nebo dokonce přizná, že si dala nějaký alkohol ještě před vaším setkáním, a dál s tebou pokračuje, máš téměř jistotu, že s tebou chce mít sex.

Zejména pokud se nacházím v randícím módu (hledám si nové přítelkyně pro mé nemonogamní vztahy), tak absolvuji často i dvě rande za den. Jedno z nich organizuji klidně i během dne – například během pauzy na oběd v kavárnách poblíž mého pracoviště. V takovém případě během rande sxuálně neeskaluju. S holkou konverzuji na intimní témata, dotýkám se jí, navážu intimní spojení a rande ukončuji po 60 až 90 minutách. Eskalaci nechávám na druhé rande.

PRVNÍ RANDE SI UŽIJ A NEKOMPLIKUJ TO!

Na závěr shrnu ještě jednou hlavní body toho, jak správně zorganizovat první rande a maximalizovat šanci, že skončí úspěšně:

  • Organizaci rande nekomplikuj!
  • Přijmi zodpovědnost za jeho organizaci – tedy návrh času a místa.
  • Rande by mělo být blízko tvýho domova.
  • Rande by mělo bejt laciný (za holku můžeš zaplatit, ale náklady by neměly být vysoké. Hlavně žádný drahý večeře!)
  • Rande musí umožňovat konverzaci na osobní a intimní témata a taky fyzickou intimitu – tzv. kino neboli intimní doteky (ideální je malá kavárna, bar poblíž tvýho bytu).
  • Ideálním vrcholem prvního rande je, že holku políbíš a pak ji vezmeš k sobě domů.
  • Dobrou variantou je i to, že s holkou na prvním rande navážeš intimní spojení a připravíš půdu pro sexuální eskalaci na druhém rande (ideálně u tebe doma)
  • Pokud dodržíš tato pravidla, maximalizuješ pravděpodobnost toho, že rande dopadne fajn. Zároveň minimalizuješ vydané prostředky a čas, takže v případě, že to nedopadne úplně úspěšně, nebude to žádná tragedie a v nejbližší době to zkusíš znova s jinou holkou.

Randění by mělo být pro chlapa radostnou, příjemnou událostí. Osobně si ho neskutečně užívám – prostě mě baví s holkama komunikovat a užívat si výsledků (80 až 90 % kontaktů s novýma holkama v mým případě končí sexem na prvním či druhém rande). Chceš to dělat podobně? Mrkni na Lovcův trénink.

LOVU ZDAR

Dotazy: info@lovcuvdenik.cz

2 Comments

  • Pane Lovec možná by nebylo na škodu doplnit vás pohled na to, kdo se má po rande (z pohledu chlapa úspěšném) jako prvni ozvat- samozřejmě beru, že nedošlo k sexu. Vždycky jsem to měl nastavené, že se musí ozvat první dáma a pokud ne, jdu dál. V poslední době zjustuji- jsem uz starší pán, který má něco odsoulozeno , že je to chyba a je dost žen, které i přesto, ze měly o chlapa zájem se jako prvni neozvou z principu (předsudky, výchova, vliv popkultury atd) a vysumi to… byt to mělo nakročení dobře… na to to by mě zajímal vás názor.
    Za druhe- je o už několikátý vás článek, kde odkryvate své preference ohledně tělesného typu partnerky – velký zadek a velká prsa. Nic proti vkusu, ale v balení těchto zen budete mít statisticky mnohem vyšší úspěšnost než my, kterým se líbí opak- menší prsa a malý zadek 🙂

    • Ahoj, pane Parku. K tvým dotazům:
      1) kompletní návod zde: https://www.lovcuvdenik.cz/2020/02/sex-na-druhem-rande-1-cast.html
      2) co se týče tělesného typu – mám rád vetší zadky, prsa tolik neřeším. Obecně nemám nějak zásadně vyhraněný tělesný typ. Jsem v tomto dosti flexibilní, ačkoli zmíněný ideál u mě platí – větší zadek, hezký poměr mezi šířkou pasu a boků, půvabná tvář.
      Lovu zdar! L

One Pingback

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *